OBMP – 2025
Kri so mi vzeli le lansko leto, ko sem imela posvet in in so bili taki rezultati (v oklepaju sem napisala še referenčne vrenosti):
S-TSH = 4,11 mlU/L (0,59-4,23)
S-FSH = 5,5 IU/L
S-LH = 6,4 IU/L
S-PROLAKTIN = 7,2 ug/L
S-AMH = 2,45 ug/L
Pri teh rezultatih so rekli, da so izvidi v redu in ni nihče nič več preverjal. Mi pa zdaj ta visok TSH ni dal miru in sem se šla včeraj samplačniško testirati še enkrat in je TSH precej nižji. Mi ni nič jasno, ampak sem ful vesela, da je sedaj ok 😀
S-TSH = 2,56 mlU/L (0,35-4,94)
S-T4 = 13,43 pmol/L
Pa obakrat je bil 5 dan ciklusa, sicer mislim, da to nima neke veze. Pa tudi obakrat sem šla okoli 12ih.
T-T3 = 3,87 pmol/L
Pozdravljene.
Tudi sama sem v postopku IVF, natancneje drugem. Forumov naceloma ne berem, danes sem pa sla cez vse strani tega..
Pri noveni se nisem zasledila situacije s katero se sama srecujem, ze drugic..
Prvic so mi po 12 dneh prekinili stimulacijo, folikli namrec niso nikamor zrastli.
Sedaj sem v drugem postopku, in zgodba se spet ponavlja. Sicer so sedaj na 13 dan bili nekoliko vecji kot prvic (9-11) in podaljsali so mi terapijo se za 4 dni.. Sicer dvomim, da bodo uspeli toliko zrasti, da bi prisla vsaj do punkcije.. Polek tega nisem se nikjer zasledila, da se je katera tako dolgo pikala (kratki postopek), se motim?
Se je katera mogoce srecala s podobno situacijo ali pa kje kaj prebrala? Obstaja morda kaj, s cemer bi vzpodbudila rast foliklov? Ce ze hormonska terapija ne deluje kot bi naj (ne vem kak se naj sploh drugace izrazim).
Hvala za kaksno povratno informacijo in srecno vsem ?
T? katere injekcije pa imate za stimulacijo? A so vsaj probali zamenjati terapijo? Jaz sem imela po 8 dneh tudi samo 11 mm in so mi podaljšali, sedaj čakam drugi uz. Imam pa gonal 225. Povsod punce pišejo, da naj bi pomagalo, če se, ko se začnemo pikat, vsak dan spije eno (brezalkoholno) pivo in poje eno jajce 🙂 jaz še nisem probala, bom pa danes začela, škodit verjetno ne more 😀
Drugače je pa na facebooku skupina IVF Slovenija, se tudi tam najde uporabne informacije, pa punce tudi z veseljem odgovorijo.
Po prvem UZ po enem tednu stimulacije so bili moji folikli 6 ali manj, tako da ti z 11 si super ?
Drugace pa ja, so mi sicer menjali terapijo. Prvic sem imela Menopur 225, drugi porotokol pa sem zacela z Pergoveris 150+Gonal 75, pa so mi po prvem UZ podvojili Pergoveris 300 in odvzeli Gonal, po drugem UZ pa so mi spet dodali Gonal, tako da zdaj imam Pergoveris 300+Gonal 75. Ponedeljek imam UZ in upam, da bo.. ?
Imam še samo zadnjo možnost v IVF postopku, zato delam vse, kar je v moji moči, da uspe.
Sem si dala pregledat kri:
prva vrednost je januarja, druga avgusta
Hemoglobin 143 g/L 155 g/L
Železo (serum) 17.1 µmol/L 26.2 µmol/L
Ferritin 25 µg/L 27 µg/L
Vitamin D 36.9 µg/L 48.80 µg/l
Vitamin B12 304 pmol/L 264 pmol/L
Folat (B9) 39.3 nmol/L 26.5 nmol/L
CRP <5 mg/L 1.13 mg/L
Za plodnost priporočajo vrednosti feritin nad 50, B12 višje, Vitamin D nad 50. Imam prave info?
Kako naj si zvišam vrednosti?
Hvala vsaki posebej, da je prebrala post, če imate kakšen nasvet, se priporočam.
Čimveč pluskov želim
Pozdravljeni,
sem nova pri vas in bi prosila za pomoč.
Imam 21 let. Pred skoraj dvema letoma sem imela zunajmaternično nosečnost, pri kateri so mi odstranili desni jajcevod. Od takrat že skoraj dve leti poskušava z možem zanositi.
Opravila sem vse potrebne preiskave – HSG, AMH, možev spermiogram – vse je v redu. Ginekolog mi je predpisal terapijo s Femaro za 3 mesece, zdaj pa jemljem že četrti cikel.
Imam pregled in posvet 19. 9. in me zanima:
- Ali običajno po tem sledi postopek IVF?
Ali lahko tudi sama predlagam, da bi želela IVF, saj si ga želiva in ne bi želela več nadaljevati s stimulacijo?
Koliko se trenutno približno čaka na postopek IVF v Postojni?
Hvala lepa za vaš čas in odgovor.
Lep pozdrav,
Živjo.
Jaz sem začela z zdravljenjem v Postojni v oktobru 2024, zdaj pa sem pred prvim postopkom ivf.
Vmes sem imela še histeroskopijo in laparoskopijo in 3 IUI postopke. Takoj po teh treh neuspelih postopkih smo se dogovorili za ivf. Glede na vse se mi zdi da gre kar hitro.
Verjetno lahko tudi sama predlagas ivf postopek ampak predvidevam da bodo glede na tvoja leta poskusili še z IUI.
Veliko sreče!
Ivf, 09.09.2025 ob 12:00
Javi Kaj so rekli?držim pesti
Lep Živjo punce, potrebujem malo informacij in morda tudi tolažbe… ?
Sem 11. dan po prenosu blastociste in včeraj sem žal dobila menstruacijo. ?
Zanima me, če katera ve, kako je v UKC Maribor glede prenosa zmrzjenčkov – koliko časa se čaka, kako hitro se lahko začne nov cikel ipd.?
Moji cikli so zelo neredni – včasih 30–35 dni, včasih celo do 40 dni, ovulacij pa sploh nimam. Imam tudi prirojeno desni rogo maternico (brez rudimentarnega roga), kar dodatno otežuje stvari.
Iskreno povedano ne želim (in ne zmorem) dolgo čakati, ker me to čakanje in potem vedno znova razočaranje že pošteno izčrpavata… ?
Vsak nasvet, izkušnja ali info zelo dobrodošel. ❤️
Sem vodena v Lj sicer.
Prvi svez prenos aprila- menstruacija po 6 dneh. Takoj sem se prijavila na zamrznjenčka in bila na vrsti po naslednji menstuaciji,torej junija- 2 cikla sta vmes minila. Žal tudi po 8 dneh menstruacija. Kljub progesteronu…
V septembru sem imela nov prenos ?.
Čakamo… ???
Srečno. ?