Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa OBESIMED!!! Zaviralec A P E T I T A

OBESIMED!!! Zaviralec A P E T I T A

Pozdravljeni!

Pred parimi dnevi sem na TV zasledila reklamo za nove tabletke za hujsanje Obesimed. Ze kdo pozna? Gre za zaviralec apetita.

copy/paste

. Obesimedova aktivna učinkovina vsrka veliko količino vode, pri čemer nastane naravna snov, ki napolni želodec. Proces ustvari občutek polnosti in s tem pripomore k občutju sitosti med obrokom in po njem. Obesimed zavira odvajanje hrane iz želodca, in sicer tako, da ga napolni z viskoznim želatinastim matriksom. Ustvarja občutek polnosti želodca in tako preprečuje debelost ter vam pomaga spremeniti prehranjevalne navade.

Jaz tega sicer ne poznam, vendar se mi zdi, da če takrat, ko si lačen, poješ kako solato, ti ne more škodit, oziroma telesu s tem celo pomagaš.

Če prav razumem,potem ni zaviralec apetita.zaviralci delujejo na psihični bazi, zato so tudi samo na recept.
To kar opisuješ ti ni nič novega, pred leti so že bile tablete na bazi alg(alginete ali nekaj podobnega), ki so delovale enako…se v želodcu napihnile in ,kao, povzročile sitost.
Verjemi, da ti že po dveh dnevih začne primanjkovati žvečenja in okušanja konkretne hrane, zato je nasvet “aknalb” zelo na mestu.

Malo sem pogledala.
Tole ni zdravilo, ampak medicinski pripomoček. Deluje na osnovi fizikalnih lastnosti in ne spreminja normalnega poteka fizioloških procesov v organizmu. Je registriran (sem preverila), sigurno pa ne bi bil, če ne bi imeli nekih dokazov o učinkovitosti.

Verjamem, da marsikomu takšni izdelki pomagajo. Jaz sem pač iz tiste peščice ljudi, na katere to deluje ravno obratno. Mislim, da res zaradi psihe, ker ob jemanju takšnih pomagal (in tudi ostalih izdelkov za hujšanje) začnem preveč razmišljati o hrani, potem sem pa še bolj lačna. Pri meni bolj deluje to, da se s hrano sploh ne obremenjujem in tako pač manj pojem. Pa še ceneje je:))))))

Lp

[/b]

Tole ne bo držalo. Izdelki niso registrirani na podlagi učinkovitost ampak na podlagi sestave…torej, ko je dokazano, da ne škodujejo. Ker pa nismo vsi enaki in imajo nekateri lahko težave ob uživanju ,so navedeni tudi stranski učinki in na ta način se proizvajalci zaščitijo pred morebitnimi tožbami.
Dokazi o učinkovitosti pa…nekaj (plačanih) zadovoljnih uporabnic:))))?

Kaj ne bo držalo? Da je omenjeni izdelek medicinski pripomoček?
Varnost in učinkovitost registriranih izdelkov (tako zdravil kot medicinskih pripomočkov) se ne ugotavlja z zadovoljnimi uporabnicami, temveč v kliničnih študijah, ki jih mora odobriti KME. Prehranska dopolnila so druga zgodba. Tam pogledajo samo po papirju kaj je noter (sami ne delajo nobenih analiz), če je v okviru, ki ga določa Pravilnik, požegnajo brez problema. To je razlika, o kateri sem pisala.
Lej, vsak se odloči po svoje. Če komu pomaga, prav. Sicer pa je tu gor veliko vztrajnih žensk, ki so vsem nam lahko za zgled “pametne” izgube odvečnih kil.

Sem jih kupila in jih redno jemljem tocno po navodilih (tri dni). .Pri meni, zal, brez ucinka.

Lp

[/b]

Tole ne bo držalo. Izdelki niso registrirani na podlagi učinkovitost ampak na podlagi sestave…torej, ko je dokazano, da ne škodujejo. Ker pa nismo vsi enaki in imajo nekateri lahko težave ob uživanju ,so navedeni tudi stranski učinki in na ta način se proizvajalci zaščitijo pred morebitnimi tožbami.
Dokazi o učinkovitosti pa…nekaj (plačanih) zadovoljnih uporabnic:))))?[/quote]

Ne drži to, kar sem boldala. Iz tvojega posta sem razbrala, da je zdr. pripomoček registriran samo, če ima dokaze o učinkovitosti…in mi skušaš dopovedat, da ima “obesimed” verodostojno študijo o učinkovitost????

