OBMP – 2025
Punce v 2025 želim čimveč + 🤞
Sama se z IVF spopadam že 5 let, na žalost v vseh poskusih prišla samo do dveh zarodkov, neuspešno. V zadnjem poskusu sem se iz LJ prestavila v MB. Prišla sem do enega zarodka (to je bil za mene res uspeh), ki pa ga zaradi suma na hiperstimulacijo nismo prenesli. Od takrat prenos zarodka zaradi strahu na neuspeh neprestano odlašam. Pa sva se s partnerjem le odločila, da se z januarsko M prijavim za prenos.
Malo me skrbi neuspeh, drugo so leta (40), ponovno ta izkušnja razočaranja, spoznanje, da mogoče mi pač ni usojeno. Grozni občutki, po drugi strani pa neizmerna želja po naraščaju in občutek, da tokrat pa res bo. Noro kaj se mi dogaja v glavi 🤯
Prosila bi za kakšno pozitivno izkušnjo, modre besede, nekaj, da se vsaj malo pomirim 😟
Sama sicer nisem tako dolgo v postopkih, so pa za menoj tudi 4 leta boja, najprej 4 neuspešne naravne zanositve, jeseni sem šla v postopek v Sloveniji, sva pa resno razmišljala o darovani celici na Češkem.
Modrih besed nimam, je pa dejstvo, dovolj je eden, tisti tapravi. Držim pesti in želim vse dobro.
Pozdravljene,
srečno vsem in naj bo leto 2025 za vse nas uspešno. Imam vprašanje glede postopka v Ljubljani, ker sem že malo pozabila podrobnosti. Konec meseca imam sprejem za 2. postopek, vendar morava oba z možem ponovno opraviti teste za spolno prenosljive bolezni, ker je poteklo že 1 leto. Jaz imam napotnico od novembra, ko sem bila na pregledu na Leonišču. Upam, da še velja, ker nikjer nič ne piše. Ali katera ve, kdaj se lahko na Polikliniki opravi testiranje? Kolikor imam v spominu je to vsak delovni dan do določene ure, vendar ne vem od kdaj do kdaj. Kako pa je s partnerjevo napotnico? Dobi jo pri osebnem zdravniku, nato pa jo še dvigne v Leonišču? In še to – ali izvide pošljejo direktno v Staro porodnišnico? Predlani jih nisva prejela osebno. Hvala za odgovore in vsem veliko sreče.
Ojla,
danes imela punkcijo v Lj.
Bila sem prva v tem letu 🌟 in tudi edina. Punkcijo mi je delela dr. Pintar. Imate kakšne izkušnje z njo? Sem pa pridelala samo eno celico in zaupam, da je ta kvalitetna ter da je to naš mali čudež 🍀 zanima me ali poznate kakšno lepo zgodbo z eno celico? Prav tako kaj kej priporočate za dobro implementacijo zarodka?