Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Zdravo punce.

za mano je že tretji neuspeli prenos, tokrat ?, ker nimava več nobenega zarodka in zaradi mojih let (36) in ponovnega neuspeha, so me napotili na histeroskopijo v začetku avgusta. V kolikor bo vse ok, po izkušnjah, kdaj lahko pričakujem ponovni vstop v ivf?

Ter, ali ste ve po nekem ciklu zamenjale kliniko? Nama je bilo rečeno, da po 2-3 bi bilo smiselno, ampak sama ne vidim tu poante, poleg tega sva v Postojni zelo zadovoljna. Je kaj na temu, da zamenjaš?
Hvala pa srečno vsem

Glede ponovnega vstopa v postopek po histeroskopiji-vmes morajo miniti 3 menstruacije. Sama sem jo sicer prestala ze pred zacetkom 1. postopka, zanosila sem v 2. postopku (svez prenos, vendar zal zadrzan splav v 10.tednu) in 3. postopku (svez prenos, trenutno sem v 35. tednu). Protokol je bil v 2.&3. postopku enak.

Vabljena sva na konzilij (Postojna). Kako le-ta poteka?

Odgovor na objavo uporabnika
fruty9, 04.07.2025 ob 04:59

Vabljena sva na konzilij (Postojna). Kako le-ta poteka?

Z zdravnikom pregledate izvide in vam določi postopek ter protokol. Nato se s sestro dogovorite kdaj bi šli v postopek zaradi odvzema krvi (če se odločite za naslednji cikel vama kri vzamejo isti dan) in določite datum za prevzem zdravil.

Torej isti dan kot je konzilij izveste, če je postopek odobren in prejmete nadaljnje informacije.

Morata pa biti na konziliju obvezno prisotna oba.

30ana, 09.05.2025 ob 12:39

Živjo, punce!

Jaz grem sedaj v 2. postopek IVF-PGT, a katera ve, če moram ponovno počakati na set-up (sestra Bernarda na genetiki UKC) ali se direktno naročim na reprodukcijo?

Hvalaaa

Pozdravljena.
Sicer žal odgovora na tvoje vprašanje nimam, ker sem prvič v postopku IVF + PGD.

Me pa zanima, kako dolgo se čaka na rezultate PGD?

Jaz sem imela včeraj punkcijo po kratkem protokolu, pridobljenih 13 jajčnih celic. Verjetno po pošti dobim rezultate koliko je oplojenih ipd.? V kakšnem roku pa to sporočijo? Potem to avtomatsko dajo na genetiko ali moram sama koga kontaktirati?

Se opravičujem za toliko vprašanj in se že vnaprej zahvaljujem za kakršenkoli odgovor. ?

Anonimno 6460

Ojla,

čisto razumem tvoje občutke – vsak neuspeh je zelo težak. Tudi jaz sem imela za sabo 4 neuspešne prenose zelo kakovostnih blastocist (2 sveža + 2 zamrznjena) v Ljubljani. Ker kljub temu nisem bila napotena na nobene dodatne preiskave in sem imela občutek, da se vse odvija precej po “copy-paste” protokolu, sem se po dveh postopkih odločila, da poskusim v Mariboru – čeprav živim v LJ in imam kliniko 5 minut stran.

Oktobra lani sem imela histeroskopijo (rezultat je bil v redu), decembra posvet pri napotnem zdravniku, v januarju pa sem že začela nov postopek. Zaradi hiperstimulacije nisem imela svežega prenosa, sem pa prišla do 7 zelo kakovostnih zamrznjenčkov. In zdaj sem skoraj 8 tednov noseča s prvim od teh, čakam potrditvevi UZ  ❤️

Tudi midva sva se dolgo spraševala, ali je smiselno zamenjati kliniko – pri nama se je izkazalo, da je bila to najboljša odločitev, ker sem dobila bolj individualen pristop, nekatere dele postopkov izvajajo drugače in res občutek, da se je nekdo poglobil v moj primer. Ampak to je seveda samo moja osebna izkušnja in če imata v Postojni dober občutek in vaju poslušajo, to ni nujno.

Držim pesti za vse vas drage moje, da bo uspelo čim prej! ?

