Najdi forum

obloge na zobkih

Pozdravljeni! Imam 3 letno hčerko, ki ima zelo lepe in zdave zobe. Moti pa me, ker zadnji mesec opažam rumene obloge na zobkih bolj ob dlesnih in mi z ščetkanjem ni šlo stran. Zdaj si čistiva zobke 3 x na dan, da bi srpavila to zadevo stran, pa ne gre. Zelo je neprijetno, ker ko se smeji se vidi, kot da ima grdo umazane zobke. Poskušala sem ji tudi čistiti z gazo in limono in malo je šlo dol.
Prosim vas za nasvet, kako odstraniti te obloge in zakaj so se nenadoma pojavile, saj sva si čistili zobke vsak večer.

Spoštovana Polona,

lahko da gre le za malo bolj mineralizirane obloge ali pa za začetne kariozne spremembe.
Najbolje bo, da se z deklico odpravita k zobozdravniku, ki ji bo morebitne obloge odstranil s polirno pasto in krtačko. Če pa gre za začetek kariesa, bo poskušal ustaviti napredovanje le-tega in luknjico celo popraviti.
Sami težko naredite kaj več kot da zobke dobro umivate. Z bolj grobimi pastami lahko sklenino poškodujete in naredite še večjo škodo. Nadaljno uporabo limone vam odsvetujem, ker gre za močno kislino, ki sklenino še bolj raztaplja.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close