Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Občutek pekoče kože

Občutek pekoče kože

Pozdravljeni.
Pišem v imenu svojega fanta. Večkrat ga spremlja pekoč občutek na koži (po hrbtu, trebuhu, po roki, na lasišču- bolj kot ne zgornji del) ki se pojavi, po njegovem mnenju zaradi hrane ali pijače, ne ve točno. Ta pekoč občutek ga spremlja že kar nekaj let, začel pa se je po uporabi antibiotikov ospen1500. Takrat ga je po hrbtu peklo, kot da bi imel opekline, očitno je dobil alergijsko reakcijo. Zanima me, kaj je vzrok pekoče kože in kaj lahko moj fant stori, da bi se to izboljšalo, ali povsem izginilo?
Lp, Sabina

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana Sabina!

Pekoč občutek na koži lahko spremlja vnetne dermatoze, vendar so ob tem navadno prisotni tudi drugi znaki vnetja kože, kot sta rdečina in luščenje. Tega vi ne opisujete. Alergijske kožne reakcije (npr. po zdravilih ali hrani) navadno spremlja srbež in ne pekoč občutek. Možen vzrok pekočega občutka je lahko tudi obolenje senzoričnih živcev, ki skrbijo, da na koži čutimo dotik, pritisk, bolečino… Ob vnetju takega živca lahko čutimo pekočo bolečino na tistem delu kože, ki ga prizadeti živec oživčuje. Torej možnih vzrokov za fantove težave je veliko. Svetujem mu, da nekaj časa vodi natančen dnevnik pojava pekočih senzacij, njihove lokacije in možnih sprožilcev. Če so težave zelo moteče, bo najverjetneje potreben natančen pogovor z dermatologom in klinični pregled, ki bi lahko osvetlila možne vzroke.

Lep pozdrav.

____ doc. dr. Liljana Mervic, dr. med., spec. dermatovenerologije Dermatološka ambulanta Klinike Doktor 24 Telefon: 0820 08240 Pregled takoj – Klinika Doktor 24 http://klinikapacient.si/Storitve.aspx Pregled takoj in brezplačno – Prva zdravstvena asistenca http://www.pza.si/Pristop-k-PZA.aspx Odgovor in nasvet zdravnika TAKOJ – Doktor 24 http://doktor24.si/?page_id=8 *Ta odgovor je bil podan brez dejanskega pregleda in ga ni mogoče razumeti kot pravi zdravniški nasvet, prej kot nezavezujoče mnenje. Za korektno oskrbo se je treba osebno zglasiti pri ustrezno usposobljenem zdravniku.
Objava čaka odobritev

Dober dan!?

S temi podatki pa res ne morem kaj dosti pomagati. Niti ne vem ali je tudi izpuščaj, niti ne vem koliko ste stari, niti ne vem kakšne bolezni imate še ob tem, niti ne vem kdaj peče, niti ne vem……

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close