Občutljiv materični vrat
Pozdravljene!
Z vami bi rada delila svojo izkušnjo preteklega tedna. Noseča sem 10 tednov in pretekli teden sem začela zvečer v postelji krvaveti. Ko sem s strahom čakala na krče ali na nadaljevanje krvavitve, pa se je (na srečo) nehalo. In potem do zjutraj nič več. Zjutraj pa sem na hlačkah opazila rjavkasto obarvano sluz. Zaradi slabe izkušnje pri prejšnji nosečnosti (plod je odmrl v 10 tednu) sem poklicala ginekologinjo, ki me je še isti dan naročila. Opravila mi je ultrazvok, posebno pozornost namenila možnosti notranjih krvavitev, vendar me je na koncu pregleda pomirila, da je s plodom vse OK, da mu srček normalo bije, da ni prišlo do nobenih notranjih krvavitev… Do krvavitve pa je prišlo, ker imam zelo občutljiv materični vrat (bila sem tudi prehlajena).
Zelo sem ji hvaležna, da mi je odpravila vse strahove in me popolnoma pomirila.
Sedaj se že veselim NS, ki jo imam naslednji teden, ko bom spet videla najino pikico.
Brezskrbne dni vam želim in vas lepo pozdravljam.
Tudi sama sem izločala nekakšno krvavo sluz, a sem šla takoj v bolnico, saj sem se zelo prestrašila. Bilo je v 9. tednu. Odkrili so, da je otrok okej, vendar nekakšen hematom, zato sem morala ostati tam, dobila sem tudi Dabroston kot podporo nosečniškim hormonom. Tam sem bila le dva dni, potem sem do 12 tedna jemala Dabroston. Ginekologinja mi je za nekaj časa odsvetovala spolne odnose. Hematom je skoraj izginil, vem pa kakšen strah te lahko zagrabi ob nenadni krvavitvi. Vsekakor bi sama takoj šla v bolnico in upoštevala nasvete o počitku in ostalem. Držim pesti zate in ti želim vso srečo!