Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

@Enka1 Uh, ti si bila pa pridna. Jaz sem 4.dan po prenosu. Še dolgih 12 dni do krvnega.

@Jagoda460 potem sva pa približno na istem, par dni po prenosu! Držim pesti ?

@Genetika97 ponavadi ni svežega prenosa, če sumijo na hiperstimulacijo. Morda tudi zato daljša bolniška? Ugibam…

@Smreka752 jaz imam datum za krvni test 9.2. 2024. Zaenkrat ne opažam nobenih sprememb na počutju. Se bom probala vzdržati in urinski test narediti kak dan pred krvnim. Do takrat pa živim v upanju, da je uspelo. ? Kdaj imaš ti krvni test? Zame je to prvi postopek in prvi sveži zarodek. Če sem pridelala kakšnega ? še ne vem, ker še nisem dobila pošte. Rekli so mi, da se 3 počasneje razvijajo, če se bodo dovolj razvili do 6.dne, jih bodo zamrznili. Sem pa imela kratek protokol, nizke doze hormonov, stop injekcija že 8 dan. Pridelala sem 5 celic, 4 so se oplodile, eno so mi vstavili, na usodo ostalih 3 pa še čakam. Pa ti?

Danes sem prejela datum pri svoji ginekologinji za pregled po neuspelem prvem IVF in sicer 25.3. Se mi zdi kar hitro.

Ali potem lahko takrat že kar začnem s špikanjem?

@fruty9 wau to pa je res hitro. Odvisno pomoje v katerem delu ciklusa bos, mogoce je spet sprejem 22 dan in tako naprej. Srecno!

Se pravi se je pitrebno prijaviti v prvih dneh  M, da imaš potem na 22. dan cikusa sprejem? ?

@fruty9 jaz sem takoj ko sem dobila napotnico pisala, da jo aktivirajo in prosila za sprejem v istem ciklu (sem bila v prvi polovici cikla in sem imela dolge cikle) in so mi ugodili, tako da probaš lahko.

@Jagoda460 krvnega imam šele 12.2. to se mi zdi tako pozno. Je pa tudi moj prvi postopek, kratek protokol, 10 dni po 3 ampule menopur+cetrotide (se mi ne zdi tako majhna doza, mogoče ker sem že več kot 35 stara). Cca. 15 foliklov, 9 celic, 3 morule, 2 blastocisti. Eno prenesli, drugo zmrznili. Ravno danes sem pa dobila pošto, da me čaka samo en pingvinček, torej se morule žal niso razvile naprej. Držim pesti, da se tvoje bodo.  ?

Sem pa malo guglala in je po nekaterih študijah za blastociste najboljše kvalitete statistično malo večja verjetnost, da so moškega spola.

Kako pa ti je bilo med punkcijo? Mene je tako bolelo. Nikoli več samo lokalne.

Imaš trenutno kakšne simptome?

@Smreka752 jaz sem imela druga zdravila. Bemfola 225 I.E. in Cetrotide. Tudi foliklov sem imela manj. Moja punkcija je bila v splošni anesteziji, popolnoma nič boleča. Za 15 minut te uspavajo, ko te pripeljejo iz operacijske, si že zbujen. Sem pa v MB. Nimam nobenih posebnih simptomov, morda kdaj malo bolj prsi čutim.

Tiste, ki ste imele izkušnje s prenosom 3-dnevnih zarodkov (ki so bolj počasne sorte) – kdaj ste delale test? Kateri dan od prenosa?

Je test First Sign hCG>25mlU/ml dovolj občutljiv?

Zdravo, sobojevnice.  ?

Ker od neuspelega prenosa nisem dobila M, sem naredila test. Kar tako, za foro.  In zdaj sem čist zmešana. Delala sem zdajle z Baby check. Torej: od modrega dela, kjer test držiš, ko ga pomočiš v urin, sta dve črtici …

@Planika584 koliko časa pa je minilo od neuspelega poskusa. Kdaj si zaključila, da je neuspeli? Si takrat delala urinski test in je bil negativen? Si bila na krvnem testu? Sicer, držim pesti, da to kar trenutno vidiš, drži. ?

22. 12. sem imela krvnega. Negativno. Izračunala sem, da bi (glede na prejšnje M) M morala dobili nekje 13. 1.

@Planika584 zelo nenavadno. Jaz bi na tvojem mestu šla še enkrat na krvni test. Lahko prosiš tudi svojo ginekologinjo, da te pošlje na krvni test in da ti naredi ultrazvok.

Pozdravljene punce,dekleta,sotrpinke ❤️

Da se še jaz izpiham. S partnerjem sva prvič v ivf postopku,pridelali smo 5 jajčnih celic,od teh so se 3 oplodile,vse 4AA…v torek so mi vstavili enega,ostala dva sta eskimcka ❄️

Zelo sem vesela in prestrašena in custvena,obcutek imam dober,špika me vsake toliko časa,drugače pa sem ok,razen to da so joške tako velike in polne kot še nikoli. Ne vem kako bom zdržala do 14.2 na krvni test,če seveda bjač ne pride prej,upam da ne.

Prosim povejte mi malo kako koliko vas je ki vam je uspelo pri prvem poizkusu. Tako si želim da bi uspelo ❤️

Meni in tudi vam vsem ❤️➕️➕️➕️

Pozdravljena.

Pri meni je bili z gonal f špikanjem vse ok. Razen prvič sem imela tako tremo in strah da kaj ne zafrknem da se mi je kar vrtelo. Bolj mi je potem bila zoprna tista inekcija za preprecevanje ovulacije ki sem si jo dajala od šestega dneva naprej dodatno z gonalom…tista me je pa pekla in bolela nekaj časa,iskreno ampak vse se da potrpet ?

Upam da ti gre ?

@Lili76

Pozdravljena.

Pri meni je bili z gonal f špikanjem vse ok. Razen prvič sem imela tako tremo in strah da kaj ne zafrknem da se mi je kar vrtelo. Bolj mi je potem bila zoprna tista inekcija za preprecevanje ovulacije ki sem si jo dajala od šestega dneva naprej dodatno z gonalom…tista me je pa pekla in bolela nekaj časa,iskreno ampak vse se da potrpet ?

Upam da ti gre ?

Se opravičujem,mojih dveh zadnih objav ne znam izbrisat,želela sem eni odgovorit pa mi nagaja…nova tukaj,se lovim ?‍♀️?‍♀️?

@malina87, saj mene zdaj tudi skrbi predvsem to, da me bo bolj psiha zdelala kot kaj drugega. Bomo videli kako bo šlo, upam da brez težav 🙂

Bo šlo,vse bo ok ❤️?

Jaz še igel ne maram in sem zato bila še bolj pod stresom kako bo. Ampak je šlo,tudi tebi bo ❤️

Planika, je pri vama moznost naravne zanositve? Lahko je prislo tudi do te situacije.

Malina, pri nama je bil prvi postopek, prvi prenos in zdej sem v 18.tednu, tako da kar optimisticno do krvnega ??.

Lili, jaz sem imela pri spikanju z bemfolo kar zraven tisto brosuro z navodili za apliciranje in sem vsakic sproti gledala kako, da ne zafrknem kaj. Vcasih se je zgodilo, da sem se ze zbodla ampak prst mi pa kar ni hotu pritisnt, da si ubrizgam zdravilo ? ce ti bo lazje, naj ti partner daje inekcije.

New Report

Close