Najdi forum

oblikovanje telesa

Preden oddaš post, najprej preberi kaj si napisal. Komaj ko veš prebrati in razumeš kaj si napisal, oddaj post.

:))))))))))))vse razumem.

U mater!!
Dejmo se zmenit pa pišemo poste ko smo trezni.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

HA HA HA ja res je malo čudno. Se mi ni dalo pazit na pravopis.
A nimate več vprašnj??

Zate pa res ne.

lep pozdrav Lonim.daj napiši kašno temo.karkoli

S 500 počepi na dan Ne boš nikoli nabila noge, pa tudi če si genetik.

Za maksimalno mišično rast oziroma povečevanje števila mišičnih celic in hiprtrofije(povečevanje volumna mišičnih celic) je rang ponovitev tam 4-15(maximum) dvigov v seriji pod obremenitvijo, nekaj malega se tudi poveča maximalna moč(v večini zaradi več muskolature; ena izmed logik: več mišične mase=večja moč). Tipični predstavniki; bodybuilderji.

Kadar delamo 1-3 ponovitve dvigov v seriji z obremenitvijo, povečujemo maximalno silo in malo se tudi razvija mišična masa a ne bistveno. Treniramo CNS oz. po slovensko centralno živčni sistem, kateri je odgovoren za moč. Tipični predstavniki; olimpijski dvigovalci uteži.
Trenira se eksplozivno(F=mxa oziroma večji kot je pospešek, večja sila se razvije, pa več kot muskulature vključimo v enem istem kratkem momenti, večja sila se razvije)

Kadar pa treniramo nad 15 ponovitev v seriji, pa se razvija mišična vzdržljivost. NI povečanja mišične mase in NI povečanja maxsimalne sile.
Tipični prestavniki; maratonci.

TOREJ; boš s temi 500-imi počepi trenirala vzdržljivostno fazo moči.
Na vzdržljivosti pridobimo tudi z dolgimi teki, dolgimi kolesarjenji in tudi pohodništvom.
Kot primer: Poglej maratonce, vsi od A-Ž so “podhranjeni”,če pa pogledamo šmprinterje, ti pa majo nabite noge(genetiki). Pa tudi kolesarji, ki so bolj hribolazske narave nimajo nabitih nog. Nabite noge v kolesarstvu imajo v večini le šprinterji(genetiki nog).

Tako da kr veselo na trening. Upam da ti je zgoraj navedeno kaj pomagalo k razjasnitvi.
Nevem osebno še nisem videl nekega običnega vzdržljivostnega tekača, ki ma nabite noge. Tisti ki so genetiko meč, jim ponavadi do neke meje zrastejo, da bi se pa stegna nabila z vzdržljivostnimi vajami, pa je bolj težka.

@igorpotočnik je zgleda bolj politične sorte človeka, namreč zelo veliko govori a malo pove.

Kar pa se tiče da je za nek uspeh ključ doping oziroma je doping najbolj pomemben člen uspeha, se pa ne bom nikoli strinjal. Če bi bilo temu tako, bi lahko vsak k….., tekel recimo 10 sekund na 100 metrov, bil Švarci, sunil 200kg itd. Ti lahko nevem kakšne doping substance jemleš pa ne boš nikoli nikoli in še enkrat nikoli postal zarad tega npr. svetovni prvak v šprintu.
Glavni dejavnik za uspeh je bil, je in še bo naprej pravi princip treninga.
Doping je samo tista pika na i v profesionalizmu. Pa da ne bo pomote, sam sem proti dopingu AMPAK težko verjam da se bo kdaj izkoreninil iz profesionalizma. To da kdo reče, da je nekdo naredil nek velik uspeh samo zaradi dopinga je pa zame neumnost in nepoznavanje stvari.
To kar danes delajo rekreativci z doping substancami, je pa ena velika neumnost, saj jih v večini ne pozna osnov treninga, prehrane in naravnih dodatkov k prehrani kaj še le doping substanc. V večini le škodujejo svojemu zdravju.

