Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Odgovor na objavo uporabnika
Mg40, 09.05.2025 ob 13:58

Živijo. Jaz sem danes bila na sprejemu za zamrznjenčka in so mi predpisali kapsule Amelgen 400. Prej sem vedno imela Utrogestanan 200.

Je kakšna razlika? So še kateri zamenjali?

Meni so dali dali amalgen 2x na dan,ultrogestan je bio 3x na dan ce se dobro spomnim,so rekli da je to enako

Ojla

Zanima me ali je katera imela daljse cikle po gonalu ali ovitrelle. Danes je namrec 40 dan od zadnje menstruacije pa se krvavitve vedno ni. Test pa seveda nehativen.

Lp

Mina

Hej, jaz sem imela prvi cikel po IVF samo 17 dni, drugega pa 37. Ni bilo svežega prenosa zaradi prevelikega števila jajčec.

Pozdravljene,

A ima mogoče katera izkušnjo z nakupom zdravila Pergoveris? Samoplačniško oz. na beli recept… Kje se najbolj splača.

Hvala in srečno vsem na tej poti ?

Pozdravljene,

danes sem prejela odpustno pismo po prvem IVF postopku. Na odpustnem pismu v sekciji II. Aspiracija jajčnih celic je navedeno, da se je oplodilo 5 celic.

Potem pa v sekciji IV. Prenos zarodkov, kjer so napisane kategorije “število vseh zarodkov”, “Število prenešenih zaridkov ob ET” in “Kakovost zarodkov”, ni navedeno ničesar. Samo pri “Zamrzovanje zarodkov: Da/Ne” je obkroženo “Da”.

Ali navedeno pomeni, da je zamrznjenih 5 zarodkov (torej vse oplojene celice)?
Svežega prenosa nisem imela.
Hvala za vašo pomoč.

Vesna_28, 12.05.2025 ob 11:47

Pozdravljene,

danes sem prejela odpustno pismo po prvem IVF postopku. Na odpustnem pismu v sekciji II. Aspiracija jajčnih celic je navedeno, da se je oplodilo 5 celic.

Potem pa v sekciji IV. Prenos zarodkov, kjer so napisane kategorije “število vseh zarodkov”, “Število prenešenih zaridkov ob ET” in “Kakovost zarodkov”, ni navedeno ničesar. Samo pri “Zamrzovanje zarodkov: Da/Ne” je obkroženo “Da”.

Ali navedeno pomeni, da je zamrznjenih 5 zarodkov (torej vse oplojene celice)?
Svežega prenosa nisem imela.
Hvala za vašo pomoč.

Verjetno boš domov dobila koliko so jih zamrznili. Meni so sicer na prenosu povedali, da se jih je oplodilo 4. Od tega en nepravilno in en je bil kao premajhen… vstavili so mi enega in enega zamrznili.

Tudi pri kakovost zarodkov je meni pisalo kakšne kakovosti so na odpustnem pismu.

Zdravo punce.

kako ste pa kaj ve koristile bolniško po prenosu pingvinčka? V PO mislm, da ti dajo vse do krvnega, vem da ima vsaka klinika zase.
Sama še premišljujem, kako speljati zadevo predvsem zaradi službe, ker sem bila letos zarad IVF že nekaj odsotna plus stres. Čeprav je stres prav tako čakati.

Vsak nasvet/izkušnja je dobrodošel.

Anonimno 6460, 13.05.2025 ob 13:26

Zdravo punce.

kako ste pa kaj ve koristile bolniško po prenosu pingvinčka? V PO mislm, da ti dajo vse do krvnega, vem da ima vsaka klinika zase.
Sama še premišljujem, kako speljati zadevo predvsem zaradi službe, ker sem bila letos zarad IVF že nekaj odsotna plus stres. Čeprav je stres prav tako čakati.

Vsak nasvet/izkušnja je dobrodošel.

Živjo,

v lj pripada 4 dni bolniške po prenosu. Jaz osebno sem koristila samo tisti dan, ko sem imela prenos.  Zagotovila, da bi se prijelo, če samo počivate tako ni.  Če je namenjeno, se bo prijelo v vsakem primeru. Samo pozitivno in bo vse ok. Srečno 🙂

Zdravo, danes sem dobila pošto mnenje strokovnega posvetovalnega telesa o ivf, da so odobrili ivf, kakšen je zdaj postopek saj nikjer ne piše koliko so odobrili koliko prenosov. Kaj morem jaz poklicat bolnišnico in javit, da so odobrili a kakšen je zdaj protokol potem?

Ivf, 13.05.2025 ob 15:32
    Zdravo, danes sem dobila pošto mnenje strokovnega posvetovalnega telesa o ivf, da so odobrili ivf, kakšen je zdaj postopek saj nikjer ne piše koliko so odobrili koliko prenosov. Kaj morem jaz poklicat bolnišnico in javit, da so odobrili a kakšen je zdaj protokol potem?

Nevem kje ste v postopku ampak v MB te oni pokličejo in se dogovorite za začetek postopka in vse ostalo. ?

