Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo občutljivost na hladno

občutljivost na hladno

Pred pol leta mi je zobozdravnica napravila zalivko na stiku med dvema zoboma. Opozorila me je da je lahko zob še nekaj časa občutljiv na vroče – hladno. Tako je tudi bilo, nato je ta občutljivost minila, po približno pol leta pa se je pojavila občutljivost tega zoba, če sem pila hladno vodo. Na vroče zob ni občutljiv, prav tako ne če jem sladkarije. Ker je zalivka narejena tako, da se mi pri čiščenju trga zobna nitka,če jo ne držim v pravem položaju, sem z mislijo, da gre morda za karies odšla k zobozdravnici. Ta mi je pogledala vse zobe, posebno pa še tega in rekla, da je plomba v redu in da gre mogoče za občutljiv zobni vrat, ter da naj pridem čez 14 dni,če ne bo dobro. Čez 14 dni ni bilo nič boljše in tako sem se ponovno odpravila k zobozdravnici. Ponovila sem ji celo zgodbo in povedala kar mi je rekla pred 14 dnevi. Njen sedanji odgovor me je presenetil, saj mi je odgovorila v smislu, da če ni bilo nič videti, da pač nič ni in da naj pač ne pijem hladnih pijač. Ko se nisem dala takoj odpraviti in sem rekla, da sicer nisem strokovnjak, da pa še nikoli nisem imela podobnih težav in se bojim, da se spodaj kaj ne kuha je rekla, da potem pa res ne ve kaj še lahko naredi in da lahko edino vyame živec ven. Ostala sem brez besed, zaradi njenega odnosa in strahu, ki ga imam že tako ali tako pred vrtanjem pa se nekako ne morem odločiti, da bi se odpravila k njej. Zob ostaja še naprej občutljiv na hladno, jaz pa se sprašujem ali je z mojim zobom vse v redu, bojim se da se ne bi spodaj kaj skuhalo, bojim se bolečin in bojim se, da če si poiščem novega zobozdravnika kakšen bo ta.

Spoštovana Nina,

če se v medzobnem prostoru zobna nitka zatika, potem je na tem mestu zalivka nekoliko “predebela” oz. je ostal previs. Tu vam lahko zastajajo zobne obloge in ko le-te razpadejo, nastanejo kislinski produkti.
Potrebno bi bilo odstraniti previsni del zalivke in če bolečine kljub temu ne bi popustile, šele razmišljati o odstranitvi živca.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close