se strinjam z denisom.In ne bi rad preveč teorije nabijal ampak !!! kaj nam zdaj vse znanje pomaga o športu o prehrani o fitnesu,bildanju,hujšanju kaj?? ne prav veliko če se spraviš pri 20 do 25 letih starosti trenirat neke športe al pa če prej celi lajf iščeš kaj bi blo zate. seveda to kar bi bilo je predrago.in najhuje, čas ti mineva in ker nisi imel pravega vodje od malega ki bi te usmeril v pravi šport ali pa tud ne v šport če nisi za šport neki hudi pol je sedaj prepozno.napačna mišična masa je razvita mogoče preveč,kaj boš zdaj pri recimo 30 ali 35 kaj??ženska se tud ne more kar filat z kemijo če hoče met otroke moški tud ni glih dobro a ne???
in še to recimo da so fantje na igrišču in nabijajo nogomet en je talent in jih vse rola in pol ta fant pride v klub kjer so v večini vsi talenti. ja pol pa je samo še delo kolko delaš.in se strinjam da genetika ne more nadomestit treninga ampak brez genetike v konkurenci ne gre zmagovat nikjer.
poznam ljudi ki so prišli na trening boksa za 3 mesece in so po 3 mesecih ali 4 zgledali kot da bi trenirali 10 let vse misice prav razvite kot da bi jih v vetrovniku naredil na računalnik.seveda juznjak pa ne mislim slabšalno. to je to če nimaš predispozicji te kaj kmalu mine vsaj tekmovalen šport.siper pa tek in kolesarstvo pa brez zamere zame nista glih neka huda športa.dober šport je košarka,plavanje,rokomet,tenis,da se druzis ne samo neko nabijanje pedalov pa zuljenje sedeza.

Eeee, vidiš Igor.
Tako je, genetika je vsekakor pomemben dejavnik, kakor tudi sama konstitucijska zgradba. Vseeno pa je potrebno delat, delat in še enkrat delat.
Zgolj en primer:
Npr. Oseba XX z kratkimi udi(kratki hodi), prevladojoča hitra mišična vlakna(omogočajo odlično razvijanje eksplozivnosti) , dobra genetika(tudi hitra regeneracija); idealen šport za tako osebo je naprimer olimpijsko dviganje uteži, judo, ipd, kjer prevladujejo eksplozivni momenti.

Oseba XY, ki ima dolge ude, bolj kratek trup, prevladujejo počasna mišična vlakna; idealno za naprimer plezanje 😉 Zakaj, dolgi udi mu omogočajo boljše oprijemališče in še kopico drugi prednosti, počasna mišična vlakna pa vzdržljivost.

Kaj hočem s tem povedati je, da se da po nekem logičnem sklepanju in poznanstvu samega sebe vsaj na grobo usmerit kam it in kam ne.

Če mene vprašaš, bi v osnovnih šolah (tudi mogoče prej) uvedel obvezen predmet; JUDO. Zakaj JUDO? Zato ker z judom se razvija kopico pozitivnih lastnosti, ki nedvomno koristijo tudi za druge športe in ne samo za športe, tudi za življenje. Razvije se gibljivost, neka mera moči, uporabna muskulatura in sila, koordinacija, razmišljanje, disciplina, spoštovanje, pa seveda judo je uporabna borilna veščina.
Nevem no, tista osnovna gimnastika, ki je zdej se mi zdi premalo za doseganje zgornje navedenih elementov.

Kar se tiče športov je itak stvar posameznika kar mu odgovarja, v čem uživa. Ljudje smo različni. Samo če mene vprašaš, je na žalost dost premalo naprednega znanja o treningih in prehrani športniko. Npr. poglej naše fuzbalerje; po treningu na pir pa na pico, pa še neki; fuzbal ni le žoga pa igrišče tako kot košarka ni le koš in parket. Se med OFF season ogromno v tujini trenira z utežmi in to da mi nekdo nabija, da trening z utežmi zavira hitrost, okretnost, nevem kaj še vse je zame neumnost. Glih prav zasnovani trening s pomočjo uteži ti da atletske sposobnosti oziroma takšne sposobnosti, ki jih v določenem športu potrebuješ. Bom dal kakšen trening med OFF season igralcev NBA-ja, NHL-a, NFL-ja, angleških nogometašev, če bom najdo kaj, ker nimam nič na kompu. Neki bi moglo bit.

In kaj boš potem pripomnil na to, da pač nekateri tistih tvojih opevanih športov ne smejo prakticirati?

Ali pa, moje mnenje, ne maram toliko švica na kupu, druženje gor ali dol.
Pedalov ne znam nabijat, sedež me tudi ne žuli, torej…

Trenutno imam pa itak prepoved na kakršnokoli obliko rekreacije, kaj pa zdaj?

Evo en primer treninga med OFF season igralcev NHL lige:

http://www.youtube.com/watch?v=PvgnBi93JyA

http://www.youtube.com/watch?v=DT1jI26cTYc&feature=related

Zdaj smo korak bližje ZAKAJ so ameriške lige hokeja, košarke, ipd. najmočnejše in najhujše.

