Moja postava je nekako normalna, prevelike teže nimam, do zdaj sem bila s sabo kar zadovoljna. ker pa v službi sedim, so se pričele pojavljati posledice tega. “Jahalne hlačke”, na zadnji strani stegen in zadnjici pa se je pojavilo tudi za malenkost celulita.
To bi rada odpravila oz. omilila, še preden se prične kazati toliko, da bo neprijetno za oko in otip.
Bi se mogoče kje dalo najti opise vaj, ki bi jih lahko delala doma brez dragih pripomočkov? Kakšna spletna stran mogoče? No pa mogoče tudi kakšen predlog za dobro anticelulitično kremo, domač pripravek…in navodila, kako uporavljati.
Na misel mi je do zdaj padlo le to, da med sedenjem v službi stiskam mišice in zvečer delam vaje, ki sem si jih sama izmislila, koliko učinkovite so, je pa druga stvar.
Aja, preko neta ne mislim ničesar naročati, tu prosim samo za nasvet 🙂
Ima katera dobre izkušnje z Eucerin firming loisonom?
Hojla!
Večina fitnes strokovnjakov pravi, da se ne da hujšati samo v en del telesa, maščobe izgubljamo enakomerno po celem telesu. Z vajami se samo urtjuje nekatere mišice bolj . Za jahalne hlace je nažalost najbolj potrebno potrpljenje! Sama imam tudi sedeče delo, pa še ponavadi več kot 8h na dan,…. tako, da se mi je postava popravila odkar imam psa :), ki me tera na vsakdanje sprehode.
Glede celulita pa tako: če ni denarja za obiske kozmetičnih salonov in limfno drenažo, moja prijateljica ima salon in pravi da je enak efekt ali 10 obiskov limfne drenaže, ali pa 3 mesece pitja vsaj 2 litrov vode na dan (če piješ kavo seveda več…). meni se je celulit precej omilil, ampak sem pa rabila čaaassss, da sem se navadila na vodo!
Mogoče bo kateri pomagalo tole razmišljanje, pa veliko uspeha!!!!
(povzetek predavanja Sanje Lončar – neodvisne raziskovalke, 9.6.2007 v MB)
Liki v reklamah za celulit so, ne boste verjele, 12-13 letnice, ki so skrbno naličene, da izgledajo starejše, tako da v teh reklamah vidite napete noge deklic, ki seveda še ne morejo imeti celulita, ki pa je v kasnejših letih povsem naraven in normalen pojav!
Zelo pomembno je piti dovolj vode!!! – če celica ne dobi zadosti vode, se ne more obnavljati, ampak se poškoduje – tako nastajajo tumorske tvorbe, ker vzdržujejo v telesu nekaj, kar je v okvari!
Nara Petrovič je napisal zelo priporočljivo knjigo Navodila za uporabo človeka!
Od premalo vode nastaja tudi osteoporoza, visok krvni pritisk, težave s prebavo…
Nikoli ne jejmo zvečer! Organizem je sprogramiran, da potrebuje hrano zjutraj in v prvem delu dneva!
Dobra novica: čokolada je zelo dober vir magnezija! :))) (a ne
pretiravajmo)
Proti celulitu niso potrebne nobene kreme, ampak je dovolj že sama masaža, npr. če se nekajkrat na dan spomnimo in malo zmasiramo stegna, četudi skozi oblačila, da spodbudimo cirkulacijo, pretok limfe… Večina anticelultnih “čudežev” je celo zelo škodljiva! Praznijo maščobne celice, zategujejo kožo, in to navečkrat s kislinami, po čemer so celice bolj dovzetne za UV, torej tudi za raka kože, po teh sredstvih ne bi smeli vsaj 7 dni na sonce!!
kisline so tudi v vseh kremah za pilinge ipd.
Za hrbtenico je zelo priporočljivo sedenje na žogi (tisti ortopedski, saj veste kateri, ne? :))
Rešitve za DELNO odpravljanje celulita (ker v celoti to NI mogoče):
– več vode in dovolj kakovostne soli
– več gibanja, masaže, knajpanja
– uporaba naravnih olj za nego kože (npr. Weleda)
– zeliščni pripravki, ki pospešujejo cirkulacijo odvajajo strupe…
– jesti ob pravem času
– vnašati manj “smeti” v telo
– izbirati hrano v skladu z individualnimi karakteristikami (krvno skupino, došo, stanjem posameznih organov)
V sredstvih proti celulitu so snovi za čiščenje strojev, razmaščevanje…
(skratka, bolje da ne veste, kaj vse).
Brezovo olje (od Welede) – če s tem namažemo noge, bomo šli praktično vsako uro na WC – odvaja vodo iz tistega dela telesa, kjer je naneseno, zraven pa moramo piti veliko vode! To pomaga recimo pri edemih, oteklinah…
razstrupi tkivo! Tudi kneippanje je zelo priporočljivo!