Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Občasna topa bolečina

Občasna topa bolečina

Pozdravljeni

Zadnje čase (nekaj mesecev) se mi dogaja naslednje: ko grem spat me začne boleti v grlu oz. nižje, v predelu nekje na sredini prsnega koša. Začne se z občutkom kot da bi se mi zataknil kakšen kos hrane (čeprav je od zadnjega obroka minilo že nekaj ur) in se počasi stopnjuje v topo bolečino. Če za kakšno minuto vstanem, je bolje, ko se uležem, spet stopnjevanje do bolečine. Pomaga tudi, če spijem kakšen požirek vode, a se težava vrne čez par minut. Tako se potem izmenično ‘premetavam’ po postelji, vstanem, potem spet uležem, vstanem, uležem, itd., dokler ne eventuelno zaspim. Spanec je normalen, zjutraj o bolečini ni ne duha ne sluha.

Ta težava se mi pojavlja sporadično, vsakih nekaj tednov enkrat ali dvakrat. Dovolj redko, da ne obiščem zdravnika in čakam, da bo težava sama od sebe prenehala. No, kljub vsemu se mi zdi pametno, da povprašam z kakšno mnenje, izkušnje, ipd.

Hvala in lp

Spoštovani,

morda gre za želodčno kilo, ki vam to povzroča. Ne jejte zvečer, niti ne ležite čez dan s polnim želodcem. Morda bi zvečer vzeli zdravilo Nolpaza, ki se dobi brez recepta. Poskusite, če bo pomagalo.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Hvala za odgovor, bom poskusil z vašim nasvetom.

Napišite, če boste imeli še težave ali vas bo kaj zanimalo.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,

sedaj je dva meseca po mojem vprašanju in vaš nasvet deluje 100%. Zvečer po osmih ne jem več in to je rešilo vse probleme. Rahla težava je zgolj v tem, da velikokrat zaradi natrpanega delovnika delam vse do polnoči in sem potem lačen. Ampak na ta občutek sem se že navadil. Raje lačen kot pa s prebavnimi problemi.

Še enkrat hvala.

New Report

Close