občutlivost oči
pozdravljeni-
že pred leti sem imela podobne težave kot sedaj.takrat je bil sum na multiplo sklerozo ki je z MR bil ovržen.
sedaj ima pa spet, oči občutljive na svetlobo. včasih se mi pojavijo brezbarvne nitke in pikice ki letajo ob strani oči. na to sem se navadila. vidim pa da ko je nek predmet bolj intenzivne barve- ali pa da se sveti- luč, pri pogledu v drugo stran nesem to svetlobo s sabo, in potem izgine. to se mi ne zgosi vedno. pa tudi zvečee ko grem spat in ugasnem luč, rabim kar nekaj časa da po prostoru vidim, če ni prav zatemnjen. ko zaprem oči mi pred njimi plavajo svetlikajoči krogi, črten in ne vem še kaj in me moti tako da ne morem zaspati. učirakj se mi je isto zgodilo pa tudi ko sem zaprla luč v sobi in sem gledala po prostoru, seveda je bila bolj tema pa vendar v očeh mi je vse nekaj migetalo in se premikalo. ne vem ali so oči ali je b+vrtoglavica to. prav vrtoglavice čez dan nimam, sem pa občasno omotična in zadnje čase pod hudim stresom, kajti ne zdržim več v teh neprespanih nočeh, tuhtanjem kaj mi je. hodim v službo, imam majnhnega otroka tako da sem s psiho čisto na psu.. začela sem jemat zdravilo paroxat in očasno xanax.
hvala za mnenje
Spoštovani,
težave, ki jih opisujete niso specifične za določeno očesno bolezen, verjetno imate tudi motnjave v steklovini, ki niso nevarne. Vsekakor pa obiščite očesnega zdravnika, ki vas bo natančno pregledal in le vam le tako lahko zagotovo povedal kako je z vašimi očmi. Glede vrtoglavic pa se pomenite z vašim osebnim zdravnikom.
Lp