OBMP – IVF 2024
@malin super samo da je uspelo. Jaz imam se 2 pingota upam da bo kateri uspesen, imam pa tudi ze iz prvega svezega 17 m. Pikico. Srecno se naprej!
@malin, čestitke, naj gre kar tako lepo naprej! ?
@Anonimno123 jaz imam tudi kombinacijo Utrogestana in Estrofema. Če sem prav razbrala iz literature, nekatere potrebujemo močnejšo podporo lutealne faze, v moje primeru zato, ker sem za stopko uporabila Gonapeptyl, ki preprečuje hiperstimulacijo, po drugi strani pa je potem hormonski odziv slabši, zato dobiš oboje.
@Lili76 jaz sem bila med stimulacijo samo zelo napihnjena, tudi špikalo me je na koncu že fejst, po stopki že cela razbolela. Zadnje 3 dni sem bila kar doma (vikend+dopust).
Že od punkcije naprej pa imam občasno menstrualne krče ? trenutno sem 3.dan po transferju.
Sodelavke me že sprašujejo kje sem, če mam virozo al je kaj drugega. Sploh ne vem, kaj naj odgovorim…
@malin čestitke ?
@Smreka752, glede tega, kaj reči v službi… Naredi tako, da bo tebi najlažje in da boš najbolj mirna. Viroza npr. v tem času ni nič nenavadnega. Čim manj se zapletaj v kakšne posebne diagnoze in javi do kdaj te sigurno ne bo, da ti ne bo treba sproti sporočati. Jaz sem pred postopkom povedala le najbližji sodelavki, ostali so vedeli le, da imam “nek poseg”. Pred prenosom zamrznjenčka pa sem povedala tudi nadrejeni (za katero vem, da ji lahko zaupam), predvsem zato, da se nisem obremenjevala z vsakokratnim iskanjem izgovorov zakaj me ne bo (ultrazvoki, prenos itd.). Pa srečno, držim pesti, da uspe! ?
Jaz sem bila danes na prenosu drugega zamrznjenčka. Upajmo, da se tokrat prime. ? Mogoče katera punca ve, katera zdravnica je danes delala prenose?
@smreka752, dobro premisli in se potem odloci kot mislis da bo najboljse. Jaz sem pred pricetkom postopka povedala nadrejeni in sodelavki, ki je z mano v enoti, povedala, med bolnisko smo se enkrat srecale in sem rekla samo, da karkoli bo za povedat povem, ko bo cas za to. Ne ena, ne druga ni sprasevala nic, dokler nisem po novem letu povedala, da je uspelo takrat in sem noseca. Vem, da ce bi katerikoli drugi sodelavki povedala, bi slo naprej kot po radiu.
Anonimna 12, 31.01.2024 ob 12:13
@malin super samo da je uspelo. Jaz imam se 2 pingota upam da bo kateri uspesen, imam pa tudi ze iz prvega svezega 17 m. Pikico. Srecno se naprej!
@Anonimna12 super za malo pikico, ni vrag da ne bo kaksen pingo tudi uspesen ☺️
@fruty9 hvala, in pogum za naprej, vztrajnost se splaca! ?
@smreka759 hvala. Jaz bi za vse firbce rekla, da so neke zenske zadeve , mini poseg, karkoli. Nadrejeni vedo in bliznja sodelavka, ostali pa mislijo, da sem bolna.. najprej je bil sin bolan, potem sem kao jaz dobila virozo itd.
@novinka149 Glede cakanja sem jaz tokrat izbrala pot testiranja do konca od 3 dneva po ET naprej ? sprva, da sem vidla, ce je stopka se v sistemu in potem, ce se zacne na novo kaj svetlikat in se je ampak najprej nisem bila sigurna, ce ni samo evaporacijska crtica.. prej tega nikoli nisem delala. ? Je pa muka tole cakanje..najboljs mi je CB digital test ki jasno pokaze ali se kaj dogaja ali ne. Meni je pokazal 6. dan, ampak je treba vedet, da zazna vrednosti, ki naceloma se niso nosecnost, ampak siva cona.
@minini977 srecno in drzim pesti za ?
Jaz sem tudi v službi povedala. Smo manjši kolektiv 7 oseb in sem vsem povedala. Meni je lažje, da se potem za mojim hrbtom ne sprašujejo zakaj me ni in pletejo nekih svojih zgodb. Že v štartu sem povedala tudi kako dolgo me ne bo, zato me tudi noben ne kliče in sprašuje, kdaj se vrnem. Meni ni problem o tem govoriti. Odkar sem s kom spregovorila o tem, sem šele ugotovila, koliko punc, ki jih poznam, je tudi prehodilo tole pot. Mi vidimo končni cilj, da je nekdo rodil ali ima otroka, ne vemo pa, na kakšen način je prišlo do zanositve. Za 4 sošolke iz faxa, 1 sošolko iz gimnazije sem nedolgo nazaj izvedela, da so zanosile v IVF postopku. Veliko, res veliko je tega. Menim, da to ni nič sramotnega, da bi se moralo skrivati. Največkrat imajo kake komentarje tisti, ki stvari ne poznajo. Mnenje takih pa mene sploh ne zanima. ?
