Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost obisk pri ginekologu

obisk pri ginekologu

Pozdravljeni !

Imam eno vprašanje,ki je res malce neumno .
Stara sem 17 let in še nikoli nisem bila pri ginekologu in tudi vse tiste prijateljice katere bi lahko to vprašala tudi še niso bile oz. nimajo s tem izkušenj.
Zanima me ali si jo moraš pred obiskom pri ginekologu obriti ? Vem da moraš biti čist in vse to.Če imate punce še kaj pred čemer bi me lahko opozorile bi bila zelo hvaležna.Skrbi me,da bi tam izpadla mal neumna ali pa kaj takega.Ali je še kaj kar bi morala vedeti pred obiskom pri ginekologu ?

Hvala !

Valda, da se ti ni treba obriti!! Ti se le lepo naroči, potem te čaka en bolj ali manj zoprn pregled (z inštrumentom ti ginekolog gre v vagino in vzame bris z maternice, da vidi če je vse v redu, potem pa ti še pretipa celotno zadevo zaradi kakšnih zatrdlin) in to je to. Potem se pogovoriš o kontracepciji oz.karkoli te pač zanima. No panic!
LP
Mačka

Obisk pri ginekologu je res neprijeten še posebno prvi.
Nič naj te ne skrbi. Vse boš izvedela prav tam.
Predlagam ti, da si tisti dan oblečeš krilo, da ti ne bo nerodno v sami majčki (saj veš vse imaš zunaj). Za prvič bi ti blo verjetno nerodno.
Med pregledom bodi čimbolj sproščena, da te ginekolog – inja lažje pregleda in tudi zate bo manj boleče.
Karkoli te bo zanimalo lahko prašaš in prepričana sem, da ti bodo radi odgovorili.

PS. Pobriti pa se ti ni potrebno. Važno je, da si čista.

LP in brez strahu

Ja, čista že, samo pravijo, da si pred ginekološkim pregledom ne smeš nič kaj preveč vagine vsaj 24 ur prej, zaradi klic in bakterij ter vsega tega!

Živjo!

Da ne boš mislila, da je pregled res ne vem kako boleč. Vse skupaj morda traja minutko, še ne. Instrument ti ginekologinja porine v vagino in z majhnim, kratkim ščipom vzame bris iz materničnega vratu, pa konc. Bolj ko si sproščena manj čutiš. Je pa hitro. V glavi imej tudi to, da pregled tebi le koristi.

Saša

Lahko pa prosiš mamo, fanta, sestro ali pa prijateljico, da te spremlja in ti je mal v moralno oporo :))

lp,

Izpiranje same vagine tudi sicer ni priporocljivo! Tako pocetje okvari naravno vaginalno floro in moti njen pH! Pomembna pa je higiena zunanjega spolovila. Sicer pa so pri ginekologu tako pobrite kot nepobrite zenske in njim to ni nic tujega ali nenavadnega.

Z menoj je sla prvic mama in je bilo cisto v redu. Ce si se nedolzna, tega ne pozabi omeniti, saj je potem pregled drugacen (z ultrazvokom in ne vaginalno!).

ne se bat, teli navadni ginekološki pregledi niso nič.  priznam, tud sama pred leti, še pri moji prvi ginekologinji, sem bla kr malo splašena glede teh stvari,  ampak pol se človek z leti navadi.

za punco pa: kr pogumno.  ta strah boš premagala. tko bo potekal kot so ti že druge pred mano napisale, res pa je de je treba bit čim bolj sproščena de ginekolog lažje opravi pregled.   ponavadi pregled tud ni zlo dolg,  traja največ nekaj minut in to je to in potem si s tem fertik pol ko se naštimaš, se oblečeš nazaj itd pa greš nazaj h dohtarci pa se še kej pogovarjata res pa ni ponavadi kakšnih posebnosti. pri meni je blo do zdej še vedno vse v redu kadar sem bla na rednih pregledih.

aja, ena je spraševala če morš bit obrita ‘tam spodaj’: seveda ne!!!! se razume.  res ni pomembno kakšno ‘frizuro’ maš tam spodaj’.  ko že govorimo o tem jz mam spodaj pravi ‘pragozd’, pa nisem zart tega pri dosedanjih ginekologinjah mela še nikoli nobenih problemov zaradi moje ‘frizure tam spodaj’.   kje pa.  tud če je ginekolog moški se s tem kva maš ‘tam spodaj’ ne sme ukvarjat.  njegova naloga je izvesti ginekološki pregled in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close