OBMP in prehrana
Spoštovani!
Že 4 mesece sem presnojedka (nič mesa, nič mleka, nič jajc, nič žitaric), torej živim samo od surovega sadja, zelenjave, suho sadje, oreščki in semena, uživam matični mleček, pravo olivno olje, kokosovo olje, čiste planinske vode in zdrave soli ((Salesalute)).
Ta mesec sem začela s 4.postopkom OBMP in me zanima vaše mnenje, kakšno hrano naj uživam, da jajčniki proizvedejo čimbolj kvalitetna jajčeca.
Namreč, opazila sem, da imam povečan apetit po hormonski terapiji in veliko potrebo po beljakovinam živalskega izvora. Za enkrat se upiram skušnjavi, pa nisem prepričana, da delam prav.
Hvala za odgovor.
Za tvorbo jajčec je prehrana z malo OH zelo dobra. Upam, da ne pretiravate s sadjem!!!!
Svetujem pa vam še nekaj: oljno-beljakovinske obroke po dr. Budwig, če nimate alergije na kravje mleko. Recept: 100 g skute, 3 jedilne žlice lanenega olja (ne olivnega!!!!), dodate lahko semena in čisto malo sadja. To uživajte vsak dan, enkrat na dan. V skuti je žveplo, ki v kombinaciji z omega 3 maščobnimi kislinami iz lanenega olja, dela čudeže.
Če imate apetit, raje uživajte beljakovine, kot pa sadje in ogljikove hidrate.
LP
Kravjo skuto lahko nadomestite z ovčko ali kozjo. Skuta je pomembna, ker vsebuje žveplo in samo ta kombinacija je najbolj idealna.
LP