Katerega zdravnika pa ste imeli v mb 🙂

Bila sem pri Dr Reljiču 🙂

Kaj bi mi kdo opisal kakšen je postopek, od prejetja konzilija, da sva vključena v ivf.

Namreč midva sva dobila samo en list, kjer piše da sva primerna kandidata, ter kaj je narobe oz razlog za ivf ( moja enoroga maternica) .To je bilo maja, od takrat nisva prejela se dobene poštne ne klica kako naprej.

Pa kaj te ima isti zdravnik, ki te vodi za neplodnost te potem tudi vodi pri ivf, a tam dobiš drugega?

Hvala za odgovor:)

Enoroga maternica in IVF, 07.07.2025 ob 17:52

Kaj bi mi kdo opisal kakšen je postopek, od prejetja konzilija, da sva vključena v ivf.

Namreč midva sva dobila samo en list, kjer piše da sva primerna kandidata, ter kaj je narobe oz razlog za ivf ( moja enoroga maternica) .To je bilo maja, od takrat nisva prejela se dobene poštne ne klica kako naprej.

Pa kaj te ima isti zdravnik, ki te vodi za neplodnost te potem tudi vodi pri ivf, a tam dobiš drugega?

Hvala za odgovor:)

Pozdravljeni.
Jaz sem skupaj s sklepom konzilija prejela tudi navodilo da se v prvih dneh menstruacije prijavim v postopek IVF in sicer preko elektronske pošte [email protected]
Napotnico pa sem dobila že ob prvem ginekološkem pregledu, oni so jo nato aktivirali. Nato dobiš datum za sprejem.

Ginekolog je skos isti kolikor vem, ampak potem v postopku za dejanski sprejem v IVF in sam postopek so pa drugi zaposleni – npr. na sprejemu je ena, na UZ pregledih je mislim da tedenski razpored zdravnikov, zdravila dobiš od druge zaposlene, punkcijo opravi nekdo tretji ipd. ? jaz sem se s “svojo” ginekologinjo srečala le enkrat – na prvem pregledu. Sem pa v petek imela punkcijo – moj prvi postopek, tako da tudi sama še ne vem celotnega postopka.

mislim da bi bilo smiselno da jih pokličete ali napišete mail glede vaše situacije da boste prejeli nadaljna navodila.

pikapolonica841, 07.07.2025 ob 20:34

Pozdravljeni.
Jaz sem skupaj s sklepom konzilija prejela tudi navodilo da se v prvih dneh menstruacije prijavim v postopek IVF in sicer preko elektronske pošte [email protected]
Napotnico pa sem dobila že ob prvem ginekološkem pregledu, oni so jo nato aktivirali. Nato dobiš datum za sprejem.

Ginekolog je skos isti kolikor vem, ampak potem v postopku za dejanski sprejem v IVF in sam postopek so pa drugi zaposleni – npr. na sprejemu je ena, na UZ pregledih je mislim da tedenski razpored zdravnikov, zdravila dobiš od druge zaposlene, punkcijo opravi nekdo tretji ipd. ? jaz sem se s “svojo” ginekologinjo srečala le enkrat – na prvem pregledu. Sem pa v petek imela punkcijo – moj prvi postopek, tako da tudi sama še ne vem celotnega postopka.

mislim da bi bilo smiselno da jih pokličete ali napišete mail glede vaše situacije da boste prejeli nadaljna navodila.

Najlepša hvala za odgovor.

Lep dan

Pozdravljene

mene pa samo zanima koliko časa ste cakale na pošto od konzilija midva greva sedaj v prve na ta postopek in me zanima to ker cakava sedaj že mesec

hvala☺️

Pozdravljene,

sem nova tukaj in res me zanima ali ima katera od vas podobno izkusnjo in lahko deli kaksno spodbudno besedo..

