Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Občutek pritiska v glavi pri vnetju/težavah z 8-ico (kako ga sprostit)

Občutek pritiska v glavi pri vnetju/težavah z 8-ico (kako ga sprostit)

pozdravljeni.

Odpiram kar novo temo, ker vidim, da vsak svojo odpre.

prosim vas za nasvet, kako omiliti občutek pritiska v glavi, ki je posledica vnetih žepkov v zgornji 8-ici. Težave so se začele pred 5 dnevi, vrh dosegle pred 2 dnevoma. Bila sem pri zobozdravniku, na stomatologiji…kakorkoli, dobila sem Klimicin 300 in Aulin 100, da pozdravimo vnetje, potem se pa zob izpuli. Antibiotik jemljem na 6h po navodilih, Aulin sem v teh 2 dneh vzela 2x, ko je bila bolečina (močno utripanje, kljuvanje v zobu, občutek močnega pritiska v glavi) prehuda. Sedaj imam težavo, ker po polovici glave (na strani vnetega zoba) čutim kot da mi vleče živec, čutim kot povečan pritisk: čutim ga na vrhu glave, na sencih (mi močneje utripa), pod očesom, na licu ob zobu, in ne pojenja že 5 ur. Bolečina ni neznosna, je pa moteča. Ko sem vzela Aulin (nazadnje pred 30 urami), so vse bolečine zelo hitro popustile, tudi ta pritisk.

Ali naj si dajem ledene obkladke na živec ali pa spet vzamem Aulin? Alergije na antibiotik nimam, prav tako ne prebavnih težav.

p.s. kontrolo pri zobarju imam v ponedeljek, ko bom nesla ortopan, potem bo povedal, kdaj bo šel zob ven. Vendar bi do takrat rada vedela, kako naj se čim bolj učinkovito rešim tega “pritiska”. Ne bi rada za “brezveze” jemala Aulina, ker gre za močan anelgetik.

Še to: a je pritisk posledica vnetja in bo minilo, ko bo antibiotik bolj prijel ali od česa je to odvisno? Hvala za odgovor in se opravičujem, če sem bila dolga.

Pozdravljeni, do danes so verjetno težave že mimo, morda so tudi zob že odstranili. Rad bi pa vseeno odgovoril vam in podobnim pacientom skeptikom, ki menijo, da so analgetiki prevelik strup za telo. Pišete namreč, da vam je Aulin pomagal, da pa vas neznosno boli in da ne veste, če bi po 30 urah spet vzeli tableto proti bolečinam. Vsakdo lahko sam oceni, kaj je zanj večji stres. Osebno vsekakom menim, da je za organizem bistveno manj škodljivo, če se prve tri dni jemlje analgetike tudi po trikrat dnevno, kot pa, da se prenaša bolečino. Bolečina po posegu je seveda lahko tudi posledica vnetja, kar pa je pri pacientih, ki so prejeli antibiotik, manj pogosto – vedno pa je bolečina prisotna in jo je potrebno kontrolirati. Moj odgovor je torej: za božjo voljo, vzemite že tableto proti bolečinam! LP, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close