Občutek imam da mu je vseeno
Torej stara sem 23 on pa 24. Skupaj sva skoraj dve leti in planirava ,da bi se preselila skupaj.
A imam nekaj dvomov glede njega. Pravi da me ima rad in da ga skrbi zame, a tega ne kaže.
V preteklosti (čas srednje šole) sem bila v razmerju s fantom ki me je psihicno maltretiral in občasno pretepal. Ko sem sedanjemu fantu o tem povedala je imel prazen izraz na obrazu in edino kar je zmogel ‘izreči’ je bilo “mhm”… pred kratkim sem imela manjsi operativni poseg in ko sem mu o tem posegu razlagala je le odsotno prikimaval. Kot da nima niti kapljice empatije/sočutja. Teh in podobnih zgodb je ogromno, tu podajam le primere.
Razumem to, da ga ne morem prikovati nase in pricakovat da mi bo vsakodnevno sluzil ko se bo meni sprdnilo, a to, da ko kak prijatelj ali njegov brat potrebujejo pomoč, jim priskoci na pomoc v najkrajsem moznem casu, ce pa jaz potrebujem pomoc isce izgovore za kaj ne more (ali je v sluzbi, ali pa mora nujno pomagati nekemu prijatelju).. pred casom sem nujno potrebovala zdravnika, pa me ni zelel peljat v ZD ker je bil z nekom zmenjen, da bosta popravljala njegov motor…
Sama sem mu že kar nekajkrat priskocila na pomoc, sam pa mi z nekim razlogom ne želi. Pa to se ni začelo pred kratkim, ponavlja se že od samega začetka razmerja.
Mislite da bi blo smiselno se pogovort z njim al nej ga pošljem v (saj veste kam)?
Rada bi slisala mnenja drugih ljudi.
Hvala.
xx
Pogovorit ze, ampak obcutek imam, da bos poslusala samo izgovore s katerimi ne bos zadovoljna.
Poskusam se pogovorit. In ja, sami izgovori. Pravi da je utrujen, da ga ne zanimajo moji problemi, da ima pomembnejse delo kot poslusanje babjih tezav… kar me je najbol razzalostilo pa ko je rekel, da ni z menoj skupaj zato da bi bil moj osebni asistent… Ker ga res redko prosim za pomoč, pa še takrat ko ga itak najde izgovor da ne more pomagat. Obtožil me je da jaz itak njemu nikol ne pomagam, če pa že mu po vse zlomim in pokvarim. 😀 ko pa sem vprasala kaj sem zlomila ali pokvarila pa je odgovoril z “Ti že veš”.. WTF?!
v bistvu napreduješ, od tipa, ki te je mlatil, si prišla do enega čustvenega nasilneža (se zna zgodit, da te bo čez čas tudi mlatil, če boš preveč tečna).
Pusti ga, ni zate, ti si pa mlada in ne rabiš k nikomur hodit.
Pojdi na terapijo, saj moraš določene stvari razčistiti pri sebi. Najbrž si odraščala v družini, kjer je bilo nasilje normalno. Tebi pa tega ni treba živeti. Lahko živiš dobro.
Opazuj in ovrednoti vajino razmerje…
V teh letih se kot človek in partnerka še razvijaš, verjetno moraš popravit določene vzorce, ki so ti jih dali starši in včasih so slaba razmerja zgolj življenjske lekcije, ki te silijo, da določene stvari pustiš za sabo.
Moj nasvet bi bil, da poskušaj ostat čimbolj ekonomsko neodvisna dokler nisi prepričana v fanta in ne odločajo se za otroke…
Tudi sama sem imela pred leti manjši poseg, pa me bivši fant niti ni prišel obiskat v bolnišnico, ker pač ne mara bolnišnic…
Čudno kot se sliši, ampak meni je bil en najpomembnejših trenutkov v vezi, ko me je (takrat novi) partner peljal na urgenco in me tolažeče držal za roko, medtem ko mi je tekla protibolečinska infuzija… To je v taki situaciji neprecenljivo in iskreno ti želim, da sama sebe dovolj ceniš ter poiščeš nekoga, ki ti bo v težkih trenutkih stal ob strani.
Nenazadnje si verjetno želiš otrok in takrat potrebuješ nekoga, ki bo skrben ne samo do tebe, ampak tudi do njih.
Sicer ti pa želim vso srečo, pri spoznavanju sebe in reševanju problemov. Že to, da iščes nasvete pomeni, da delaš na sebi in poskušaš postati celostno razvita oseba. Vse dobro 🤗
Situacija je taka..
