Oba poročena
Poročena, ne domišljaj si ti karkoli. Mene čez plot skakačice niso nikoli zanimale, je poštenih dovolj in zadošča le ena od njih. Poleg tega si znam sam poskrbeti za svojo varnost, ne potrebujem liderja in niti najmanj se ne nikoli nisem smislil sam sebi, tako da ti kar nekaj v tri krasne lupetaš.
Glede držanja za roko in brisanja kakcef pa tole. Za roko sem držal oba starša, ko sta odhajala, pred tem brisal kakce, dokler je bilo potrebno.
Glede vprašanja, kdaj sem brisal nazadnje kakce, pa tole. Danes zjutraj. Zamenjal sem plenico, ga umil, preoblekel posteljo, mu napravil zajtrk, mu dal zdravila, potem opral stroj cunj, pomil posodo in šel v službo. Nisem profesionalni negovalec, da ne bo pomote, je le sorodnik, star skoraj stoletje, ki ima le mene in nekoč, pred davnimi 25-timi leti sem mu obljubil, da bom skrbel zanj, če bo treba. Nisem mislil, da bo to kdaj sploh treba ali da bo to tako težko, a sem obljubil. marinec obljubo, ki jo da, drži.
Pa ti, k?
Mnogo si povedala o sebi, tako da zaključiva brez olepšav:
Tvoja plitvina je v tem dvojem, ki je v bistvu eno in isto:
svojega moža ne ljubim, niti ga nisem nikoli ljubila /citiral tebe samo/, on pa tebe zgolj potrebuje, je od tebe odvisen, ne pa da te ljubi na svoj način. Z njim ostajaš zgolj iz navade, odvisna si od utečenega odnosa, tam imaš oporišče, medtem ko ga skrivaj varaš, za kar on ne ve.
Ljubimca prav tako ne ljubiš, niti on tebe ne, povezuje vaju prvinski nagon in metuljčki.
To je vse tvoje znanje o ljubezni, prvinski nagon in metuljčki, žal ne zadoščajo. Posledice so razsulo in skrivanje, ki ga živiš.
Kalimero…? O, to je pa tvoj mož!
Tisti, ki zares ljubi. Kakci – brisanje nekoč brez pisne garancije. Garantra z ljubeznijo. Veš, kaj to je, ljubezen? Kakci so zanjo mačji kašelj.
Bi ti rada pisno garancijo? Ah, to ni nič, mama mija.[/quote]
marinec sedaj dokončno izpolnil obljubo, ki jo je dal temu človeku pred 25 leti, ko mu je tam daleč v tujini stisnil roko in obljubil, da ga bo pripeljal sem in da bo skrbel zanj, ko ne bo imel ta nikogar več na svetu. Zanj skrbel več njegovih zadnjih let in mu ravno za toliko let podaljšal življenje, drugače bi tam umrl sam. Sedaj sem lahko prenehal brisati kakce.
Bil je pošten človek starega kova, v katere ni bilo zvijače. Ni jih več takih, komaj še kakšen. Bil je iz drugačnega sveta, kot ga lahko zasledimo na teh straneh, kjer nihče ne zna potrpeti z drugim, ko pridejo težki časi in držati obljube, ki jo je dal drugemu nekoč davno. Bil je moj stric, ki ni imel nikogar drugega več na tem svetu. Sedaj je umrl star 90 let in marinec je zelo žalosten in ga pogreša, četudi je bilo včasih težko. Ker ne more tega nikomur več povedati, je zapisal tule in ni nujno, da kdo prebere, ker nima zveze s temo, le s kakci, ti pa z dano obljubo, dana obljuba pa z ljubeznijo. Ljubezni ni več vrst, kot si izmišljajo strokovnjaki in analitičarji. Je ena sama vrsta, vse ostalo so le drobne nianse.
marinec ne bo več pisal tule, zato se lepo poslavlja.