Zdaj vemo zakaj je Slovenija pri dnu 😉

Denis1 jaz sem bil kondi trnener nekaterih reprezentanc, pa mi verjem da nismo samo zato na dnu…

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

ITAK da ni samo to razlog. Sam osebno verjamem, da je veliko rezerve na tem področju 😉 Odlične atletske sposobnosti(beri posterior chain) so ene ezmed najpomembnejših dejavnikov.
Mam dosti znancev, ki trenira nogomet, pa vsi trdijo da majo močne noge a ko testiramo moč, majo naprimer 50-60kg for reps za globok počep več kot dovolj. Haha. Večina jih niti približno ne ve kak zgleda pravi trening.

Btw, video v katerem je nekaj idej za trening 😉

http://www.youtube.com/watch?v=ekZYPGxQbno

Enjoy

Sporočilo se brisal ker;
-je žaljivo
-se ne da brati

LP Mito

pa kaj si ti za enega? meni je tvoj slog pisanja (oz. razmišljanja) tako odvraten. ful… pa kljub temu, da ne pišeše eseja, bi se lahko mal bolj potrudil… ker to je kr ena solata. sori… saj če bi mi bla vsebina všeč, se mogoče ne bi zgražala nad neurejenostjo, ampak tole… ful mi gre na živce. res

btw: jaz pa ful ne maram borilnih športov… ful so mi bedni.

Za nadjop.pravopis je v tej rubriki toliko pomenben kot liter vode v morje.je že fajn priznam za razumevanje vendar je daleč od bistva. sedaj pa imam jaz par vprašanj zate? zakaj so ti ti športi bedni??
kaj veš ti o teh športih,ali si kerega trenirala,a veš kaj vse se razvija z recimo judom,a sploh poznaš naravo športov.Vsak šport ti nekaj da vendar je pomenbno kaj ti da.lažje boš razumela kaj mislim če probaš.mogoče nisi tip za kontaktne športe, ne vidiš smisla v tem. fora je da moraš prvo probat pol lahko rečeš da ni zate.ker tako se pride do znanja in modrosti.NE MOREŠ, NE DELUJE,NE GRE GOLJUFAT NARAVE.moraš probat določeno stvar da veš sama pri sebi 100% ZAKAJ RECIMO BORILNI ŠPORTI NISO ZATE.TO PA ŠE NE POMENI DA SO BEDNI.
PROSIL BI TE ZA ENO PRIMERJAVO.daj mi en primer samo en primer nič več dveh borilnih športov z drugima dvema športoma.lahko ti jaz povem bolje je da sama probaš, ker me boš pol razumela.to ni neki faks kjer lahko kaj preskočiš al pa se ne naučiš tu moraš probat.bom vesel če poveš kaj te najbolj moti pri teh športih in keri so ti športi??

No, potem pa ti strokovno utemelji, kaj je narobe s kolesarjenjem in tekom. In po možnosti v vsem berljivi /razumljivi obliki. Ker si za oba športa izjavil, z drugačnimi besedami sicer, da sta bedna. Torej… ker sta bedna zate, je to enako temu, da sta bedna za vse ostale. Me veseli, da sem danes videla množico po tvoje bednežev startati na maratonu Franja, pa vsaj en ducat tekačev na PSTju.

Najslabše je delati nič!

Dobro zdej, vsak nima žilice za npr. borilne športe oz sploh željo bojevat se 😉 , eni nimamo žilice za npr. tek na dolge proge, maraton.
AMPAK sem pa tudi mnenja in pri tem bom tudi ostal, da bi bilo zelo dobro imeti v osnovnih šolah(tudi prej) kot eden izmed rednih predmetov JUDO. Sej glavni namen nebi bil v tekmovalnosti ampak v razvijanju tistih elementov, ki sem jih malo višje v postu napisal. No sej v nekaterih državah majo judo kot predmet. Pa tud športno bi popestril ampak pustimo to. Pa btw, poglejte malo naokrog, kolk ljudi ima probleme že z samo držo telesa, ipd.

Še vedno bom pa mnenja, da delaj tisto kar te veseli, v čem uživaš. Če te pač veseli tek, maraton, kolesarjenje, itd. pač to delaj AMPAK v tvoj dobrobit ne zanemarjaj ostale elemente(motorika, gibljivost, razvijanje uporabne sile, itd) Roko na srce; s tekom si to težko razviješ oz si ne razviješ. Pa btw tudi jaz laufam večkrat po kake pol ure tud uro, pa tud dle bi šlo če je treba 😉

New Report

Close