Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija občutljiva koža

občutljiva koža

Moj mož ima zelo občutljivo kožo (star 25), koža ga skoz srbi, skoz ga moram praskat(včasih je to zledalo kot crkljanje) zdej pa resno razmišljam da gre za kakšno alergijo?? skoz se praska, največ po hrbtu, po nogah, rokah, povsod… ko mu je vroče oz. se prepoti ga še bolj srbi…

ko mu potegnem z nohti po koži, se mu pozna rdeča črta in kar malo nabrekne…

ko se preoblači in s tem potegne oblačilo čez glavo.. ima kr rdeče fleke…po obrazu, vratu..

KAJ BI TO LAHKO BILO??

je možno da je najin sedaj 5 mesečni sin to podedoval od njega??
(sm že pisala pod temo AD ali občutljiva koža)
Zelo me skrbi ker, SE JE SINU STANJE SPET POSLABŠALO 🙁

ppika poka čisto isto se meni pojavlja skoraj vsak dan. Probala sem že nešteto stvari pa nič ne pomaga. Tudi dermatolog ni odkriv nobene alergije.

jezi me ker eno noč ne spim tako kot je treba. Najbolj srbi ko tečem in se potim ali ponoči če se potim, takrat se spraskam do konca (seveda nekontrolirano) in iz majhne pikice rata flek ki prav tako kot ti praviš nabrekne. Včasih se prav vidi kako sem z nohtom praskala ker je ta nabreklina v obliki črte.

In pojma nimam kaj to je.

Če ste slučajno kaj pogruntali mi napiši ker obupavam nad temi pikami, edino Claritin še pomaga.

tudi moja sošolka ima to. mogoče je nevrodermatitis(slišala sem, da so nabreklina ob praskanju, občutlivost na dotik in srbenje posledica). Bom citirla iz ene knjige:

“to bolezen imenujemo tudi alergija na okolje. povzroča hudo srbenje kože, ki ga je komaj še mogoče prenašati. bolnik se pogosto spraska do krvi. število mladih bolnikov stalno narašča, vzroki bolezni in zdravljenje, ki bi bolezen popolnoma pozdravilo, pa še niso znani. domnevajo, da je nevrodermatitis med drugim povezan z onesnaženjem okolja. nekateri dojenčki imajo to bolezen že ob rojstvu. včasih človek več let nosi v sebi nagnjenje za bolezen, nato pa ta nenadoma izbruhne brez vidnega razloga. morda so za to krivi tudi hormanosko neravnovesje v puberteti, duševne obremnitve ali nezdrava prehrana.Bolniki z nevrodermatitisom bi morali zelo paziti na pravilno prehrano.”

Mogoče se še da kaj o tem pogledat na googlu ali wikipediji.

Meni se je to dogajalo na edinem jogiju, na katerem nisem imela antialergijske prevleke, pa je jogi star pol leta. Ok, samo sem orng alergična na pršice. Odkar sem dala gor prevleko, ni več problema.

treba je izločit alegrene v okolju in tudi v prehrani. pa treba se je opazovat kaj ješ, kaj piješ da se to dogaja. samo tako je da sam sebe težje. lažje te opazuje drugi.
je pa še druga stran medalje, nekaterim enostavno paše d ajih praskaš, da pa s eod nohta na koži pozna je pa tudi čist normalno.

Oj

Zdaj smo končno določili za kaj gre. Namreč pri testu so se na vseh mestih pojavili izpuščaji in to je “skoraj nemogoče” In pulmologinja je takoj vedela za kaj gre in sicer imam “fizikalno urtikarijo” kar pomeni da dobim izpuščaje ob pritisku, potenju, hladnem ali toplem zraku….torej ob fizikalnih pojavih.
Rekla mi je da pride in izgine. Zdaj se sprašujem kaj naj dam svoji koži da bi bila bolj zdrava in posledično manj občutljiva. Claritin mi pomaga da me ne srbi in v času enega tedna se mi potem ne delajo izpuščaji in ne srbijo a jemanje tablet vendarle ni najbolj zdravo.

Mogoče ve katera za kake naravne izvlečke, kremice ali kaj podobnega da omilijo to občutljivost kože?

New Report

Close