Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija občutljivi zobje

občutljivi zobje

Pozdravljeni!

Pred šetimi leti so mi naredili mostiček. Že takrat sem pri grizenju občutila rahlo bolečino. Sedaj pa je eden od zob občutljiv na hladno in toplo. Zanima me ali je mogoče lasersko ozdraviti tak zob ne da bi naredila nov mostiček.

Pozdravljeni,

kot ponavadi brez klničnega pregleda težko odgovarjam. Sicer je preobčutljivost zob po protetični oskrbi zob nekaj običajnega in sčasoma mine. Če se je po tolikšnem času pojavila občutljivost, gre verjetno za odmik dlesni od roba prevleke; pri tem je edina trajna rešitev izdelava novega mostiča. Če se je pojavila bolečina na pritisk, pa gre morda za odmrtje zobne pulpe, kar pomeni, da je potrebno oboleli zob zdraviti.
Kako je z uporabo laserja? Tudi laser ima točno določene indikacje uporabe. Lahko ga uporabimo tako za zdravljenje obolelega zoba kot tudi za zmanjševanje preobčutljivosti zoba, ne more pa nedomestiti izdelave protetičnega dela.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close