OBMP – IVF 2024
Drage punce,
kot je to v nadavadi vsak zacetek leta, vas za boljso in preglednejso izkusnjo na formumu vabim k premiku v “OBMP 2025”:
Anonimno 9817, 17.01.2025 ob 14:49
Zdravo punce,
Sama prvic uporabljam tale forum in tudi se ne vem kako deluje vse skupaj.
zasledila sem temo o ivf in bi imela par vprasanj, ker verjamem da mi biste povedale kaj novega in koristnega.
S partnerjem se trudiva ze cca 1 leto za naravno zanositev. Po pol leta neuspesne zanositve sva se odlocila, da opraviva preglede. Stara sem 37 (marca) in zame osebno je to ze zelo pozno in veliko. Parner je kar precej mlajsi. Sama imam ze enega otroka od prej.
na pregledu sva bila v Dravljah. Prvic slabsi spermiogram, v drugo boljsi vendar spet ne tako perfekten.
sama pa imam nizek AMH (1). Ginekologinja je predlagala, da zacneva razmisljati o umetni oploditvi. Predlagala pa je, da greva na napotnico ker pri njih je postopek samo samoplacniski. Se pravi LJ ali MB. Omenila je, da so dolge cakalne dobe, ter da so opcije, da se prestaviva v cakalno vrsto pred tem pa v kolikor zeliva lahko pri njih delava postopek samoplacnisko (3000-4000€). V tem primeru bi lahko zacela takoj in tudi na konzilij ni potrebno cakati.
zanima me vase mnenje. Vem da je od vsake odvisno… pa vseeno…
Kaksne so verjetnosti iz vasih izkusenj glede na vrednosti ko jih imam, da bo postopek ucinkovit v prvo/drugo? Se splaca poizkusiti?
kako pa je potem s selitvijo v MB (ker bi zelela delati tam). Verjetno je potreben prvi pregled pri njih, na katerega se spet caka? Je imela katera v kratkem podobno izkusnjo?
vem da si vsaka, katera se odloci za to, zeli postopek priceti cim prej, zato sva razmisljala tudi o samoplacniskem postopku. Samo glede na to kako verem da v prvo rata malokateri…
prosim za kaksen koli koristen predlog, nasvet, ali mogoce informacijo glede nadaljnjega postopka.
vsem katere ste trenutno v postopku oz. Imate namen, pa iz srca zelim sreco in vse dobro ?
Zivjo,
kaj pa Postojna? Midva s partnerjem sva se odlocila za njih, ker so imeli najkrajše čakalne dobe. Septembra sva imela prvi pregled zame, partner ne opravil spermiogram drugje in je bil veljaven. Do konca novembra sva imela opravljene vse potrebne preglede in sva šla decembra že na konzilij.
Pozdravljene punce…včeraj sva imela s partnerjem 3. Punkcijo in zgodilo se je nekaj nepričakovanega…in sicer: ko je partner moral oddati seme (ker sva 2h oddaljena od klinike, to vedno odpraviva tam) situacija je pa takšna, da partner ni moral, zaradi tega je biu totalno v šoku, tresel se je, napadla ga je panika in takega ga nisem videla v 15ih letih skupnega življenja…no, potem, ko so mene peljali na punkcijo in on še vedno ni moral oddati semena, so mu naredili punkcijo testisov…potem pa šok…niti enega spermija v tekočini…kaj se je zgodilo? Naj povem, da pri 3 spermiogramih, ki so bili vedno okej, je to bil totaln šok!
Mi lahko kdo pove kaj se je zgodilo?, je to bil problem panike ali česa drugega?
Hvala vsem za odgovore in vso srečo želim ???
Pozdravljene.
Jaz sem že čisto na dnu. V februarju sva imela 3 postopek (punkcija in prenos). V tretjem sva končno prišla do svežega prenosa.
Vse super, urinski test CB +, beta 506, do potrditvenega UZ pri osebni ginekologinji v (po ifv kalkulatorjih) 6 teden. Ni odboja ploda. Me pošlje na urgenco, tam pravijo, da glede na to da gre za zaželeno nosečnost, počakajmo še en teden in ponovni uz. Vmes grem sama na beta hcg, katera se od petka do ponedeljka ni podvojila, se je pa povecala za 1,5. Danes začnem čutiti tudi krče kot pred menstruacijo in pa 2x tekom dneva grudice crynone gela. Ostali znaki kot so boleče prsi in neapetit so izginile od četrtka do danes. Ali ima katera podobno izkušnjo? Jaz sem že popolnoma obupana.
P.s. vsem vam želim čim več+ in srečno nosečnost in nadaljno pot
Punce pozdravljene,
Jaz sem 10. Dan po transplantaciji zarodka. Ze drugi dan imam rjav izcedek, ki pa ni cist je tak nitlast z majnimj majhnumj delcki – kar me en navdaja z upanjem. Izcedek ti tako mocen – samo ko se obrisem.
Cez 6. Dni imam krvni test.
Zanima me ce je se kera v podobnem colnu, pocutim se sama (imam vspo podporo partnerja) ampak ne poznam nobene punce ki bi sla cez ivf in sm sama s polno vprasanji, kaj je kaj ni normalno.
boli me glava, spika me v trebuhu, in imam bolecine v krizu. Na zacetku postopka so prsi bile obcutljive, vmes so nehale biti (so se pa povecale), danes pa spet malo bolijo.
v sebi se mi zdi, da si me mali ni izbral za mamico – pa bi prosila za kaksno izkusnjo in kako premagati te dni do zacetka menstruacije oz do krvnega testa.
Vsem v podobni situaciji pa zelim dobre razplete :*
Vsem vso sreco
Zanima me ce je se kater
Определение цвета по фото – сервис определения цвета по
фотографии. Technguides- отличный
сейрвис1 для определения цвета пикселя бесплатно.