ti bom razložil po domače ne le tebi, vsem.tudi sebi da ne bom kdaj pozabil. tako je da je na primer rokoborba in judo je kot šah, boks pa je bolj za oko.v judu in drugih parternih borbah niso zanimive za občinstvo če sami niso ali ne trenirajo istega športa. ker ne razumejo ne dojamejo prijemov ne vedo kaj se je zgodilo kaj se bo,torej judo npr. si zelo v tesnem stiku telesnem z nasprotnikom in noben ne ve kdaj ti pritiskaš nanj ali on nate kdaj fintiraš to je v bistvu naloga da niti tvoj nasprtonik ne ve KAKO NAJ POL OBČINSTVO??? moraš bit malo pameten ne gre vse vedno na silo in moč tud v življenju ne gre vse na silo .tu in tam pa tudi gre včasih mora it ( ne mislim p’retep in nasilje) in tudi to je del življenja in mora bit tud vedno ne škodi komu par batin.BOKS pa je za občinstvo so k.o. ljudje vedo kaj se dogaja lahko sodelujejo. Sedaj pa kaj je narobe z tekom in kolesarjenjem.ti je odgovoril že denis.ampak bistvo je vzrok zakaj začne nekdo trenirat nek šport.seveda ti sedaj vsega ne morem razložit. bistvo je da je kolesarjene za samozadostne,tekmovalne,mogoče zakompleksane z čemerkoli,ne najbolj komunikativne ljudi ki so sebi dovolj.so sitni in trenirajo za druge ne zase.tek je le bol zase in imaš nakaj od njega. vem primer ko je prišel na kolesarsko tekmo fant z staro desetko in v kratkih hlačah starih addidas teniskah in neki majčki obični drugi pa so imeli nevmem kašna kolesa, skoz trenirali,nevem kere strategije. PA JE BIL PRVI. in ni nikdar treniral probaj enkrat boksat potem vem da me boš razumela.ker to delaš zase ne za druge.
tudi jaz ne maram snobizma… in tudi “profesionalnega” športa ne… meni je šport kot rekreacija zakon (tek, kolesarjenje, TENIS, PLAVANJE, odbojka,…), sploh pa ne maram nikakršnega športa za dnar… in ne spremljam nobenega…
zdaj sem ga pa mimo vsekala, vem… hočem samo reči, da grejo tudi meni na živce oni, ki so ful “speglani” (najboljša kolesa, opremo, cote…) sam da se ven mečejo, češ da trenirajo…
glede juda pa … ne vem… poznam ljudi, ki so ga trenirali, pa mi karakterno ne odgovarjajo… najverjetneje samo naključje.
pOČUTIM SE HARDCORE:
-KO DELAM GLOBOKE POČEPE BREZ MAJCE, TRENERKA, OLY SHOES, PA MAGNEZIJ NA ROKAH, KO ME ŠTANGA REŽE NA TRAPEZAH, ko mi bedra STISKAJO my nuts 😀
KO SO KOLUTI BELI OD mg-ja.
-Ko tiščim avto poln ljudi po makedamu,
-ko delam dealift, ko po zadnjem dvigu utež samo vržem po tleh
-ko se štemam z dodatnimi utežmi
-ko mi špona trapeze od heavy srugs-ov
-ko…
Oh YEAH, to so treningi!
Komaj čakam prowler; http://www.flexcart.com/members/elitefts/prowler-banner-300.jpg
DO HARD OR just DIE!
full me veseli da se spet pogovarjamo.tud jaz ne gledam nobenega športa ne po tv ne v živo.zame šport sploh ne obstaja več razen za dobro počutje in zabavo.ker športa več ni je samo še denar,nagrade,provizije,vse je v k…..
jezi me to da je vse pokvarjeno do nezavesti.in me tudi kakršna koli popolnost sploh ne zanima.tud borilni me ne več.veseli me še edino rahel tek,balinci,golf,plavanje na morju po morju ne v bazenu. vsega imam ze dovolj res.
kolesar.nisem rekel da se ne da uživat v kolesarjenju.seveda se da saj sem sam prekolesaril 15 let.problem je v tem da ni šport za mlade ker se še razvijajo. kolesarstvo kot profi amater je za odrasle recimo nad 25.
seveda vsi nismo enaki saj to je ključni problem pri vsem skupaj.da te pa naša politika hoće spravit v nek kalup v kerega mogoče ne pašeš,sistem ej pokvarjen in ne deluje ni pošten. in to se kaže tudi v športu in to full. jaz treniram še izključno 2krat na teden. in še to počasen tek al pa vaje za raztezanje.sedaj boma šla z ženo plesat. kar bi moral že pred 20 leti it.