Stara sem 29 let in v lanskem letu sva se s partnerjem odlocila, da ne bova vec pazila, ampak da ko bo, bo (otrok se nimava). Nisem se posebej obremenjevala s casovnico, dokler me ni zacela hecat menstruacija (vedno sem imela redne in tocne menstruacije). Zacelo se mi je dogaja, da je menstruacija kar izostala, naslednji cikel spet prisla, potem naslednji je spet ni bilo in tako…seveda me je zaskrbelo in da skarjsam zgodbo, pristala sem na ivf, saj sem svoji ginekologinji omenila, da delava na zanositvi..  naredili so mi folikulometrijo in preverili hormone. SOK…vrednost mojega amh hormona je komaj 0,12 !!!! FSH pa je visok kar 21…svet se mi je porusil.
Dosti sem prebrala o tem na internetu in razen v tujini, ni kaj dosti spodbudnih zgodb. Ne vem kako naj zberem moci in pozitivno, saj mi grozi prezgodnja menopavza pri 29. letih!!!
Sedaj cakam se na spermiogram od partnerja in nato greva v akcijo.. vendar se sprasujem ali je sploh se kaksna moznost z lastnimi celicami.. zdravnik je rekel da so moja leta v plus, vendar ne vem kaj naj pricakujem…

Morda kaksen nasvet, podobna zgodba, karkoli….??? Prosim, prosim… 🙁

storklja6, 13.07.2025 ob 10:48

Pozdravljene,

sem nova tukaj in res me zanima ali ima katera od vas podobno izkusnjo in lahko deli kaksno spodbudno besedo..

Stara sem 29 let in v lanskem letu sva se s partnerjem odlocila, da ne bova vec pazila, ampak da ko bo, bo (otrok se nimava). Nisem se posebej obremenjevala s casovnico, dokler me ni zacela hecat menstruacija (vedno sem imela redne in tocne menstruacije). Zacelo se mi je dogaja, da je menstruacija kar izostala, naslednji cikel spet prisla, potem naslednji je spet ni bilo in tako…seveda me je zaskrbelo in da skarjsam zgodbo, pristala sem na ivf, saj sem svoji ginekologinji omenila, da delava na zanositvi..  naredili so mi folikulometrijo in preverili hormone. SOK…vrednost mojega amh hormona je komaj 0,12 !!!! FSH pa je visok kar 21…svet se mi je porusil.
Dosti sem prebrala o tem na internetu in razen v tujini, ni kaj dosti spodbudnih zgodb. Ne vem kako naj zberem moci in pozitivno, saj mi grozi prezgodnja menopavza pri 29. letih!!!
Sedaj cakam se na spermiogram od partnerja in nato greva v akcijo.. vendar se sprasujem ali je sploh se kaksna moznost z lastnimi celicami.. zdravnik je rekel da so moja leta v plus, vendar ne vem kaj naj pricakujem…

Morda kaksen nasvet, podobna zgodba, karkoli….??? Prosim, prosim… 🙁

Zdravo, sama sem stara 30 let in tudi moj AMH je nizek. Malenkost visji sicer kot tvoj, ampak vseeno slab za moja leta. S partnerjem so naju napotili na IVF, pridobila sva zgolj 3 celice. Od tega se ena ni oplodila, en zarodek se ni bil dovolj razvit za prenos (so ga kasneje zamrznili) in eno blastocisto. Ta blastocista je najin mali cudez. Trenutno sem na dobri polovici nosecnosti ?

Sem pa tudi sama brala zgodbe, da je s slabim AMH zelo tezko zanosit, ker se ne pridobi veliko celic itd. Sva sla v postopek brez pricakovanj, sva si govorila, da ne bo uspelo, ker nisva zelela biti potem razocarana. Po prenosu nisem imela nikakrsnih simptomov, sem bila prepricana, da se ni obdrzal. Na koncu pa pozitiven sok ?

@soncnica803 ,

joj hvala za ta spodbuden zapis!! 🙂 Tudi meni so rekli da ne moremo pričakovat nevem koliko celic, če sploh… komaj novembra sva dobila datum, do takrat bova seveda še poskušala naravno.

Me pa zanima…si morda jemala kakšne naravne dodatke? (omega 3, konopljika, d3, cink, dhea, mio-inozitol, co.Q10…)

Želim ti čudovito nosečnost! <3

storklja6, 14.07.2025 ob 14:13

@soncnica803 ,

joj hvala za ta spodbuden zapis!! 🙂 Tudi meni so rekli da ne moremo pričakovat nevem koliko celic, če sploh… komaj novembra sva dobila datum, do takrat bova seveda še poskušala naravno.

