Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ustno zdravje in higiena Občutek pokanja v zobeh

Občutek pokanja v zobeh

Pozdravljeni!

Zanima me, če je normalno, da ob močnih potegih jezika čez sprednja dva zoba, čutim nekakšno zelo rahlo pokanje v notranjosti, enako če zob primem in ga skušam premakniti (sprednji sekalec). Je stabilen, vendar slišim in čutim rahlo klikanje. Zdi se mi, da ta občutek poznam že od nekdaj, vendar sem nekaj tednov naredila neumnost in si sama malo spilila sprednji zob (manj kot mm), ne opazim nobenih vidnih posledic, vendar sem na to pokanje zdaj seveda bolj pozorna. Morda lahko ocenite, čemu lahko ta občutek pokanja pripišem? Stara sem sicer 25 let, imam zdrave zobe, v otroštvu sem nosila aparat.

Hvala ze v naprej in lep dan želim!

Pozdravljeni!
Sicer nisem tega zasledil v nobeni literaturi in tudi prav velike posebnosti temu nisem posvečal, vendar sem tudi sam občasno imel podoben občutek kot ga opisujete vi. Rahlo “pokanje” v korenini zoba, ko ga pritiskam z jezikom. Stvar se bolj čuti kot sliši in tudi ni vedno prisotna.
Ne vem kaj je razlog, ni pa nič hudega.
Pa tudi povezano ni z vašim brušenjem in piljenjem zoba. Zakaj pa ste to sploh delali?

Lep pozdrav,

Miha Bobič

New Report

Close