Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Občasne rahle težave pri dihanju v mirovanju

Občasne rahle težave pri dihanju v mirovanju

Pozdravljeni,

Pozdravljeni,
pred tremi leti sem začel aktivno kolesariti Kakšnih večjih težav nisem imel, letošnjo sezono sem začel pred kakšnim mesecem s kar konkretnimi turami, na katerih pa sem z razliko od prejšnjih let opazil težavo pri dihanju po treningu, torej ne običajno dihanje, rahlo bolečino v prsih, srčni utrip je bil nad 100 utripi na minuto. Opisano stanje je bilo po maratonu, na katerem, priznam, sem zaradi adrenalina, tekmovalnih občutkov, dohitevanja oz. nezaostajanja prijateljev res malo “pretiraval”. Podobne težave sem doživel tudi na naslednji turi, kjer so bili kar konkretni vzponi, pa tudi sicer zadnje čase opažam rahle težave pri dihanju v mirovanju, npr. ko pride do težav (pomanjkanje zraka) moram bolj globoko vdihniti. Omenjeno se pojavlja občasno bolj čez dan in ne v jutranjem ali večernem času.
Star sem 34 let, razen kolesarjenja pa kakšnih fizičnih športnih aktivnosti ne izvajam (včasih obisk bližnjega hriba…), tudi zaradi pomanjkanja časa (študij, služba…….) zaradi česar sem včasih tudi pod stresom.
Skrbi me predvsem težava z dihanjem v mirovanju. Kaj menite? Je posledica “pretiravanja” v športu oz. občasnega “stresa” ali kaj drugega?Hvala za odgovor.

Lep pozdrav,

če imate pulz le nekaj nad 100 v minuti- ob konkretnih naporih-imate zelo dobro če ne sijajno kondicijo. Seveda le, če je pulz v mirovanju 50-60/min.
Vaše težave so morda res odraz stresa ali pretiravanja v športu. Žal vam tega brez pregleda in nekaterih preiskav seveda ne morem zagotoviti.
Svetujem, da se pogovorite z vašim izbranim zdavnikom družinske medicine. Saj nenazadnje se da marsikaj narediti tudi za zmanjševanje stresa.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

Hvala za sporočene podatke, ki utrjujejo idejo, ki sem vam ponudil jo že v prvem pismu.
Če je napotnica napisana za kardiologa, poem žal ne velja tudi za pulmologa.

Lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close