Me pa zanima…si morda jemala kakšne naravne dodatke? (omega 3, konopljika, d3, cink, dhea, mio-inozitol, co.Q10…)

Želim ti čudovito nosečnost! <3

Midva sva imela res sreco, opravila vse preiskave in sla v postopek v manj kot 3 mesecih od prvega posveta ?

Ne, dodatkov nisem jemala nobenih, razen prenatalne kapsule. Sem pa predhodno (ze pred zacetkom posveta, postopka) spremenila prehrano, vec sadja, zelenjave, manj sladkarij.

Vsak postopek je loterija in edinstven. Z enako diagnozo enim lahko uspe takoj, drugi rabijo vec casa.

Se zavedam, da je lazje rect kot to naredit, ampak pojdi cimbolj neobremenjeno v postopek, ne razmisljaj kaj se dogaja, kaj se se bo dogajalo, a bo uspesno, itd. Jaz sem res vse skupaj odklopila. Tudi nikomur nisva povedala, da sva zacela s postopkom, ker so potem vsakodnevna vprasanja in ti lahko povzrocijo vec skrbi kot koristi.

Drzim pesti, da se tudi tebi razvije tako lepo kot nama❤️

Hvala ❤️

To pa vama je res hitro uspelo ? jaz sem bila na prvem posvetu sicer ze aprila, takrat so mi tudi opravili preiskave, takrat se sploh nisem vedela da bom sla v postopek, samo zelela sem da mi preverijo razlog zakaj mi morda menstruacija nagaja.. sele sedaj, julija sem izvedela kaj se dogaja v mojem telesu in komaj zdaj se je vkljucil tudi partner, ki mora opraviti spermiogram in potem novembra imava komaj datum in posvet glede postopka.. tako da pri meni ze zdaj traja, pa nismo se niti zaceli ?‍?

ampak seveda se trudim ostat pozitivna, prav tako sem spremenila prehrano ze nekaj mesecev nazaj, zdaj pa sem vkljucila se prehranska dopolnila in upam na najboljse..?

Hvala za lepe zelje in da si se odzvala na moj zapis ? lepo je prebrat taksne zgodbe, ki so trenutno na mojem dnevem redu in se z njimi tolazim hehe ?

Napisem sproti kaj se bo dogajalo, morda pa se najde se katera soborka in se skupaj podpiramo na poti do nasih pikic ?

Hej,

a kdo ve, koliko časa približno traja, da dobiš rezultate samoplačniškega spermiograma v UKC Ljubljana? Hvala za kakšno info! 

Ja, se dogaja tudi to ? prvi postopek, prvi prenos (Lj), ravnokar vstopam v 8. mesec nosecnosti, z malo zaenkrat vse ok ? sem po dolgem casu malo pogledala na ta forum.

Vsekakor ne obupat, saj bo slo in samo pogumno ?

ND27, 22.07.2025 ob 23:06

Ja, se dogaja tudi to ? prvi postopek, prvi prenos (Lj), ravnokar vstopam v 8. mesec nosecnosti, z malo zaenkrat vse ok ? sem po dolgem casu malo pogledala na ta forum.

Vsekakor ne obupat, saj bo slo in samo pogumno ?

Iskrene čestitke in vse dobro še naprej ?

Sama se bom prijavila na prenos ? ob naslednji M, ker imajo sedaj dopuste v Lj. Sem se pa naučila od dosedanjih postopkov, da si najboljše ne delati nekih časovnih okvirov kdaj bo, ker je to proces na katerega žal nimamo vpliva. Jaz sem bila junija na prenosu ampak z mojim ciklom takrat nekaj ni bilo ok, zato smo izpustili cikel. Tudi svežega prenosa zaradi nevarnosti hiperstimulacije nisem imela.  Zdaj pa verjamem, da enkrat bo, samo mora biti pravi čas in se vse poklopiti.

Vsem, ki se borimo, želim vse dobro in samo pozitivno ☺️

New Report

Close