Najdi forum

občutek nemoči & gomazenje

Spoštovani!

V upanju na kakršenkoli odgovor Vam zaupam svoje težave.

Nekje v aprilu sem imela mravljince v nogah, predvsem v predelu stopal, in tudi v rokah. Senzibilnost ne dotik je bila močno pomanjšana. Odšla sem k nevrologu, ki je dejal, da gre morda za poliradikulonevritis, a diagnoze brez lumbalne punkcije ni mogel potrditi. V dveh tednih so vsi znaki mravljinčenja in nemoči v rokah oslabeli in izginili.

Pred tednom dni pa se je ponovilo, vendar brez hudega mravljinčenja. Najprej mi je otrdel palec na levi nogi, ki je bil na dotik nem. Kasneje sem imela probleme z vrtoglavico in ravnotežjem – kot da ne bi imela kontrole nad lastnim telesom. Tudi občutki v rokah, predvsem levi, so zelo čudni, kot da ne bi imela moči, bolečina je rahla in globoka. Vseskozi čutim hladno gomazenje po rokah in nogah, spet bolj na levi strani telesa kot na desni.

Sicer pa opažam tudi, da me zateguje predel ob desni lopatici, rama in desna vratna mišica. Težave imam tudi z desnim kolkom, ki me začne boleti že po 10 minutnem teku. Sicer imam pogosto tudi glavobole več ali manj na zadnjem predelu glave.

Stara sem 27 let in se veliko ukvarjam s športom, predvsem kolesarjenjem in hribolazenjem.

Je možno, da vse to izvira iz hrbtenice ali je možno, da gre za kako avtoimuno bolezen?

Najlepša hvala za odgovor!!!!!!!!

Urška

Na podlagi simptomov, ki ste jih omenili, je zelo težko oceniti, ali gre za možnosti avtoimunskega obolenja. Za to pa je potrebno opraviti določene preiskave.
Občasni pojavi bolečin in mravljinčenja so verjetno povezani z nestabilnostjo v medvretenčnih segmentih, ki povzročajo draženje določenih perifernih živcev. Pri nestabilnosti vretenc je dostikrat oviran tudi krvni obtok v vratnem delu hrbtenice, kar je lahko vzrok vaših glavobolov. Po moje je pri vas potrebno vzpostaviti stabilno držo hrbtenice in večina problemov bo odpravljenih.
Vaši problemi so tipična indikacija za zdravljenje z manualno medicino. Svetujem vam, da pridete k nam na pregled, na katerem bom lahko natančno ugotovil kje je dejanski vzrok vaših težav in ocenil možnosti zdravljenja.

New Report

Close