Najdi forum

občutek debelosti

stara sem 27 let. visoka 168 cm in težka okrog 55 kg. Idealno boste rekli, a ne?ja, tudi jaz bi tako rekla za nekoga drugega. vendar pa je velik problem v moji glavi. vse skupaj se je začelo pred tremi leti! naenkrat sem dobila občutek, da sem predebela, da se vse kar pojem spremeni v maščobo in to na mestih, kjer si najmanj želim (na trebuhu). in tako se tudi jaz vrtim v začaranem krogu. od dneva ko ne pojem skoraj ničesar, do dneva, ko se pregrešim in ne morem prenahat jest. se mi pa tudi dogaja, da ne začutim sitosti takoj in naenkrat zbašem v sebe vse mogoče, za kar mi je čez čas (ko hrana sede v želodec) žal! sama več ne vem kaj naj naredim. kako naj sebe prepričam, da je moja postava takšna kot je treba, da nimam preveč kilogramov. kako naj bom zadovoljna sama s seboj?

Draga “Nara”,
pišeš nam o svojih občutkih debelosti, pa tudi tem, da se večino časa zavedaš, da si “čisto normalne postave” – jaz bi dodala, da si po vseh razpredelnicah, ki govorijo o telesni teži ljudi, zares v okviru “normalne telesne teže”.

A problem je drugje. Kar opisuješ, govori že o preokupiranosti s svojo težo in postavo, pa tudi tttem, da si verjetno nek drug problem oz. stisko ali nezadovoljstvo “prevedla” v občutek “predebela sem”. Pogosto se nam, ko smo v stiski zgodi, da težko spregovorimo o tem, kaj nas zares muči – ali nam je nerodno, ali izgleda problem prevelik, nerešljiv, preveč strašen… Ali pa je problemov več in imamo občutek, da jih ne moremo obvladovati – takrat nam je lahko nekoliko lažje, če se osredotočimo npr. na težo ali telo. V bistvu pa nam ni zares laže, ker nam je vse bolj mučno v svojem telesu in začne se nam zapletati tudi na področju hrane, če se spravimo na drastične in nepotrebne diete…

Skratka, ne morem ti dati enostavnega recepta, kako naj boš kar takoj zadovoljna s svojim telesom – ker menim, da moraš najprej odkriti, kako to, da si kar naenkrat dobila občutek, da si predebela. Če boš pri tem potrebovala pomoč, bo še najbolje da greš vsaj na prvi pogovor h kakšnemu strokovnjaku za področje motenj hranjenja – naslove najdeš na domači strani Ženske svetovalnice ali tudi na drugih straneh, ki govorijo o motnjah hranjenja.

Poznam ta občutek. Sama sem pred 2 leti tehtala 20 kg manj. In čeprav sem bila suha, in čeprav so mi vsi govorili, kako fajn zgledam, sebe kot take nisem videla.
Ne vem, kako se ta občutek da pridobiti drugače kot tako, da sebe opazuješ, masiraš, gledaš, fotografiraš.. kaj vem kaj še. Pridobiti moraš občutek, za realnost. No, morda imate drugi kake izkušnje?

draga nara! Nocem te zatreti a vedi da ti iz svojih 6 letnih izkusenj povem da sama temu ne bos kos, ce se stvar zacne zapletati.Cimprej se oglasi na spletni strani zenske svetovalnice!LP Mojca

New Report

Close