OBMP – 2025
fruty9, 29.01.2025 ob 15:38
Sem klicala na IVF Ljubljana in so rekli, da rabim od osebne gin. napotnico za neplodnost, potem 0a dajo oni v Lj. za IVF. Pregled imam že v pon., jutri mi bo gin. izdala napotnico. Potem verjetno ne bi smelo biti problemov glede pregleda v torek v Lj., saj bo napotnica za neolodnost itak vidna v Zvem-u. Imam prav?
Seveda napotnico izda osebna gin.
Takoj ko gin. izda napotnico bo vidna,tako da imas vse urejeno.Sretno ??
fruty9, 29.01.2025 ob 19:24
Hvala! Kaj pa oddaja semena in hormonov za nov postopek? Tega kolikor vem ni potrebno ?! Sami SPB test in pa PAP bris?
Samo SPB in PAP, ja. Napotnico za SPB ti bo izdal gin. na Leoniscu, PAP pa ti opravi os.gin.
Hormonov in spermigorama nama se nikoli ni bilo treba ponavljati, verjetno to ponovijo v primeru specificnih izidov preteklih postopkov. Zagotovo pa bos vse izvedela na pregledu v ponedeljek, oziroma vse izprasaj.
fruty9, 30.01.2025 ob 13:42
Žal mi je, samo ne obupat! ?
Lahko greste že takoj v prenos, ni potrebno čakat 3 menstruacije.
Hvala,sem ze ta mesec narocena na dogovor,z naslednjim ciklom pa v akcijo ???Ne,ne-jaz ne obupam zlahka,mal bo se potrebno potrpet pa bo.Hvala Bogu pa imam zdravo in veselo 3/letnico ki je moj navdih ?
Drzite se punce in srecno ??❤️
cakanjemeunicuje, 30.01.2025 ob 15:48
Hvala,sem ze ta mesec narocena na dogovor,z naslednjim ciklom pa v akcijo ???Ne,ne-jaz ne obupam zlahka,mal bo se potrebno potrpet pa bo.Hvala Bogu pa imam zdravo in veselo 3/letnico ki je moj navdih ?
Drzite se punce in srecno ??❤️
Vso srečo ti želim! ♥️?
Jaz bi začela tako: pred enim letom smo ugotovili, da nam ne gre z načrtovano nosečnostjo, zato smo začeli z pregledi v zvezi z odkrivanjem neplodnosti. Pri meni je bil hormonski test v redu, razen vitamina D3, za katerega so mi predpisali terapijo. Ultrazvok je bil prav tako v redu. Pri partnerju so po večkratnih preiskavah ugotovili slabše rezultate spermiograma, zato je začel z jemanjem Profertila za moške, ki ga še vedno jemlje. Naredili so mu tudi ultrazvok, kjer so bili testi v redu.
Meni so predpisali Utrogestan, vendar še vedno ne vem točno, zakaj, vendar sem ga jemala, nato pa sem pred mesecem dni nehala zaradi več razlogov, predvsem zaradi rahlega razočaranja in podobno. Zdaj sem se odločila, da bom izvedla še postopek prehoda jajcevodov, in sem se psihično pripravila, da bom brez strahu šla tudi na IVF.
Zanima me celoten postopek, kako poteka. Ali moram pred tem še enkrat opraviti hormonski test in vse druge preiskave? Kakšna terapija sledi, preden se odpravim na odvzem jajčec in transfer? Preprosto me zanima vse v zvezi s tem postopkom.
Prav tako bi rada slišala izkušnje glede Dravlje, Ljubljana, Maribor. Sem pripravljena tudi na samoplačniški postopek, pa me zanima, koliko približno stane v Dravlje.
Hej kati111,
utrogestan se predpise navadno da se podaljsa doba med ovulacijo in menstruacijo, ce bi ti slucajno rumeno telesce prej odmrlo kot bi prezivela nosecnost.
Sam postopek bo odvisen glede na center, ki ga bosta s partnerjem izbrala. Navadno pa gre tako, da se dobite z zdrvnikom ki vaju bo spremljal, greste cez vso dokumentacijo, potem predpisejo se kaksne preiskave in se na podlagi vsega tega odlocijo za terapijo. Krajsa terapija se zacne v prvih dneh cikla, najprej jemljes zdravila ki spodbujajo rast jajcec, nato cez nekaj dni se dodaja se zdravilo ki preprecuje, da jajceca popokajo. Vmes imas UZ kontrole, nekje na 3. kontroli (cca) se doloci dan punkcije. Dobis stop injekcijo in nato pride punkcija. Spet odvisno kje se vodis – kje lahko zberes protibolecinska sredstva ali anestazijo, drugje je na zivo. Po punkciji zves koliko jajcec ste pridobili. Nato pridejo prvi dnevi cakanja, ko te narocijo na prenos cez 3 ali 5 dni. In upas da se v tem casu otrocki lepo razvijajo. Na prenosu imas najprej spet navadno posvet da izves koliko otrockov se je obdrzalo, koliko jih je bilo od zacetka, koliko se jih zamrzne in koliko prenese. Nato pa najlepsi del: prenos. Ta je hiter in nebolec. Po prenosu dobis progesteronsko terapijo (lahko utrogestan ali kaj drugega) in potem za moje pojme najhujsi del postopka: cakanje. Nekje 14dan se naredi krvni test, ki upam da bo ze takoj pozitiven.
