občudujem vas
Hvala, Nja!
Pazi nase in svoje zdravje! Skrbi za preventivo in bodi pozorna na kakršne koli spremembe v telesu!
Pozdravček!
Kristina
Hvala za lepe želje, in vaš nasvet sem vzela zares.
Načelno sem nekako vedno skrbela zase, vendar me je v zadnjih dveh letih malo povozil čas, na svet sta pokukala čudovita dvojčka (2.5let) in jaz sem se pričela malo preveč žrtvovati. Saj ne vem kdaj,opazila sem šele jeseni in predno me je zdravnica vzela resno, mi je že ščitnica precej nagajala in prijel se me je hashimoto.
Ampak kot sem rekla, vse moje težave so nične v primerjavi s tem,s čimer se morajo spopadati oboleli za kakršno koli obliko raka.Pa vendar so moje in tudi jaz se še vedno vsak dan znova sestavljam po koščkih, ko lezem iz postelje.
Nedolgo nazaj je umrla moja dobra prijateljica pri 36, vse skupaj je šlo precej hitro in velikokrat sem se spraševala, kako je premagovala vsakodnevne bolečine in takorekoč nikoli ni pokazala, kako ji je hudo.imela je tudi otroka in moža.
Pa moja mama in njena sestra, ki sta se “dobro izvlekli iz raka na dojki”.
Pa moj partner, ki je pri petih premagal sarkom-še bolje, premagal ga je skupaj z Dr.Jereb-ovo.
Zdaj vem, da moram najprej poskrbeti zase in tega se mi zdi, te ne naučijo v nobeni šoli.Tega te nauči najpomembnejša šola imenovana življenje.
In tako razmišlam, kako bi lahko dosegli, da ko bi nas nekdo ob polnoči zbudil in vprašal koga imaš rad, bi brez pomisleka odgovorili sebe!!!, ker če nimaš rad sebe, preprosto ne moreš naprej.
In ker sem že predolga, bom končala le še z željo,
naj bo čim manj bolečin in čim več vsega lepega okoli nas.
…in hvala vsem ljudem dobre volje,
ki jo trosijo okoli nas, ko nam je drugim zmanjka.
Naj nas sonce boža tudi ko ga ne vidimo na nebu!
Nja, glede na tvoje “izkušnje” z rakom verjamem, da znaš na življenje gledati drugače in v vsakem dnevu najti nekaj lepega. Tudi žrtvovanja za otročka kmlau ne bo več v taki meri, saj bosta vedno bolj samostojna in te ne bosta več tako zelo potrebovala, kot te sedaj. Čuvaj svoja sončka, pravzaprav vse tri sončke in sebe. Uživajte življenje!