Je odpustno pismo, vendar jaz mislim, da je transfer delala druga zdravnica, kot je tam podpisana…
Tudi jaz sem včasih v službi povedala, ampak mi je bilo težko iti nazaj, ko je vame gledalo 20+ vprašujočih oči in potem sem dobivala komentarje v smislu:”saj bo; bo naravno, sprostita se, mogoče pa ti ni namenjeno,…” In podobno. To mi je bil hud psihični napor.
Zdaj enostavno izginem in nato rečem, da sem imela virozo… Meni je ful lažje…
Hvala punce za svoje izkušnje in ?
Se strinjam, da IVF ni nič takšnega. Šele zdaj, ko sem prvič dala skozi vse UZ in punkcijo + prenos vidim koliko nas je na tej poti… Pa koliko jih sploh nisem videla…
Ampak v službi pa nočem še povedat. Ker sem še dokaj sveža, ne zaupam jim še, nismo neki prijatelji. V prejšnji službi bi sigurno najožje sodelavke vedele za vse in bi me podpirale. Tukaj pa tega nimam.. Najbolj me pa moti/skrbi, da bi me spraševali, če sem noseča… Še posebej, če ne rata ?? bom rekla, da so sinusi!
Glede tega čakanja na beto sem se odločila, da pred krvnim testom ne bom delala doma urinskih. Če ne bom prej klonila ? drug teden se bo začela kriza ?
Kaj pa kaj počnete tiste, ki ste na bolniški do krvnega? Jaz sem že celo stanovanje spucala, kvačkam, gledam tv. Ob večerih pa mi je že malo dolgčas.
Anonimno 1871, 31.01.2024 ob 20:43
Je odpustno pismo, vendar jaz mislim, da je transfer delala druga zdravnica, kot je tam podpisana…
Tudi jaz sem včasih v službi povedala, ampak mi je bilo težko iti nazaj, ko je vame gledalo 20+ vprašujočih oči in potem sem dobivala komentarje v smislu:”saj bo; bo naravno, sprostita se, mogoče pa ti ni namenjeno,…” In podobno. To mi je bil hud psihični napor.
Zdaj enostavno izginem in nato rečem, da sem imela virozo… Meni je ful lažje…
Točno temu se želim izognit! Hvala za ta komentar. Bodo sinusi ?
Vsaka najbolje ve, kaj je za njo najlažje. Jaz sem prvič v tem postopku, danes sem 5.dan po prenosu. Sem razmišljala tudi o tem, kako bom odreagirala, v primeru, da ne uspe. Preprosto bom povedala, da ni uspelo, da bom s postopki nadaljevala do željenega cilja. Več se pa o tem ne želim pogovarjati. Imam vredu sodelavke in verjamem, da bodo spoštovale to mojo odločitev. Enako bom naredila s starši in bližnjimi prijatelji.
Jaz sam red punkciju povedala nadrejenom da imam mali operativni zahvati in sem 7 dni bila na bolniskom e nasledni mesec grem po ? i ne bom povedala bom delala do krvneg ker u sluzbi da veju nadrejeni za kak me ni blo bom dobila otpoved ker u ovom mesecu su tri nosece in su dobile odpoved zaradi tega ne bom povedala
@smreka752, prve par dni po prenosu sem bolj ko ne pocivala, ker me je se vedno bolelo v predelu jajcnikov. Po parih dneh sem sla na prvi sprehod s psom, potem pa normalno dalje. Vmes sva se se selila, tako da sem 1 teden po prenosu se pakirala stvari in znosila vse v stanovanje. Kar nisem bla zuni sem pletla in gledla tv, vmes se malo zaspala pa je sel dan hitreje mimo ?. Sem pa cakala do krvnega, da sem zvedla pri cem smo.
Na keri tocki si zdej? Si ze mela punkcijo in prenos?
@malin hvala! Tudi jaz upam da bo 2 x sedaj ni bil uspesen pingo, prvic je bil svezi takoj v prvem poizkusu, tak da porabljam te pingote se iz 2021. Je se katera ki se v teh dneh spet prijavlja?
Jaz pa ponavad ko imam uz samo zacenjam kasneje z sluzbo, niti noben ne opazi sploh(moznost dela od doma) ne bi sploh nobenmu razlagala v sluzbi o tem, tudi raje zadrzim zase tko kot pravi smreka.
Punkcijo, prenos mislm da je bilo vedno pri meni petek, sem prosta samo tisti dan, vikend pocivam in normalno naprej. Mislim da ce ni nekih tezav, slabega pocutja nadaljujes normalno z zivljenjem naprej in ne studiras prevec ? ce mate fizicno delo je drugace si vzamite cim vec bolniske.