Sama imam izkusnje z Dravljami, kjer je bilo neuspesno. Pa tudi grozna mi je bila punkcija na zivo. Nato pa sva se premaknila v Mb in moram reci da sem zelo zadovoljna. Je pa tako da so to obcutljive zadeve in povsod imas take in take zaposlene. Vazno da ves zakaj si tam in te kaksen slab dan kaksne sestre ali zdravnika ne prizadane.
Drzim pesti!
Trenutno sem sredi postopka v Ljubljani, danes sem imela punkcijo. Odločila sem se za lokalno anestezijo in sam postopek ni bil pretirano boleč, je bilo za zdržati. Pred zacetkom so mi povedali, da je zelo pomembno biti čim bolj sproščena med samim postopkom. Moji sproščenosti so nedvomno prispevali izjemno prijazen zdravnik (imena si nisem zapomnila, štajerski naglas) in sestre, tako da smo se tudi pohecali. Na koncu sem jim povedala, da je bilo v porodnišnici precej huje, ko sem rojevala pred 7 leti. ?
Toplo priporočam Ljubljano, sem prezadovoljna in verjamem, da bo šlo lepo naprej.
Vprašala bi za izkusnje ostalih glede celic? Sama sem dobila 4..pa vem, da je vsaka ženska zgodba zase, me pa zanimajo izkusnje tistih, ki ste že dali skozi..koliko je bilo uspešno oplojenih od pridobljenih in ali so te pridobljene ze tiste, ki so ok ipd. Ne vem kako bom zdržala do četrtka.. ?
Hvala!
SMBP2112, 01.02.2025 ob 19:38
Trenutno sem sredi postopka v Ljubljani, danes sem imela punkcijo. Odločila sem se za lokalno anestezijo in sam postopek ni bil pretirano boleč, je bilo za zdržati. Pred zacetkom so mi povedali, da je zelo pomembno biti čim bolj sproščena med samim postopkom. Moji sproščenosti so nedvomno prispevali izjemno prijazen zdravnik (imena si nisem zapomnila, štajerski naglas) in sestre, tako da smo se tudi pohecali. Na koncu sem jim povedala, da je bilo v porodnišnici precej huje, ko sem rojevala pred 7 leti. ?
Toplo priporočam Ljubljano, sem prezadovoljna in verjamem, da bo šlo lepo naprej.
Vprašala bi za izkusnje ostalih glede celic? Sama sem dobila 4..pa vem, da je vsaka ženska zgodba zase, me pa zanimajo izkusnje tistih, ki ste že dali skozi..koliko je bilo uspešno oplojenih od pridobljenih in ali so te pridobljene ze tiste, ki so ok ipd. Ne vem kako bom zdržala do četrtka.. ?
Hvala!
Kako lepo sporocilo 🙂
Tudi sama imam zgolj lepe besede na LJ kliniko in sem v zadnjem postopku pridelala 4 celice na punkciji, 2 sta bili nezreli/neprimerni, 2 pa sta se razvili v blastociste najvisje kvalitete. Eno so mi 5. dan prenesli in sem z njo noseca 13 tednov, druga pa zamrznjena caka na svoj trenutek.
Vsem puncam tu zelim enako sreco, mislim da je ta kljucna na nasih poteh. Pogumno in pozitivno naprej!???
fruty9, 01.02.2025 ob 20:59
Anonimno 9186, smem vprašati, kakšno terapijo in protokol imate, da pridelate zarodke tako dobre kvalitete? Sama namreč vedni pridem do veliko celic, a se le-te razvijejo v zarodke slabše kvalitete. Sperma je bp, moji hormoni tudi in ne vem, s čim naj izboljšam kvaliteto.
Zdravo, imela sem dolgi protokol s kombinacijo Gonapeptyla in Bemfole 225, stara sem 34. Predpriprav nisem imela posebnih.
Resnicno sem mnenja da se morajo zgolj poklopiti zvedze.?♀️ Mocno drzim pesti za vse, da se to zgodi cimprej❤️
Zivjo,
Jaz sem v prvem postopku pridelala 23 celic,od tega 6 zamrznjenckov,postopek je biu neuspesen. V drugem postopku spet 23 celic,od tega 9 zamrznjenckov in eden se je prijeu in je jutri stara 11 mesecev. Imam pa se 7 zamrznjenckov in mislim da jih ne bom uporabila ker sem ze mal stara,43..
Lp in srecno vsem..
bibi8, 03.02.2025 ob 09:46
Punce, kdaj po krvnem testu je potrditveni ultrazvok v Lj?
Pomoje podobno kot v MB. 14 dni po krvnem. S tem, da če si v MB greš potem na prvi UZ kar k svojemu ginekologu, v Lj pa na kliniko. Če so pa kaj spremenili pa nevem. ? Najbolje, da sestre pokličeš.