Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Oj…Od 11.7 jem kontracepcijske tabletke ker grem 11.8 v postopek. Zanima pa me ce je katera med jemanjem teh tabletk dobila bolecine v spodnjem delu trebuha ( verjetno jajcniki) in krvavitve.

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
miny2, 28.07.2025 ob 14:37

Oj…Od 11.7 jem kontracepcijske tabletke ker grem 11.8 v postopek. Zanima pa me ce je katera med jemanjem teh tabletk dobila bolecine v spodnjem delu trebuha ( verjetno jajcniki) in krvavitve.

Lp

Tudi jaz jemljem kt za 11.8.  Ravno včeraj sem dobila sicer rahlo rjavkast izcedek in špikanje ter občutek kot da bom dobila menstro. Vprašala v MB in dobila odgovor sestre, v primeru da bi bil izcedek močnejši oz krvavitev, vzamem 2 tableti na dan. Zaenkrat še ni bilo potrebe, ker se je izcedek umiril. Kolikor sem brala po forumih, je baje to pogosto pri teh tabletah.

Ali bi naj jemala 2 tableti hrati ali 2x na dan?

miny2, 31.07.2025 ob 10:27

Ali bi naj jemala 2 tableti hrati ali 2x na dan?

Sestra je napisala dve na dan, nisem pa še dobila odgovora ali hkrati ali 2x na dan. Punce na forumih so pa pisale hkrati, da so jim tako povedali na kliniki.

Očitno 2 hkrati, potrjeno od sestre. Js sm vcer vzela 2, sam se mi ta izcedek se kr ne ustavi…malo me ze skrbi. Se je tebi ustavilo?

Ne. Krvavim kar mocno in bolecine tudi kot pri menstruaciji. Ne vem vec ali je to res od tablet..

Morda se katera s podobnimi problemi? Nekako mi ni jasno zakaj bi 2 tableti izbolsali stanje ce jih ze ena povzroci. Potem je doza se vecja.

miny2, 02.08.2025 ob 09:30

Morda se katera s podobnimi problemi? Nekako mi ni jasno zakaj bi 2 tableti izbolsali stanje ce jih ze ena povzroci. Potem je doza se vecja.

Očitno trenutno edini s temi problemi…js sm brala na fb forumu ivf Slovenija, je blo par punc prejsnja leta s temi problemi. Meni se je malo ustavilo, samo se kaki rahel izcedek…tudi počutim se ne več kot kot pri menstri. 2 dni jemljem po 2… je pa res, da jih jemljem teden več kot ti in sm dobila te izcedke ko bi.morala dobiti normalno menstro. sm mislila, mogoč bo večja doza ustavila krvavitev….

Enya175, 02.08.2025 ob 11:51

Očitno trenutno edini s temi problemi…js sm brala na fb forumu ivf Slovenija, je blo par punc prejsnja leta s temi problemi. Meni se je malo ustavilo, samo se kaki rahel izcedek…tudi počutim se ne več kot kot pri menstri. 2 dni jemljem po 2… je pa res, da jih jemljem teden več kot ti in sm dobila te izcedke ko bi.morala dobiti normalno menstro. sm mislila, mogoč bo večja doza ustavila krvavitev….

Pa je tudi tebe kar mocno bolelo? Ce prav razumem se ti je rahel izcedek spremenil potem tudi v mocnejso krvavitev. Jaz potrebujem prav vlozek ta tanki scitnik ni dovolj.

Upam da se mi kaj omili. Jaz danes vzamem 3tjic 2 tableti. Sicer pa bo sreda hitro ko me caka zadnja tableta in upam da se potem stanje umiri

miny2, 02.08.2025 ob 12:24
Enya175, 02.08.2025 ob 11:51

Pa je tudi tebe kar mocno bolelo? Ce prav razumem se ti je rahel izcedek spremenil potem tudi v mocnejso krvavitev. Jaz potrebujem prav vlozek ta tanki scitnik ni dovolj.

