Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Hvala nasledni mesec grem po ? kaj bi mi svetovali da vrnem 2 al pa ne prvic put sam v postupku imam 37 leta

To je pa čisto vaša odločitev, načeloma od začetka odsvetujejo prenos 2 zarodkov, meni so dovolili šele v zadnjem poskusu, pa še takrat en ni preživel odmrzovanja…

Mislim da sem s hrano jemala. Preveri v navodilih tabletk.

Odgovorila sem za @anonimno, ki je sprasevala po jemanju kontracepcijski tablet pred zacetkom postopka, vendar ni oznacilo njenega sporocila. Ne vem zakaj.

@Dina123 jaz sem vedno najprej probala z enim, če ni uspelo sem naslednjič rekla da mi vstavijo dva, ker so večje šanse za zanositev. Niso mi komplicirali, so me samo opozorili da je nosečnost z dvojčki rizična in da je težko imet naenkrat dva. Jaz sem se jim nasmejala, sem rekla če bosta dva, potem pa računajte da me ne bo več k vam. 😀

In se je zdravnica začela smejat.

@Anonimno 9650 na to vprasanje ti bo pa tezko kdo odgovoril. Lahko pomeni da bo nosecnost lahko pa tudi da bo menstruacija. Jaz sem imela zmeraj izcedke. Ko so bili rjavi je bilo negativno. Ko sem imela pa malo rozastga pa pozitivno.  Ampak za to ni pravila, ker so razlicne situacije. Tako da cim bolj odmisli in sprosti se. Cim manj razmisljaj, da cimprej mine ta cas cakanja do testa. Lp

Hvala za odgovor.

Problem je, da sem včeraj (8.dan po ET – dva zarodka) imela cel dan krče danes pa ne. V prejšnjih postopkih nisem imela Estrofema in sem vedno dobila menstruacijo. Sedaj je še ni in ne vem ali zaradi Estrofema. Jutri bom naredila test in bomo videli.

Pozdravljene.

Sama sem samoplačniško v IVF postopku na UKC LJ, in za mano je že punkcija, tako da v kolikor je mogoče katera od vas tudi v samoplačniškem postopku in bi potrebovala Gonal-f 900, ga prodajam, ker mi je ostala ena cela škatla, original zapakirana in v hladilniku hranjena. Za več informacij me lahko kontaktirate na mail: [email protected].

Pa vso srečo vsem,ki ste že v postopku in pa tistim, ki ste na poti do postopka??

Lp

Ali katera ve, kdaj dobiš kombinacijo Utrogestana in Estrofema, ker sem opazila, da nekatere dobite zgolj Utrogestan. Od česa naj bi bilo to odvisno?

Hvala punce jaz ipak ustrajem da dve vrnem nazaj jer vecje su moznosti za nosecnost

Test negativen. Sem se odločila, da preneham z Estrofemom, ker se mi zdi, da samo zavira prihod menstruacije.

Srečno vsem.

Živjo punce,

Mene pa zanima, kako ste se kaj počutile med obdobjem špikanja? Malo me skrbi vse skupaj..jutri začnem z gonalom. Ste imele kakšne stranske učinke – slabo počutje, glavoboli, slabost in podobno?

Hvala, lp ?

Anonimno 9650. Ne vem ni nujno da zavira jst sm mela sicer samo utrogestan vedno, pa je M pri pingotih kljub temu vedno prisla cca 10-12 dan po prenosu. Tko da meni ni zaviralo. Jst bi se vseeno mogoce jemala na tvojem mestu do krvnega, ker sedaj si 10 dan sele dpo ali kako? In ce sta 2 je mogoce se upanje. Ne obupaj, odloci se pa seveda sama….

@soncica36 ti si ze sla v novi boj? Kaj pa ostale kko ste? Se mi zdi da rabimo malo vec pozitive da bo vec pluskov, imamo to!

Tudi jaz sem imela v prvih dveh postopkih samo Utrogestan in sem dobila menstruacijo.

Sedaj z Estrofemom pa je ni. Sem nekje zasledila, da so punce dobile menstruacijo 2 do 3 dni po prekinitvi z Estrofemom.

Punce, jaz nisem mogla cakat in sem vceraj delala test 7. dan po transferju in je bil +. Ker sem tudi malo “control freaka” in je to ze moj 11 transfer vse skupaj (eden vmes je bil uspesen) sem sla dati kri in je tudi pozitivno. Ceprav je vrednost se nizka mocno upam, da bo v petek vsak dvakratnik te. ☺️ Sploh ne morem verjeti, da zopet vidim plus po toliko neuspehih prej. MB mi je ocitno usojen. ? Malo pozitive se za vse ostale, ki ste v boju! Drzim pesti!

@malin super cestitke! Upam da tako ostane in ni vpliv stopke, ce je kri bo ze drzalo.  No samo pravi cas more bit in da se vse poklopi! Pogumno naprej.

@malin to je bil pingo? ?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna 12, 31.01.2024 ob 10:27

@malin to je bil pingo? ?

@Anonimna
12 Hvala ☺️ Ne, svezi transfer. Sem pa dobila posto, da od tega postopka nimam pingvinckov. Enega smo cakali do dneva 6 pa zgleda ni bil ok. Od vsega 9 celic je bilo 6 zrelih, 4 oplojenih…in ena sama blastocista. Leta ze delajo svoje ?

Odgovor na objavo uporabnika
Lili76, 31.01.2024 ob 09:03

Živjo punce,

Mene pa zanima, kako ste se kaj počutile med obdobjem špikanja? Malo me skrbi vse skupaj..jutri začnem z gonalom. Ste imele kakšne stranske učinke – slabo počutje, glavoboli, slabost in podobno?

Hvala, lp ?

@Lili76 jaz nikoli nisem imela nekih stranskih ucinkov, sem pa imela nizje doze 125-150, ce ima kaj veze. Pravijo samo veliko tekocine.

Lili76 tudi jaz sem ravno kar zaključila s spikanjem finala 300. Razen na začetku malo zivckov sem se počutila čisto vredu.

New Report

Close