Noces si izkusiti ce bos(bog ne daj),kdaj hujse zbolela za kronicno boleznijo…kako je ce ti ljubljena oseba ne stoji ob strani.
Res noces..naredi temu konec.. fant je se obcutno nezrel …
Najdi si nekoga zrelega ki ti bo stal ob strani tudi v najhujsem. To ni ljubezen ampak mucenje samega sebe,pojdi stran dokler ni prepozno.
Bravo,da si šla stran! In ne pomisli,da se vrneš nazaj!! Imela istega,samo da je bil on se nasilen nad mano.. Long story short, po večih letih sva dobila otroka,njemu ni bilo do družine,raje gostilna in prijatelji kot midva z otrokom,sm spakirala pa šla. Najboljša odločitev! Sedaj imam partnerja,da ga lahko samo vikam,obožuje otroka,medtem ko pravi oče se tudi zmeni ne zanj. Polagam ti na srce,ne vracaj se k njemu!! Na boljše v takih zvezah ne gre,samo na slabše…. Zaslužiš si nekoga,k tebi oboževal,ki ti bo rad prisluhnil!
Sicer skoraj polovica od napisanega sploh ne drži, ampak ja, zvezo sem danes zjutraj zaključila.. 😀
Terapij ne rabim, so mi naredile več slabega kot dobrega. 😉
Pozdravček!
[/quote]
Zelo varljivo je, da si domišljate, da terapije ne potrebujete (večino ljudi jo, pravzaprav vsem koristi).
Vzroka, da ste si našli partnerja takšnega tipa, se niti približno niste lotili. Imeli ste nasilnega fanta, nezainteresiranega fanta.. in mislite, da boste kar loterijsko naslednjič zadeli?
Ste na poti, da se zapletete s še bolj izverziranim manipulatorjem.. in takrat zelo verjetno ne boste več sami in odhod prekleto težji.
Če se ne vrednotite toliko, da bi sebi namenili pomoč – terapijo.. se bo to dejansko zgodilo. Saj si tega podzavestno želite, iščete.. in boste tudi našli.
Vašo zgodbo bomo pa brali čez desetletje in pol.. na to napoved boste pa seveda prikladno pozabili.
P.S. Se je pa potrebno zavedati, da ni vsak samo-oklicani-terapevt (ala učitelj telovadbe Roman Vodeb ipd.) dejansko terapevt.
Žal področje terapije ni urejeno v Slovenij (pa še marsikje drugje), zato se s tem nazivom kitijo ljudje, ki si tega niti približno ne zaslužijo – dejansko le vlečejo denar iz ljudi in jim bistveno še bolj škodijo.
Če ne veš, kaj bi.. so najbolj varna izbira psihiatri in klinični psihologi.. so seveda tudi terapevti, ki so po drugih poteh prišli do enakovrednega znanja, samo je potem potrebno vedeti njihove celotne reference ter kdo je njihov supervizor. Torej dosti težje za odločanje, ko je človek že tako v dvomu, kaj bi oz. Pogostokrat kar v neposredni stiski.
Zelo varljivo je, da si domišljate, da terapije ne potrebujete (večino ljudi jo, pravzaprav vsem koristi).
Vzroka, da ste si našli partnerja takšnega tipa, se niti približno niste lotili. Imeli ste nasilnega fanta, nezainteresiranega fanta.. in mislite, da boste kar loterijsko naslednjič zadeli?
Ste na poti, da se zapletete s še bolj izverziranim manipulatorjem.. in takrat zelo verjetno ne boste več sami in odhod prekleto težji.
Če se ne vrednotite toliko, da bi sebi namenili pomoč – terapijo.. se bo to dejansko zgodilo. Saj si tega podzavestno želite, iščete.. in boste tudi našli.
Vašo zgodbo bomo pa brali čez desetletje in pol.. na to napoved boste pa seveda prikladno pozabili.
P.S. Se je pa potrebno zavedati, da ni vsak samo-oklicani-terapevt (ala učitelj telovadbe Roman Vodeb ipd.) dejansko terapevt.
Žal področje terapije ni urejeno v Slovenij (pa še marsikje drugje), zato se s tem nazivom kitijo ljudje, ki si tega niti približno ne zaslužijo – dejansko le vlečejo denar iz ljudi in jim bistveno še bolj škodijo.