Hvala, v mb sem:)

pika814, 03.05.2025 ob 08:03

zivjo, mene pa zanima, ce sploh obstaja katera, ki je zanosila v prvem postopku in prvem prenosu. tezko je brati vse te zalostno zgodbe, da ste pridelale ogromno jajcnih celic, ampak se potem niso razvili zarodki oziroma da se ni prijelo. me vcasih zamika, da sploh ne bi poskusila z ivf, ker me je strah, da me bo psihicno unicilo

Živjo. Letos bom 40. Z obmp čakanjem sem začela 2020. Moj 1. prenos zamrznjenčka (zaradi hiperstimulacije) iz prvega postopka ni bil uzpešen. Vmes med vsemi čakanji sem imela 3 spontana splava in sem zanosila spontano in rodila zdravo deklico ki ima sedaj dobro leto. Še en zamrznjenček (od dveh) iz prvega postopka me čaka.

Stresno je, sam ne še vi čakat… k to vse skupaj se tako vleeečeeee.

Sedaj je menda težava da se še dojimo in se menda prenosi ne izvajajo med dojenjem. Ali kdo ve kaj o tem in za to?

Sem že bila na razgovoru pred UZ za prenos in so me poslali domov zaradi dojenja in podaljšali napotnico za 2 meseca.

Živjo,

Moram komentirati, če ne drugače pa mislim da vam lahko vsem vlijem en pozitiven zagon?

Skratka 6 let nazaj smo dobili čudovitega zmrznjencka. Pred tem dve leti truda, potem pa Leonišče, laparoskopija, diagnoza neprehodni jajcevodi. Počutje fenomenalno, ker smo ugotovil zakaj ne gre. Naj poudarim da sem bila takrat stara 28 let, ampak sem bila res pomirjena in polna optimizma. In nato gremo prvi postopek, injekcije, pregledi, punkcija, v sobi vse punce ogromno jajčec vsaj 10 ali več, pride do mene sestra pa reče, gospa vi imate pa samo 3, ampak sej veste samo en mora biti ta pravi, sej več jih ne rabite. Pa si mislim itak ja. Počutila sem se k da bila zadnja pri teku v šolski telovadnici.  In tretji dan sem imela prenos svežega zarodka, žal neuspešno, potem pa sem dobila pošto da imamo enega zmrznjencka in je mož reku ta pa bo ta prav. Na tej točki sem se jaz že začela psihično pripravljati na 2. postopek, saj si nisem upala pripisovati preveč upanja. Vmes sem šla seveda po zmrznjencka, živela res normalno, sem vzela bolniško in delala kar me veseli. Sej veste pospravljanje pa da je okol bajte spucan pa to ?. Znaki so bili da se ni prijelo, sej veste spikanje pa vse kar mora biti. Aja pa pri meni ciklusi 45 dni že v osnovi tko da se na zamujanje nisem mogla zanašati. No krvni test je pa pokazal da se je prijelo, čeprav nisem miselna sploh it na krvni test, sam sem rekla mah grem pol mal v šoping, da bom mal frej da se pripravim na novi poskus.

Bistvo nikoli ne reci nikoli, danes sem presrečna da imam ta zaklad in vse res vse je pozabljeno. Evo sedaj se odločam se za enega tako da vas bom spet malo bolj spremljala, pa upajmo da rata.

Mogoče bi omenila samo tale stres ki ga rade omenjamo. Vse smo pod stresom če smo v IVF postopku, ne glede na to ali takoj rata ali pozneje.

Delajte kar vam paše bodo že zdravniki svoje povedal kako pa kaj, vem da je težko izklopit sam naredite tako da bo vam ugajalo.

Vso srečo vsem pa upam da vse kmalu se letos zagledamo svoje pluske ?

Pozdravljene,

Imela sem svež prenos, žal neuspešno, dobila sem prvo menstruacijo,imam pa se vedno bolečine v področju maternice in jajčnikov, je to normalno? Boleči so tudi spolni odnosi, do zdaj nisem imela nikoli težave s tem. Od prenosa je skoraj 2 meseca.. se je kakšna srečala s temi problemi?

Še katera par dni po prenosu? To je bil moj peti ?

Jst sem tudi ravno po prenosu. Moj je 4. 🙂

Hej.

eno vprašanje in sicer s parnerjem imava konec drugega tedna prenos zarodka (pingvinček). Včeraj zvečer dala stopko (spontan cikel). Danes naju je zaneslo in sva imela nezaščiten sex. A je to težava oz. bi morala sporočiti kliniki? Tam nama nič niso tokrat rekli glede vzdržnosti, pa me je sedaj zaskrbelo.

Tudi jaz po prenosu, je bil pa moj prvi. V petek imam krvni test. A naredite doma prej same test al čakate na krvnega?

Jaz ga par dni pred krvnim doma. Raje prej sama vem. Tako da ga bom v četrtek, na 9. dan ?. Nimam prav nič posebnih znakov razen malo bolj sem zaspana.

Zdravo.

Z partnerjem sva na kliniki v MB. do sedaj sva imela v marcu 1. pregled na katerega sva čakala 4 mesece. potem sva imela kontrolni pregled maja, kjer je bilo branje izvidov. Ker je bilo vse OK. Razen tega da imam en jajcevod, so me zdaj napotili na HySoFi. ali je že bila katera?

Če je z jajcevodom vse Ok lahko začnem z Femaro. Jo je katera imela?

potem imava komaj septembra spet pregled. Kdaj lahko pričakujema IVF? Niso nič omenili glede čakalne vrste…ima katera izkušnje? ali kako je pri vam potekalo?

New Report

Close