Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Obcutljivost na vaginalete

Obcutljivost na vaginalete

Pozdravljeni,

vstavila sem si Gynophilus vaginaleto in dobila take krče kot pri menstruaciji, grozno. Po 2-3 urah od vstavljanja me je tudi pečt začelo. To se mi je že enkrat prej zgodilo z Vidermina vaginaletami samo da me ni nič peklo, samo močni krči. Zakaj dobim krče po teh lactobacil vaginaletah ? Zelo neprijeten občutek. Mogoče nek problem pri meni, da tega ne prenašam ?

Odgovor na objavo uporabnika
Nia127, 13.12.2025 ob 05:01

Pozdravljeni,

vstavila sem si Gynophilus vaginaleto in dobila take krče kot pri menstruaciji, grozno. Po 2-3 urah od vstavljanja me je tudi pečt začelo. To se mi je že enkrat prej zgodilo z Vidermina vaginaletami samo da me ni nič peklo, samo močni krči. Zakaj dobim krče po teh lactobacil vaginaletah ? Zelo neprijeten občutek. Mogoče nek problem pri meni, da tega ne prenašam ?

Ob vaginaletah za uravnavanje pH nožnice oz vaginalne flore se pri nekaterih ženskah pojavljajo močni krči, vzrok ni čisto jasen. Verjetno gre za preobčutljivostno reakcijo. Svetujem, da uporabljate peroralne pripravke z mlečnokislinskimi bakterijami.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close