Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Držim pesti za vse, ki ste trenutno v postopkih ali čakate rezultate ?

Jaz sem imela že vsa mogoča zdravila – Gonal F mi je bil najboljši, izjemno enostaven za uporabo in mega tanka iglica. Cetrotide (ki se dodaja za preprečevanje ovulacije) malo manj, malo peče, pa lahko imaš malo koprivnice ob mestu vboda. Bemfola se mi je zdela taka nerodna embalaža – enkrat mi je skoraj polovica odmerka stekla mimo, ker nisem pazila in po tistem kliku nisem preverila, če je ovoj čisto do konca navit. Pri bemfoli torej bodite pozorne, da bo čim bolj tesno navita. Imela pa sem tudi že Pergoveris, ki sem ga mešala, pa je bilo tudi ok.

Mene je bilo prvič noro noro strah in je trajalo po mojem najmanj pol ure, da sem se lahko pripravila do tega, da sem zabodla iglo v kožo. Potem pa hitro to usvojiš. Res ni nič strašnega. Boste videle, da bo šlo! ?

@malina
– držim pesti. Meni sicer ni uspelo v prvo (je pa uspelo s svežim prenosom v enem izmed postopkov). To, da so celice tako kvalitetne (da so od 3 oplojenih eno vstavili, pa še dva zamrznjenčka) je zelo spodbudno! Držim pesti ?

@planika jst mislm da ti je uspelo naravno, po krvnem 22.12 si pa imela menstro ali? Ali pa se je drugi prijel kasneje(si mela 2 zarodka ne?)  vsak G rece da ke moznost naravno pa tudi ce imas samo 1 % vedno je in ne smemo obupavat xd. Ne vem kaj je pri vama razlog za neplodnost ampak drzim pesti da je to to in da ne rabis po pingvincka.

naredi se digitalni cb ali pa poklici ginekologa… in porocaj ?

Vzrok je bila ščitnica, verjetno tudi malo leta.

Itak sem pisala v MB. Prijazni, kot so, mi je potrdila domneve. Je napisala, da stimulacija od zdravil še deluje in je prišlo do naravne zanositve. ?

Bom dojela, ko bom po krvem in uz. ? Sploh ne morem verjeti, kaj se dogaja.

Po 22. 12. nisem imela M, ja, dva so vstavili.

@planika aja potem po neuspelem krvnem nisi sploh dobila M? Potem pa res cudno da je krvni kazal 0. Sem mislila da si zdaj v tem vmesnem ciklu zanosila? no super potem je to to! Si pa dolgo cakala s testom al nisi mela nobenih znakov? Cestitke upam da se naprej razvija normalno in bo vse okej!

@Planika584 krasna novica. ? Vse dobro še naprej. ❤️

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna 12, 02.02.2024 ob 11:49

@planika aja potem po neuspelem krvnem nisi sploh dobila M? Potem pa res cudno da je krvni kazal 0. Sem mislila da si zdaj v tem vmesnem ciklu zanosila? no super potem je to to! Si pa dolgo cakala s testom al nisi mela nobenih znakov? Cestitke upam da se naprej razvija normalno in bo vse okej!

M sem dobila 6 dni po transferju, 22. (ko je bil krvni) je nisem več imela.

Bili so znaki, podobnim pred M. In sem si rekla aha, čez dva dni bo. In ni bilo. Sem pa čisto odklopila, kot da ni možno naravno. Bomo videli, kako in kaj v sredo, ko imam uz.

Jst sm danes 7 dan po prenosu in se nisem mogla upret. Sem šla samoplačniško na krvnega če bi karkol pokazal in je zaenkrat 0 ? to verjetno pomeni, da se tud v teh dneh ne bo kej razvilo a? ?

Piše pa pod tabelo “Mnenje: Število točk 1.95”, keri jasno kaj to pomeni?

Hvala in srečno vsem ?

Živjo,

Sem se še jaz opogumila da napišem. Mene pa zanima koliko je pri vas trajalo od prvega pregleda pa do tega da so vam odobrili IVF in poslali naprej na konzolij.

Mi2 sva se namreč iz Dravelj prestavila v Leonišče. Partner je 5x delal spermiogram v dravljah (slabi rezulati), pred kratkim je šel ponovno oddat v Leonišče ker želijo met svojega.

Jaz imam sedaj prvi pregled konec februraja in ko berem forum ne vem kaj naj pričakujem. Pri enih se kar hitro odvija vse, pri drugih pa dalj traja.

Sem že jemala Femaro (predpisala je osebna ginekologinja) in tudi Clomid. Imam tudi izvide mojih hormonov.

Mi2 mava namreč dvojni problem moji cikli so zelo neredni, partner pa ima kot kaže slabe plavalce.

Drage sotrpinke,vsem vam zelim velike pluske in mi je žal za vse ki jim do zdaj še ni uspelo,enkrat bo,upanje umre zadnje.