Če ne veš, kaj bi.. so najbolj varna izbira psihiatri in klinični psihologi.. so seveda tudi terapevti, ki so po drugih poteh prišli do enakovrednega znanja, samo je potem potrebno vedeti njihove celotne reference ter kdo je njihov supervizor. Torej dosti težje za odločanje, ko je človek že tako v dvomu, kaj bi oz. Pogostokrat kar v neposredni stiski.
[/quote]
Pozdrav,
Za enkrat mi (se opravičujem ker se bom tako izrazila) dol visi za partnerje.
O raznih terapevtih, psihiatrih in psihologih pa ne bom zgubljala besed.
Lp
Z vsemi sem imela več slabih izkušenj kot dobrih. Tako, da se jih kar se da izogibam.
[/quote]
Ker nojem se taktika izogibanja tako “bogato obrestuje”.
Kot rečeno, človek, ki ima sebe rad, se ne bo izogibal, temveč soočil – sam s seboj.. pri čemer pa mu izvrstno lahko pomagajo tereapvti (psihiater, kliničen psiholog in pogojno drugi – glej višje in v drugih temah)..
Človek, ki vnaprej polovico vsega človeštva obsodi vnaprej zgolj zaradi spola.. ali trdi, da so kar vsi terapevti škodljivi.. pove več o sebi, kot misli.
In če.. se je potrebno izogibati točno TAKŠNIH ljudi.
Ker nojem se taktika izogibanja tako “bogato obrestuje”.
Kot rečeno, človek, ki ima sebe rad, se ne bo izogibal, temveč soočil – sam s seboj.. pri čemer pa mu izvrstno lahko pomagajo tereapvti (psihiater, kliničen psiholog in pogojno drugi – glej višje in v drugih temah)..
Človek, ki vnaprej polovico vsega človeštva obsodi vnaprej zgolj zaradi spola.. ali trdi, da so kar vsi terapevti škodljivi.. pove več o sebi, kot misli.
In če.. se je potrebno izogibati točno TAKŠNIH ljudi.
[/quote]
O tem bi se dalo debatirati še pa še. Ne poznava se, v zgornjem postu sem opisala kar se je dogajalo med mano in mojima bivšima partnerjema. A ni smešno da po napisanem sklepate, da veste kdo sem, kaj sem in kakšna je moja življenska pot?
Pravite da si moram poiskat terapevta, če ga ne, me bo bodoči mož (ali žena – sem biseksualka) vsakodnevno pretepal-a ali kako drugače maltretiral-a. Oprostite, ampak a si ne bi raje vi poiskali kakega dobrega terapevta, ker vidim da ste totalno zagrenjeni in črnogledi? 🙂 Ste morda jasnovidec? 😀
O tem bi se dalo debatirati še pa še. Ne poznava se, v zgornjem postu sem opisala kar se je dogajalo med mano in mojima bivšima partnerjema. A ni smešno da po napisanem sklepate, da veste kdo sem, kaj sem in kakšna je moja življenska pot?
Pravite da si moram poiskat terapevta, če ga ne, me bo bodoči mož (ali žena – sem biseksualka) vsakodnevno pretepal-a ali kako drugače maltretiral-a. Oprostite, ampak a si ne bi raje vi poiskali kakega dobrega terapevta, ker vidim da ste totalno zagrenjeni in črnogledi? 🙂 Ste morda jasnovidec? 😀
[/quote]
Ne potrebuješ “poznati” človeka, če se le ta s svojimi trditvami (da absolutno ne želi obiskati terapije ker so vsi, pazi to VSI terapevti bedni – kako le, a jih vse poznate?) že popolnoma razgali.
Samo absolutneži podajajo absolutne izjave – VSI terapevti (kot, če bi rekel, da so VSI zobozdravniki zanič), kjer se celotno panoga znanosti in zdravstva kar anulira, ker se je enemu posamezniku pač tako sprdnilo.
Dobro znan je namreč profil ljudi, ki se ne želi spreminjati (zato bežijo od vsega, kar bi do tega privedlo – kamor sodi tudi terapija): manipulatorji, nevrotiki, nasilneži ipd.
Za njih je svet črno bel, na sebi nimajo kaj spremeniti, delati.. za njih se mora prilagoditi svet.
Možnost spremembe, upanje (drugih, ljubečih – bližnjih ljudi), da se bo zgodil dovolj velik katarzičen trenutek, da vas predrami, da je vendarle dovoljeno spreminjati zgolj in samo samega sebe.. je seveda enak mega zadetku na Loteriji.. praktično ničen.
P.S. A “biseksualnost” bi morala biti olajšava?