Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija občutljiv zob

občutljiv zob

Pozdravljeni,

zobozdravnik mi je pred tremi meseci zamenjal plombo na zgornji šestici. Zob pred menjavo ni bil boleč ali občutljiv, vendar je bil na njem karies, zato je bilo popravilo nujno. Po posegu je zob občutljiv, kadar z njim ugriznem kaj tršega. Drugih težav nimam z njim, razen da se mi občasno zdi, da je rahlo občutljiv na vroče. Zanima me, kaj se z zobom dogaja? Zobozdravnik mi je nazadnje (pred enim mesecem) rekel, da ni panike in da bo minilo.

Prosim za odgovor.

Špela

Pozdravljeni,

kakšno plombo ste dobili; amalgamsko ali kompozitno? Bolečine po izdelavi plombe so pogoste zaradi draženja zobne pulpe ob odstranjevanju zobne substance. Navadno sčasoma mine, vendar to lahko traja tudi mesece. Če se bo razvila močnejša bolečina, tako da boste morali prejeti analgetik, se obrnite na svojega zobozdravnika. Sicer pa malo uporabite brskalnik, ker sem že velikokrat pisala o tej tematiki.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni,

hvala za tako hiter odgovor. Dobila sem navadno? belo plombo, čez mi namerava dati še kapico. Če prav razumem, se pod plombo ne dogaja nič zaskrbljujočega (se pravi ne gnije spodaj). V resnici zelo malo žvečim na tej strani, saj nočem preveč obremenjevati zoba, čeprav mehko hrano lahko normalno žvečim, le če pride vmes kaj tršega, je pa občutljivo. Spomnim se, da mi je pred leti drugi zobozdravnik na petici spodaj kar trikrat menjal belo plombo, saj me je po vsakem plombiranju bolelo, nazadnje je plomba ostala v ustih in je bila prav tako občutljiva ob ugrizu česa tršega. Dooolgo časa potem sploh nisem žvečila na tisti strani, danes bi s tistim zobom lahko trla orehe:) Upam, da se bo tudi tokrat srečno izšlo.

Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Špela

New Report

Close