Problem mrežnice je ponavadi pri naporih. Tudi jaz sem imel nekaj časa podobne težave, ko sem po enem padcu imel izliv krvi v oko. Ampak s časoma se mi je zadeva pozdravila in zacelila. Nevem kakšnega značaja je tvoja težava z očesom. Je akutna ali kronična…
Kar se tiče trebuha je tako da trebuh zgine zadnji. Najprej pa ga tudi dobiš.
Nosim kontaktne leče, imam visoko dioptrijo….vozim po asvaltu, ne maram makedama…je rekla, da je pri visoki dioptriji nevarno, da če preveč ruka lahko pride do odstopa mrežnice.
Ampak jaz imam roke suhe, zdravnica pravi, da mam čist kolesarske roke, noge so se mi tud iz špeha v mišice mal spremenile…no, vsaj špeh je deloma izginil, potrebno bi bilo veliko vadbe še vedno…
Ampak trebuh mam pa tak, da zgledam ko nosečnica….tud če pijem npr se kuj napihne. Mogoče bi kolesu in hribom dodala še trebušnjake? Kaj mi svetuješ Mito?
tako torej… jaz sem pa vedno mislila, da trebuh izgine prvi.
namreč, prej nisem imela nikoli težav s trebuhom, temveč le z nogami in rokami… in ko sem pred leti butasto nasedala raznim dietam ipd, se mi je sčasoma (po večkratnih jo-jo učinkih) postava preoblikovala tako, da sem začela dobivat tudi trebuh.
sedaj hujšam “po pameti” in s tekom sem dosegla izredne rezultate predvsem na stegnih (tudi kg in boki), medtem ko trebuh še kar vztraja… pa mi je blo ful čudno, saj sem ponavadi najlaže shujšala v trebuh (ki je bil že nasploh mali v primerjavni z zadnjico – zelo ozek pas).
in zdaj sem spet dobre volje, ko berem, da je to nekaj normalnega… komaj čakam, da se bo začelo topiti še tam…
aja: po teku ponavadi naredim še od 50 do 100 intenzivnih trebušnjakov… kako je kaj s tem?
Mene pa tek nekak ne gane….pred leti sem tekla pa tud trebušnjake delala pa je šlo malo kg dol, trebuh je ostal….
Mito, bi blo mogoče pametno kombinirat vsak dan nekaj drugega? En dan hribi, en dan kolo, en dan tek in trebušnjaki? Naj povem da kolesarim izmenoma npr en dan naredim 60km ali več, to je za vzdržljivost..en dan pa 30km ampak u glavnem ornk klanci…..
Sej ok, vem da izguba kg je deficit kalorij…to vem…sam zanima me glede oblikovanja telesa in športanja…kako razporediti zadeve, da se bo telo oblikovalo in bodo šli kg dol? Rada bi izgubila še 5kg….
nadjap vbistvu imaš prav. Ženskam se tista maščoba najprej začne nabirati v stegna, boke in rit. Medtem ko se moškim začne nabirati najprej na trebuh.
Najbolj učinkovito se maščobe znebiš, če poleg kardio vadbe izvajaš še krepilne vaje, vendar so samo trebušnjaki nekoliko premalo.
