Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ob tinitusu hipni kovinski zvoki pred spanjem

Ob tinitusu hipni kovinski zvoki pred spanjem

Pozdravljeni!

Stara sem 55 let, od poletja imam tinitus, kot nekakšne “čričke”. V bistvu shajam s tem. Poleti sem bila zaradi ene druge stvari pri vas na ORL pregledu, tinitus sem vam omenila, tudi svoji zdravnici, priporočilo je bilo masaže itd. Zdaj je tako, da občasno črički za nekaj časa celo izginejo.

Pred približno tremi tedni pa so se mi zvečer, ko se sprostim, pred spanjem, začeli pojavljati neki hipni kovinski zvoki, nekajkrat preden zaspim. Gre za zvok, traja en hip, ne vem, ali je to v ušesu ali kaj. Včasih je en, blag, včasih je trikrat recimo. Kot bi me nekaj prešinilo.

Ne vem, me mora skrbeti? Sem pa poleti doživela eno hudo anksiozno obdobje. Trpim namreč za hipohondrijo, poleti je bilo res hudo (tinitus se je pojavil prej). Šele zdaj se počasi sestavljam. Se pa sicer dobro počutim, nimam glavobolov ali česa podobnega. Ti zvoki pridejo ob sprostitvi.

Hvala za vsak nasvet!

Pozdravljeni,

zelo me veseli, da vam je tinitus delno izginil, super novice! Naj vam gre kar tako naprej!

Žal se na dogajanje v možganih pred in med spanjem ne spoznam, obrnite se na strokovnjake za spanje.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close