Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – IVF 2024

OBMP – IVF 2024

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2330, 28.01.2024 ob 18:49

tiste k ste v MB v postopkih.. a ste mele kdaj kontracepcijske tabletke LINDYNETTE pred zacetkom postopka? a ste mele kdaj kaksne posebne stranske ucinke al je blo vse okej? Hvala??

Tudi jaz sem jih jedla pred injekcijami,  nobenih stranskih učinkov.

Sky90, 28.01.2024 ob 20:17

@Ribica12 sama prevzameš dokumentacijo

@Anonimno2330 jaz sem imela te tabletke, ni bilo nobenih stranskih učinkov

Mogoče veš na kateri mail odgovarjajo oz na katero št jih pokličem. Hvala

@Anonimno 7668 js sm takrat pisala na mail kar od reprodukcije za narocanje potem so mi pa odpisal in so mi dal stevilko. ti jo posredujem: 01 522 6260 – to je stevilka sestre Nine v ambulanti. Njo poklices in poves da bi rada menjala kliniko in ce lahko dobis kopijo cele dokumentacije in se tud zmens kdaj prids iskat. Pol sm se migla zment pa se v leoniscu se za partnerja kar je on meu pr dr.Drobnicu, tam je mogu pa partner it prevzet, niso men dovolil :/

@Anonimno 7668 v tem casu k sm urejala na reprodukciji, sm pisala mail v MB da zelim zamenjat kliniko in sm mogla zrihtat napotnico od sebe in od partnerja. ce imas se veljavno napotnico od partnerja v leoniscu lahko kar preneses v MB in svojo enako na reprosukciji, ce nimas rabis novo od obeh. in potem sm samo napisala mail v MB z najinimi podatki + stevilka napotnce in stevilka zzzs kartice in sva dobila datum 1.pregleda. sam napisi se ti v MB mail. ce zelis ti lahko tudi mail posredujem✌? al pa stevilko. mam vse✌?

@ Anonimna 12 meni so se vedno pingvički prejeli, sveži pa ne. Zdravnik v MB je rekel da je isti % možnosti zanositve (sveži/pingvini).

Punce ki menjate kliniko napišite še kolko ste čakale, kot informacijo za druge, ki razmišljajo o tem.

@Anonimno 2330 nism mela stranskih učinkov, sem pa popila eno škatlico, ker več ni bilo potrebno. Ampak sem bila tudi jaz skeptićna glede pitja, pa je zdravnik rekel, da jih tudi lahko ne pijem in se pač javim ob menstruaciii. Sam nato sem jih vseeno pila, ker nism hotla da im menjujem načrte glede št. pacientk v določenem postopku.

@Hojhoj hvala tebi in vsem ostalim za odg?✌? a si jih pila na tesce ali si kaj pojedla prej?

Pozdravljene punce in veliko uspešnosti v novem letu.

Sma na kliniki UKC MB.

Naj vam povem da sem ta mesec imela transfer pingvincka, čez tri dni imam krvni test, vaginalno jemljem dvakrat dnevno tablete utrogestan in seveda folno kislino ki jo teko res rabi. To je moj sedmi poskus iz prve punkcije. Enkrat se je samo prijelo pa še to se je končalo po par dnevih. Upanja mi ne zmanjka vendar živčki vseeno delajo. Upam da tokrat uspe, so mi vstavila zadnja dva zamrznjenčka. Do krvavitve se ni prišlo ampak ponavadi pride ko preneham z jemanjem utrogestan. Na deveti dan sem imela rahel roza izcedek potem nič in danes je spet bilo nekaj rahlega na papirčku. Ne vem, upam da bo.

Glede stavke- vse je normalno, vse dela. Tudi jaz sem med stavko imela prenos, na gmailu so tudi takoj dosegljivi. Vso osebje je zelo prijazno, bodite brez skrbi. Meni pač paše da pridem, opravim in grem,nekatere bi pa najbrž rabile še kako dodatno oporo, razlago in tega res ne dobiš razen če se sam zato ne zavzameš pri zdravnici.

Vse deluje normalno. Sicer klicala nisem nič vendar so dosegljivi na gmail in vsi termini so ostali enaki. Tudi jaz sem med stavko imela prenos zamrznjenčka pa so delali vse normalno.

Anonimno 2330, 29.01.2024 ob 05:22

@Anonimno 7668 js sm takrat pisala na mail kar od reprodukcije za narocanje potem so mi pa odpisal in so mi dal stevilko. ti jo posredujem: 01 522 6260 – to je stevilka sestre Nine v ambulanti. Njo poklices in poves da bi rada menjala kliniko in ce lahko dobis kopijo cele dokumentacije in se tud zmens kdaj prids iskat. Pol sm se migla zment pa se v leoniscu se za partnerja kar je on meu pr dr.Drobnicu, tam je mogu pa partner it prevzet, niso men dovolil :/

Super hvala ti ?