Pri napihnjenem trebuhu gre lahko tudi za metaboli sindrom, to je takrat kadar prebava ne dela dosti učinkovito. Predlagal bi da poskusite v hrano vnesti več vlaknin, te namreč uredijo prebavo. Če je to problem, obstaja zelo učnkovit izdelek top fibre.
saj tudi meni tek na začetku sploh ni dišal… zdaj sem se ga pa lotla zelo počasi in neprisiljeno in postal mi je zelo všeč, medtem ko mi pa ravno kolesarjenje ne gre več najbolje… 25 km po ravnem je zame že kar lepa tura. No, saj če bi imela boljše kolo pa kakega “sotrpina” zraven, bi bilo najbrž bolje, sploh ko bi se odpravla kam v “neznano”.
drugače pa menim, da je kombinacija, ki jo omenjaš, ful dobra ideja. jaz namreč samo tečem, tu pa tam malo kolesarim (poleg tega, da grem vsak dan s kolesom v službo – 2 x 8 km) ter občasno igram tenis… In mislim, da imam že kar nekaj kondicije, saj po treningih nisem nič kaj preveč utrujena in tudi pulz je normalen. Ampak zadnjič enkrat sem pa šla malo v hribe (samo 1 uro navzgor, precej strmo) in sem bila drugi dan čisto konc – sploh rita me je ful bolela (saj se ne pritožujem – prav prijetna bolečina, ko vem, da je koristna). tak da je nekaj na tem. vsaka vadba ma drugačen učinek na določene dele telsesa.
to je sam moje laično mnenje…
Ne vem, če si že slišala za oblikovanje telesa, odpravo celulita in maščob z LPG tehniko – lipomasažo. V Mariboru je studio Vitis, rezultati so znanstveno dokazani in preverjeni. Meni je ful učinkovalo, pa koliko sem se pogovarjala z drugimi ženskami so tudi zelo zadovoljne. Pokliči na 041 876 290 ga. Katjo
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako ob rednem teku (3x na teden 10km), hoji v hribe konec tedna in nekaj kolesarjenja ter iger z žogo preprečiti prevelik upšad MM. NPr.: takoj po samem teku naredim 2×15 sklec, doma imam dve 16kg ročki, ki jih uporabim 2x na teden za 2×10 dvigov za biceps. Pozimi od nov do feb obiskujem fitnes, medtem, ko poleti nimam volje do vadbe v zaprtih prostorih. Tako se mi vsako leto od marca do jeseni občutno zmanjša mišični tonus na zgornjem delu trupa, česar ne maram, ker ob dokaj dolgih udih izgledam preveč suho.
Kakšna hrana je priporočena po sami aerobni aktivnosti in ali obstajajo kakšne enostavne vaje, ki jih lahko izvedem v naravi brez uporabe posebnih pripomočkov, ki bi pomagale pri čim manjši izgubi MM?
Hvala za morebitne odgovore.
mišična masa raste kot obrambni sistem na nek mišični napor. Pogoj pa je seveda prehrana in počitek. Za vzdrževanje je potrebno nekoliko manj intenzivnosti pri treningu. Menim da pri tebi ni težave s temi vzdrževalnimi impulzi verjetno je potem težava v prehrani ali počitku. Poskusi, če je trening težji vzeti kakšen “recovery drink”. Naprimer tole:
http://www.maxximum-shop.com/product_info.php?products_id=1005
Hvala za namig,
Kaj pa glede samega obroka po treningu? Treningi so pozno popoldne oz zvečer (po službi), tako da je obrok po treningu hkrati že večerja. V poletnih dneh je to največkrat kakšna solata, ob tem pa dostikrat na hitro popečen zrezek s polnozrnatim kruhkom ali pa kakšna skuta (skutini struklji, ki jih mam najraje:) ipd. Ogljikovim hidratom se zvečer večinoma odpovedujem, vendar mogoče bi jih tudi moral zaužiti nekaj več glede na to da da sem direkt iz teka.
lp,
NEkaj ogljikovih hidratov po treningu potrebuješ. Težava je v tem ker ne vema koliko je to “nekaj”. Dejstvo je tudi, da so skutini štruklji tudi v glavnem ogljikovi hidrati. Če se ob nalsednjem treningu ne počutiš “prazen” in brez moči potem je možno da je bil obrok po prejšnjem treningu čisto zadosten. Potem poskusi jesti nekoliko več pri ostalih obrokih in kontroliraj težo in mišično maso.