Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Obcutljiva zoba

Obcutljiva zoba

Spoštovani,
vprašala bi vas za mnenje glede trojke in štirice spodaj desno. Prilagam lokalno sliko. Zoba sta občutljiva,predvsem trojka če na zob pritisnem iz jezične strani v smeri ustnice-drugače ne znam opisati,okoli obeh zob se mi vnema tudi dlesen,pravtako na mestu kjer je bila že izpuljena petica. Večkrat sem že zaradi tega obiskala osebno zobozdravnico,vendar pravi da sta zoba preveč obremenjena ker imam naprej brezzobo čeljust,pravtako je na levi strani.
Prosim če mi lahko svetujete oz. podate svoje mnenje.
Lep pozdrav,
Simona

Pozdravljeni,

zoba sta glede na napisano res preobremenjena. Na sliki je tudi vidna obsežna plomba na trojki, zato bi bilo smotrno preveriti vitaliteto tega zoba. Sicer pa mnenje vaše zobozdravnice šteje več, saj je ona tista, ki popravlja vaše zobe, dela preglede in ima celoten vpogled v to, kaj se dogaja.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spostovani,
zahvaljujem se za odgovor. Trojka in stirica sta se ziva zoba,so ju izmerili z instrumentom-kako se le ta imenuje nevem,vem pa da je obcutek kot da bi obcutila na zobu rahel elektricni tok,kot batrijski.
Ce ste tole mislili.
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

ptem je pač potrebno preveriti še druge faktorje, ki vplivajo na občutljivot zob. Prek neta je vse le ugibanje, zato vam priporočam pregled pri zobozdravniku. Če gre za preobremenitev zob, potem je na mestu nadomestitev manjkajočih zob (implantati, ,mostički, proteze).

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Spostovani,
zahvaljujem se za vas odgovor. Ker sem izgubila ze veliko zob (zgoraj desno imam se od enice do trojke,na levi od enice do petice,spodaj desno od enice do stirice in na levi odcenice do trojke). Stara sem 39 let imela sem mocne zobovje,le dve plombi in en izgubljen kotnik takoj po porodu. Pred sedmimi leti so pa pricele tezave z zobmi pri dlesnih so nastajale luknjice,na griznih ploskvah pa kariesa ni bilo.Zato so mi morali vrtat in plombirat tik pri dlesni vsak zob,tudi veckrat,ki se je kasneje odlomil in nazadnje ko je ostala samo se skorajda korenina to tudi morala izpuliti.
Sedaj cakam na poseg v splosni anesteziji za odstranitev impaktiranih modrostnikov spodaj desno in levo. Potem pa mi bodo naredili snemno protezo spoda in zgoraj.

Se opravicujem za nevsecnosti. Pisem iz mobitela in mi le ta nekaj nagaja pri pisanju sporocil.
No tole sem vam se zelela napisati,da na tak nacin sem ostala brez toliko zobovja,vzroka za to nevem,niti zobozdravnica mi ni vedela nic pojasniti.Zdaj cakam na poseg,po posegu pa kot sem ze prej napisala dobim protezico za katero nisem prevec navdusena,sploh pa ne na kovinsko nebo. Druge moznosti mi ni ponudila,implatantov pa si ne morem privosciti.
Zahvaljujem se za vas odgovor.
Lep pozdrav

New Report

Close