Najdi forum

O zobozdravnikih

Dober dan!

Imam eno težavo, ki je bolj tehnične narave. Na zadnjih zobeh se mi pojavljajo črne obloge, ki jih ne morem sčistiti na noben način. Prav tako se mi na večih zobeh pojavlja zobni kamen (ob korenu zoba). Moja zobozdravnica mi je rekla, da mi ona ne more pomagati in da naj si le močno drgnem zobe. Problem je ta, da mi to reče vsako leto, stanje je pa samo slabše. In to kljub temu, da si zobe redno umivam 3-5 krat na dan, uporabljam tudi ustno vodo in zobno nitko.

Zato me zanima, 1.) ali se mi res ne da pomagati oz. zdaj bi 2.) rad zamenjal zobozdravnika. Kako to storim, naj grem pač k enemu zobozdravniku, in ga vprašam, če lahko on postane moj osebni zobozdravnik?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Jan

Spoštovani Jan,

ker vidim,da je vaše vprašanje že nekaj dni neodgovorjeno,vam bom poskusila odgovoriti.Ponavadi je tako,da lahko z zobno krtačko očistimo le mehke zobne obloge,za vse ostale pa je potrebno obiskati zobozdravnika,ki se stvari loti z ostalimi pripravami.Če prav razumem vaše vprašanje imate dve težavi.Ena so črne obloge – te so značilne predvsem za mlajše in so “posledica” bakterij,ki žive v ustih in izločajo pigmente.Obloge lahko odstranimo,problem je,ker se prav kmalu spet pojavijo,preveč pogosto mehanično “brušenje” pa ni najboljše za sklenino.
Drug problem je zobni kamen.Tega vam zobozdravnica lahko odstrani….vi pa morate poskrbeti,da se ne bo več “nabiral”.
Kar se tiče zamenjave zobozdravnika je stvar tehnično taka.Greste k drugemu zobozdravniku in tam podpišete poseben obrazec – izjavo o izbiri osebnega zobozdravnika.S tem ste tudi prekinili izjavo pri prejšnjem zobozdravniku.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close