Najdi forum

Obarvanost zob

Pozdravljeni,

4. letni otrok je zaradi vnetja ušes prejemal antibiotik amoksicilin, po 5. dneh zdravljenja pa opažam, da ima rjavo obarvane zobke… je ta obarvanost trajna ali bo izginila? Lahko poleg ščetkanja še kaj storim? Ali je možno, da bodo tudi stalni zobje obarvani?

 

Hvala za pomoč

 

Pozdravljeni,

zabarvanost je odvisna tudi od tega koliko antibiotika otrok prejme in kako pogosto. Če je to jemanje enkratno, potem mu boste lahko s temeljitim ščetkanjem odstranili zabarvanja in z veliko verjetnostjo ne bo zabarvanj stalnih zob. V kolikor pa otrok prejema večkrat antibiotik pa razen ščetkanja težko kaj naredite sami. Morda je pametno, da obiščete zobozdravnika, kjer lahko oceni ali gre za “ zunanjo” zabarvanost, ki jo lahko po potrebi z raznimi polirnimi pastami tudi odstrani. Pomembno je, da mu redno odstranjujete obloge, ker se mu potem tudi manj nalepi na zobe.

Upam da ste dobili odgovor. Vse dobro.

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close