Midva sva zdaj prvič v ivf in tole cakanje me bo pokopalo,imam zelo dober obcutek,ne znam opisat,tako se še nisem počutila. Sem sele 3dan po ET in me spika na desni strani že od včeraj zvečer zelo na momente,ne vem kaj naj bi to pomenilo,upam da kaj dobrega ?

Strah me pa je ker imam tako dober obcutek da bom potem še toliko bolj razočarana če ne uspe. Ko je želja tako zelo mocna si delaš kar utvare in ojoj,zmesalo se mi bo. Res upam da glede na to da je blastocista 4AA da se bo prijela,upam ??????

Do 14.2 bom znorela. Želim vam velike pluske in veliko volje,moči ?

@Rumenka1, odvisno je koliko casa traja da pride do neke diagnoze. Nama so hitro ugotovili tezavo, tako da so papirje oddali na konzilij 4 mesece po prvem pregledu v Leoniscu. Ker je bilo med poletjem je malo dlje trajalo za odgovor konzilija ampak je bilo receno s strani zdravnika, ki naju je vodil, da bo odobreno glede na situacijo. Zacetek septembra je prisla posta, v istem mesecu sprejem in v oktobru postopek+prenos.

A dejansko komu zavrnejo postopek? Pomoje je odvisno tudi od starosti ženske. Starejša kot je, prej se IVF postopek tudi začne.

Jaz sem sla danes zopet kri dat – 10 dan po ET in je beta lepo narasla – na malo cez 200. ?V ponedeljek pa se uraden test in upam, da se trend nadaljuje ☺️

@novinka
, sploh ni nujno, mogoce se je pa malo kasneje vgnezdil… pocakaj nekaj dni in ponovno testiraj. Drzim pesti!

@Planika584 kako lepo presenečenje ??

@malin
super novica, držim pesti! ?

@malina87
no pa nas je že kar nekaj, ki smo približno na istem. Jaz mam 12.2. krvnega. Pocasi me začenja razganjat od čakanja. Kje je še drugi ponedeljek. Upam, da bom zdržala brez vmesnega testiranja. Imaš ti namen delat urinske teste prej? Tudi moja blastocista je bila super kvalitete – upam na najboljše!

Mene špika in imam krče že od punkcije naprej, tako da teh simptomov ne pripisujem vgnezditvi. Pomoje je to od progesterona. Sicer se pa počutim prav super. Ponavadi v naravnem ciklu se takšen čas že začne PMS in sem bolj blah…

@Jagoda
si že dobila pošto glede zamrznjenčkov?

@Smreka752 nisem še dobila. Pa tudi v Zvem-u še ni nič. Sem bila pa v MB, ti si verjetno v LJ?

Zivjo punce,

Ne vem ce to spada na ta forum pa vseeno poskusim sreco…

Po 4ih letih truda sem zanosila s pomocjo ivf in rodila nasega pingvincka. Pred kratkim je dopolnil 1 leto ?

Po porodu se s partnerjem trudiva za nov plusek pa nikakor ne gre (neredne menstruacije, vmesne krvavitve). Ima mogoce katera info, kaksen je postopek v lj…Na koga se zdaj obrnem? Osebnega ginekologa ali gin. v lj? Je potrebno preiskave opraviti na novo? Stvari stecejo hitreje ker imamo se enega zamrznjencka?

Za tiste, ki ste v postopkih pa mocno stiskam pesti in vam posiljam topel objem ??

Super,res nas je kar nekaj v istem času.

Namen sem imela zdržat do krvnega ampak nisem več tako sigurna hehe. Strah me je in vesela sem in vsa čustva naenkrat.

Eno vprasanje…a so vas cel čas bolele prsi in so bile tako polne do nosečnosti skozi ppstopek al so vas vmes nehale bolet? Manj polne imam kot včeraj in manj me bolijo,sem 3ji dan,upam da ni to slab znak da se ni prijelo? ??

Hvala vsem za spodbudne in lepe besede.

@Jagoda460 jaz sem v LJ. Dobila sem samo po pošti, v zVem ni nič.

@malina87
mene prsi bolijo že od punkcije in se mi zdijo ogromne. Mogoče res malo niha iz dneva v dan. Me pa danes nenormalno zebe…

Hvala @malin! Držim pesti tudi zate, da gre vse super naprej ?

@rumenka1, odvisno je kaj je narobe. Mene so poslali še na manjšo operacijo predno začneva, tko da je trajalo več kot 1 leto od prvega pregleda ?

Glede bolecih prsi, mene so kar precej in zoprno bolele do ET in tudi polnejse so bile, potem pa niti ne vec… sedaj so se malo obcutljive, ampak nic posebno, da bi izpostavljala, kljub pozitivnemu testu. ?‍♀️

New Report

Close