Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje občutljivo okoli popka

občutljivo okoli popka

Prosim povejte mi ali se še katri ogaja podobno kot meni. Če se nežno dotaknem okoli popka me kar požgečka in se otrok premakne.
To se dogaja približno 2 dni. Ta občutek mi ni najbolj znan. Pa tudi trebuh me noro srbi.

Spomnim se, da je rekla sestra v materinski šoli, da se ne smemo preveč po trebuhu božat, ker to lahko povzroči prehitro popadke.

Ali je še pri kateri tako občutljiv predel okoli popka. Prosim recite, da ja.

Saška, 27t

Tudi pri meni je bil predel okoli popka zelo občutljiv. Včasih me je kar peklo. Najbrž bo to zaradi reztegovanja kože. Sestrična je v 21. tednu in ima iste težave. Tisto o božanju trebuha, ki sproža popadke pa prvič slišim.

Pozdravljena!

Občasno se mi zgodi, da imam občutljivo okoli popka, ampak je to boleče na dotik in ne žgečkljivo. Otrok se zaradi tega ne premika. Občutek pa je zoprn, kot bi imela kakšno kilo pod popkom. Po počivanju mine.
Sem pa opazila, da mi večkrat otrdi spodnji del trebuha (včasih tudi nekajkrat na dan, včasih pa ne). Ne znam še povezati ali je to od tvorjenja plinov, ki jih sicer ne čutim in so notranji (od hrane??)ali pa je to normalno?? Imam pa težave s prebavo, to je res:(
Koža pa srbi…..

Pozdrav! Jenny 25t 4/7

Tista sestra v materinski se je po moje mal hecala: Če ne sploh ne bi rabili umetnih popadkov, bi se samo po trebuhu božale in bi blo:)))))

Mandarina res je rekla, da oni pri porodu tako dražijo maternico. Ne hecam se.

No, potem bomo pa probale, ko bo čas za to:)))

meni so tudi v porodnišnici rekle, da se ne smem dotikat trebuha, ker sprožam popadke. Bila sem hospitalizirana zaradi prezgodnjih popadkov v 32. tednu. Nisem mogla verjet. Prvič v življenju sem slišala, tudi prebrala nisem še nikjer to.

Ne verjamem za tole bozanje po trebuhu in popadke. Pa saj si vsaka maze trebuh, to bi pomenilo milijon prezgodnjih porodov.
Sem pa to slisala za prsi, da naj si jih pred 36 T ne masiramo ker lahko povzroci popadke.

Kar se tice obcutljivosti popka pa lahko recem da je pri meni obcutljiv spodnji del trebuha in sicer kar malo pece. Verjamem da je tako zaradi nastajajocih strij tako da mislim da to ni noben (razen estetski) problem.

a

Mene pa zadnje dni občasno srbi okrog popka in noter v popku. Ne zdi se mi, da bi imela suho kožo. Na nek način pa je prav smešen občutek.

Lp, p., 18 t

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

New Report

Close