Upam da se mi kaj omili. Jaz danes vzamem 3tjic 2 tableti. Sicer pa bo sreda hitro ko me caka zadnja tableta in upam da se potem stanje umiri

Bolelo me niti ni močno, edino občutek v jajčnikih, špikanje in splošno počutje kot pri menstri. Najprej rahel rjavi izcedek, ki se je spremenil v krvavi, ampak samo na papirju, vložka kot pri menstri nisem rabila. Danes se je ustavilo. Sem pa danes vzela samo eno tableto, ker se mi je želodec uprl očitno zaradi 2… upam, da se ti ustavi… ne vem sicer, kaj se drugače naredi…tudi na strani ukc pri navodilih za punkcijo piše, da se jemlje kt v primeru močnejše krvavitve 2 tableti…

Punci, se je krvavitev ustavila?

Hvala bogu se je krvavitev in bolecine ustavila 3dan jemanja 2 tablet.

Kdaj bi sedaj morali dobiti menstruacijo ce je bila zadnja tabletka v sredo?

Suoer.

Meni so rekli 2do 5dan po zadnji tabletki.

Vse dobro pri ivf?

Oj.. tiste ki v sluzbi opravlate fizicno delo. Kako je bilo z bolnisko med poatopki ivf? Nekateri pravijo da ze med pikanjem nebj smel dvigovati tezjih bremen…

miny2, 11.08.2025 ob 10:36

Oj.. tiste ki v sluzbi opravlate fizicno delo. Kako je bilo z bolnisko med poatopki ivf? Nekateri pravijo da ze med pikanjem nebj smel dvigovati tezjih bremen…

nekako mi ni jasno…na kliniki odsvetujejo sklanjanje in dvigovanje tezjih bremen hkrati pa bolniska ne pripada..zakaj potem sploh odsvetovanje. Ce ne pripada bolniska tako ali tako moras dvigovati ce imas taksno sluzbo. Katera v podobni situaciji? Kako ste postopale?

Prek klinike ti med postopki res pripada bolniska “samo” na datum sprejema, vsakic ko imas UZ-je, nekaj dni po punkciji in mislim da tudi po transferju. Prepricana pa sem da z obrazlozilom in dokazili iz klinike ne bi smel bit problem dobiti bolnisko tudi prek osebnega zdravnika za cas stimulacije jajcnikov – sploh ce opravljas fizicno delo.
Srecno!

Problem je ravno v tem da osebni zdravnik ne da bolniske brez mnenja iz klinike. Klinika pa ne da pisnega mnenja o tem ker bolniska ne pripada…

Kar bi razumela popolnoma in nebi bil problem ampak hkrati odsvetujejo fizicno delo.

Ne gre skupaj.

Živijo,

kakšne ste imele izvide za S-TSH? Moj je namreč 4,11 mlU/L.

Sem že na večih straneh prebrala, da naj bi bil do 2,5, predvsem v tujini, te sploh ne spustijo v postopek, v kolikor imaš več kot toliko. Meni na kliniki ni nihče nič omenil. Naj bi bila zaradi tega težava pri zanositvi pa tudi povečana možnost za splave. Morda katera ve kaj več o tem?

Si ravno dajem injekcije, pa ne vem ali naj grem samoplačniško nižat te vrednosti pa prestavim transfer.

S tsh sem imela v ambulanti za bolezni scitnice 2,546. Ref.vrednosti bi naj bile od 0,385 – 3,740.

V laboratorijskem izvidu iz ambulante za neplodnost pa imam le s fsh 6,0. In so mi dejali da je primeren.

Si prepricana da nisi zamesala in imas fsh ne tsh? Sicer pa preveri na pregledu na kliniki.

Cim uspesnejsi postopek ?

miny2, 18.08.2025 ob 12:30

S tsh sem imela v ambulanti za bolezni scitnice 2,546. Ref.vrednosti bi naj bile od 0,385 – 3,740.

V laboratorijskem izvidu iz ambulante za neplodnost pa imam le s fsh 6,0. In so mi dejali da je primeren.

Si prepricana da nisi zamesala in imas fsh ne tsh? Sicer pa preveri na pregledu na kliniki.

Cim uspesnejsi postopek ?

SIcer je to bilo ob prvem pregledu. Ali si imela laboratorij se zdaj pred ivfjem?

New Report

Close