Sej moj je imel samo spermiolog.. tak da to mislim da je že med mojimi papirji..

Od Maribora ne rabim sem jim že pisala danes. Hvala

Punce,

Ker ostaja želja po otročku prevelika (kar ne morem prespati tega prvega IVF), sva se s partnerjem odločila, da poskusiva še enkrat. Tako ali tako, to še ne bo ravno “jutri” in bom takrat videla, kako se bom počutila.

V Leonišču sem se prijavila preko spletnega obrazca in sedaj mi v roku 3 do 5 dni oni odpišejo, kajne ? Potem moram pisati na naročanje, da se naročam na posvet pri svoji ginekologinji, ki me vodi, če sem prav razumela? Ali je ta posvet v živo ali preko telefona? Kako pa to potem poteka naprej in koliko časa približno traja, da bom na vrsti za nov postopek?

Me pa moti, ker mi po mailu ni poslalo nobenega povratnega odgovora, da so prejeli sporočilo..?

fruty9, 29.01.2024 ob 16:25

Punce,

Ker ostaja želja po otročku prevelika (kar ne morem prespati tega prvega IVF), sva se s partnerjem odločila, da poskusiva še enkrat. Tako ali tako, to še ne bo ravno “jutri” in bom takrat videla, kako se bom počutila.

V Leonišču sem se prijavila preko spletnega obrazca in sedaj mi v roku 3 do 5 dni oni odpišejo, kajne ? Potem moram pisati na naročanje, da se naročam na posvet pri svoji ginekologinji, ki me vodi, če sem prav razumela? Ali je ta posvet v živo ali preko telefona? Kako pa to potem poteka naprej in koliko časa približno traja, da bom na vrsti za nov postopek?

Me pa moti, ker mi po mailu ni poslalo nobenega povratnega odgovora, da so prejeli sporočilo..?

fruty9 sem prav vesela, ko sem prebrala tvoje sporočilo, čeprav je težko vse to prenašati, še vedno sta želja in upanje močnejša. Veeeelik objem ti pošiljam in ti iz srca želim da ti, vama rata.

Seveda tudi vsem ostalim puncam tu, ki vztrajamo in se trudimo da združimo vse to.

Vsem ?

Sem v 3. postopku. Prvič so mi predpisali poleg Utrogestana tudi ESTROFEM.

Danes je 8.dan od ET in imam že cel dan blage krče kot pred menstruacijo.

Zanima me ali bom v naslednjih dneh dobila menstruacijo, če je bilo neuspešno ali jo bom šele po prenehanju Estrofema.

Hvala za pomoč.

@Pupa06, res je, tako kot si napisala- človek vse prenese, vse potrpi za te naše zakladke!

Vse dobro seveda tudi tebi in srečno!?

@Fruty9 – če prav razumem je za tabo prvi postopek? Velikokrat povejo, da je prvi postopek testni – da vidijo, kako se tvoje telo odzove na stimulacijo. Tako, da te vsekakor spodbujam, da poskusiš še enkrat. Pri nama je uspelo v 4. postopku. Sedaj sem malo čez polovico nosečnosti in se veselim ob vsaki brci malega fantička. Veliko sreče tebi pa vsem, ki greste skozi postopke. Ne obupat! ?

@fruity9 če si se prijavila preko obrazca boš dobila že datum za posvet, ni treba potem še enkrat pisati G. Za nov postopek moraš žal osebno tja, ne gre po telefonu (vsaj lani ko sem jaz spraševala ni šlo), jaz sem na posvet čakala 4,5 mesece, je pa bil letni dopust, pa želela sem k svoji G, ki je bolj zasedena. Tako da upam, da boš ti manj čakala. Na posvetu načeloma dobiš napotnico za nov postopek, jaz sem jo takoj aktivirala in prosila za sprejem v istem ciklu, ker sem bila ravno po M in sem imela dolge cikle in so mi odobrili. Potem se pa z M začneš pikat

Hvalaaaa fruty9…..in hvala vsem ki se spodbujamo in svetujemo ?

@Ananaska2, ja res je. Prvi postopek je za mano. Prav zaradi tega, ker je to pri mnogih res “testno” sem se odločila, da poskusim še enkrat.?

(Ne)srečnica, o zelo ti hvala za  informacije!?

Lep pozdrav punce

Danes mi je prisla posta od 16 celica smo 9  zamrzli vse 5 dan od punkcije nastevilnih zarotkov 8 slamicah e to me zanima a je to u svakoj slamicih po ena ili pa ne

Če je 9 zarodkov zamrznjenih v 8 slamicah sta v eni slamici gotovo 2, v ostalih pa po 1.

New Report

Close