Najdi forum

Stara sem 25 let in bova posvojila dojenčka,ko ga bodo dobili za naju.Zanima me,kakšen je občutek ko dobiš otroka in kako se znajdeš?

9 mesecev se pripravljaj, se v mislih pogovarjaj z njim, čeprav ga ne poznaš, preberi kakšno knjigo o negi dojenčka, in se boš znašla. Če boš pa samo čakala, ti bo pa res, kot bi dobila novo lutko iz trgovine.

Občutki so strašno dobri.
Potem se dan za dnem učiš, tako, kot se uči otrok. Literatura zelo pomaga, pomagajo pa tudi nasveti prijateljev, katerih mnenje spoštuješ. Sama vsak nasvet najprej dobro premislim, preden ga uporabim. Otrok ni enak otroku, tako kot odrasel človek ni enak drugemu. Vsak ima svoj karakter in vsak reagira drugače.
Vesela sem zate in za tvojo družino in ti želim veliko sreče in veselja.
Žarek

O, super je, super.
Če sta prepričana v posvojitev, se, ko dobiš otroka, preprosto znajdeš. Težav je veliko, a si pripravljen nanje, sam se najbolje pripraviš. Potem pa nasvet tu, nasvet tam, tako kot pri vsakem starševstvu in življenje se uteče.
Čeprav nimam dolgo otroka, razmišljam, kako smo sploh lahko živeli brez njega.
Veliko sreče.

Najlepša hvala ker ste odgovorile na moje vprašanje.Vedno več ko berem na tem spletu,mi daje upanje,ki ga prej nisem imela.Iz dneva v dan se mi je podiral svet,ker so nama povedali,da nimava možnosti imeti svojih otrok.Takrat sem se zapirala vase,bila potrta,saj sem vedela da je edina rešitev posvojitev.Nisem vedela,a delava prav,a sem pripravljena v ta postopek.Vendar sem dobro premislila in ugotovila da si močno želim in da ga bom vzljubila četudi ni moje krvi.Zelo si želim ostati v stiku z vami in še enkrat hvala za podporo.

Tudi jaz se pridružujem mnenju, da je to enkraten dogodek. Za naju z možem je bil to šok, kljub temu, da sva se pripravljala skoraj 10 let. Ko se to zgodi, enostavno ni podobno nobenemu drugemu dogodku, niti nasveti nič kaj ne pomagajo. Kar brez strahu in preveč razmišljanja – čudovito bo in dobro se bosta znašla. Midva sva se zdaj odločila še za eno posvojitev in upava, da jo bova kmalu izpeljala. Srečno !

Ljubezen je ena sama! Ni odvisna od krvi.

Kot je napisala Radirka.

Občutki……… neponovljivi, še vedno mi stopijo solze v oči ko se spomnim našega prvega srečanja.

Otrok je bister potoček čiste iskrene ljubezni, ki ti jo vrača prav vsako sekundo in najlepše mi je ko mi reče MOJA MAMI.

Le pogumno!

Želim si da bi vsi ki čakate na otročke občutili to srečo kot sva jo midva.

Lp

Eva**

New Report

Close