Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija občutljivost na svetlobo

občutljivost na svetlobo

Pozdravljeni!
dvakrat do trikrat tedensko me oči bolijo in sicer je to topa včasih ostra bolečina in pekoča. najprej me začnejo boleti oči in potem še glava. s stopnjevanjem bolečine se stopnjuje tudi občutljivost na svetlobo, tako da ko so sončni dnevi se mi začnejo oči solziti in potrebujem dolgo časa da se privadim svetlobi. bolečina praviloma traja dlej časa (npr.celo popoldne) in vid se mi zelo poslabša tako da ne vidim več jasno sliko. Ne nosim očal in niti leč in ne opravljam dela na računalniku.do sedaj nisem imela problemov z očmi. Zanima me kaj je lahko temu vzrok in kaj lahko storim?

Prva stvar je da se pri okulistu izmeri ocesni tlak in na osnovi tega se lahko izkljuci visok ocesni tlak, ki je lahko vzrok tudi za glavobole.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pozdravljeni!

Urška! Ne vem, kako se še lahko izogibate dela na rač.

Meni se to takoj pozna, čeprav imam LCD monitor. Tudi TV ne gledam več. Tudi na neonke sem občutljiv, in na varčne žarnice.

Kaj mi je, kako si pomagam?

Hvala za odgovor in lep oktobrski pozdrav!

Marči

New Report

Close