Preizkušan zaviralec apetita je močno beljakovinski obrok. Za kosilo poješ naprimer jajca, pusto meso ali kaj podobnega. To zavira apetit za naslednje obroke. Študije so tudi dokazale, da prehrana, kjer prevladujejo proteini zavira apetit, VENDAR to ne pomeni, da potem ne moreš več snekat. Kakšne sladkarije in sadne sokce, krekerje in čips in podobno se da jest tudi na poln želodec tako, zaradi okusa. Za prekomeren apetit je pa običajno kriv padec sladkorja in visoka vsebnost inzulina v krvi.

Glede teh tablet ne vem, vem pa, da medicina ve za vrsto hormonov, ki zavirajo apetit in da se raznorazne hormone da naročit preko interneta.

kr_edn, kateri so to hormoni in preko katere spletne strani se jih da dobiti? Prosim svetuj!

Lp

Svetujem naj? Umij si zobe po vsakem obroku in ne jej med obroki. Telovadi vsak dan intenzivno minimalno pol ure tja do ene ure in pol. Predvsem se pa ne sramuj svojega telesa.

Verjetno si hotela naj svetujem tabletke. Ne vem. Vsi hormoni tako ali drugače vplivajo na človekov apetit. Svoje hormonske mehanizme se spreminja z načinom življenja. Ko pobiraš nekaj časa določene dodatke hormonov se verjetno po koncu uporabe zgodi marsikaj. Kot pri kadilcih, ki rabijo vedno večjo dozo. Če misliš resno s tem hujšati potem si poišči sama.

:))))))))) No, hvala odg.!

Drugace pa, jem pol manjso kolicino hrane, pa tam do 18h. Vsako jutro na tesce sem na orbitreku vsaj 20 min, in potem zvecer se 20-30 min, cez dan se s hcerkico veliko sprehajamo . Spijem ogromno vode. Samo mi je ful tezko zdrzati lacna, zato sem prosila za nsvet za hormone.
Sem upala, da bo Obesimed kaj pomagal, pa ni.

Lp

Jaz mislim, da bi morali spisati en kratek priročnik o hujšanju…….Ahhhhhhhhhhh……..
Torej, imaš dva treninga dnevno?
Kakšna sta?
Se spotiš? (Se potem dvakrat tuširaš?)
Ker v nasprotnem primeru ni terning.
Hčerkica (domnevam manj kot 10 let) verjetno ne prehodi veliko in takrat porabiš malo več kalorij, kot če bi prehodila eno stopnišče.
Nalivanje z vodo pa nima nekega učinka na hujšanje.
(mimogrede, vprašanja so retorična)

Res je to, da če boš redno telovadila vsaj ene pol ure intenzivno potem si bo telo samo postavilo takšen mehanizem metabolizma, da ne boš debela pa ne glede na to ali tečeš ali si na orbitreku (sicer ga jaz še nisem poskušal). V primeru, da začneš z resno intenzivno vadbo po dolgem času se ti najprej poveča apetit zato ker telo rabi več proteinov, mineralov in vitaminov in hkrati začeti s hujšanjem preko stradanja in hujšanjem s telovadbo in hkrati izoblikovanjem telesa ne gre skupaj. Verjetno zato tudi Obesimed ni pomagal.

In rezulta to…..ali je vse bbrrrr

REZULTATI SO…………………………. PIŠITE IZKUŠNJE

po treh dneh pa res še nebo uspeha ,daj cel mesec se drži ,pol pa jamraj je al ni………..

Skoz prebiram, da nočete biti lačne. Ja pa ne bodite lačne in je prav da nočete bit lačne ker je to edino pravilno. Jejte na 3 ure (dokazano po porodu le na ta način izgubila 17 kg), telovadi 4 x teden (predvsem gre za kardio + malček delam na moči). Jejte Oh je dopoldne, npr kosmiči, potem kako beljakovino ala jajce ali dva, potem spet oh + beljakovine npr riž + meso, potem pa še dva beljakovinska obroka. Veliko zelenjave, vode, gibanja in vztrajnosti. Ne jejte ponoči, ne spuščajte obrokov, uživajte zdrave maščobe, lešniki, mandlji,…(to vam je lahko obrok), zalijte z olivcem, izločite predelano hrano. Ko se navadite boste fit in lepe. Predvsem ZDRAVE. In pozabite pripomočke za hujšat ker ne delajo.

Tako, sem rabila ene 5 let, da sem dojela da je tako prav, vsaj kar se mene tiče in mam zdaj rit tako, ko je prej ko še nisem imela otrok sam sanjala:)

Pa srečno.

Kupiti ali ne ???

Jaz ga sedaj uporabljam en teden, pa sem zadovoljna, nisem tako lačna in lažje zdržim zvečer, brez hrana. Na tehnici je minus 3 kg. To je šele začetek, upam, da bom zdržala čim dlje.

Uspešno tudi vam!

lp

New Report

Close