Lepo pozdravljeni,
Stara sem 36 let. Pišem vam,ker bi želela tudi vaše mnenje. Približno mesec dni imam rahlo bolečino na levi strani trebuha. Bolečina ni tko grozno boleča ali pa da bi me ovirala pri raznih opravilih ( ni glih vsak dan in kadar je ni vedno skozi cel dan), včasih se mi zazdi da je višje proti levem rebru,včasih pa niže spodaj levo, večinoma pa na sredini leve strani.Izgleda kakor da špikne ali neka rahla bolečina. Bila sem pri splošnem zdravniku, otipal je trebuh in rekel da ni nič posebnega. Vseeno pa me je poslal na Uz. Vsi ostali organi so bili uredu, omenil pa mi je za črevo da se nabira blato. Kadar sem odšla nazaj k spošnemu zdravniku, ni nič kaj preveč povedal, omenil mi je da je verjetno vezano na prebavo ali leno črevo in če želim odditi na kolonoskopijo.Odvzem krvi tudi je bilo vse uredu. Odločila sem se da bom vrjetno odšla na pregled,ampak mislim da po dopustu. Lansko leto me je nekaj časa tudi bolelo, v razmaku štirih mesecev sem bila tudi dvakrat na uz, takrat pri svojem splošnem zdravniku, baje da so se nabirali plini. Sko zi vso leto se ni več ponavljalo,vsaj ne pomnem. Pomembno je to, da omenim,…prebavo nimam vedno redno, včasih grem zjutraj ali pa večkrat čez dan po malo, zgodi se da sploh ne. Večkrat se mi je zgodilo kadar bi morala na stran, sem vse skupaj zadržala.v mesecu mislim maju ali juniju, sem to večkrat naredila, da nisem takoj odšla na wc in potem ni bilo prijetno,bolečina v trebuhu, napetost in zgodilo se je da tisti dan sploh nisem več šla. Delam v vrtcu in ne bom rekla pogosto,ampak se je že zgodilo. da iz raznih razlogov ne grem takoj kadar moram ali pa sploh ne. Poleg tega zelo malo pijem,kadar se spomnem je v ustih že suho. Tako da sama če pomislim je res lahko vzrok to. Na ovzem blata ni zdravnik nič omenil da bi bilo potrebno pred bilo katero drugo preiskavo. Ostalih težav ob tem nimam,….vročina,krči,hujšanje, kri na blatu,….!
Včasih se malo posekiram,zakaj traja ta bolečina več časa, kljub temu da ni tako boleča. Ali bi res morala na kolonoskopijo? saj bi takoj odšla, ampak večina pravijo da je hudo.
Za enkrat se vam prav lepo zahvaljujem in lepo pozdravljam,
lp.