Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? o vzrokih in uspešnem zdravljenju

o vzrokih in uspešnem zdravljenju

Spoštovani!

Kogar zanimajo vzroki rakavih obolenj in njihovo zdravljenje pri koreninah, mu nudim v branje spodaj navedena pričevanja. So v angleščini. Vsa pričevanja v tretji točki pa so dosegljiva na spletišču.

1. Medicinsko preverjene ozdravitve s prehrano, ki jih je pregledal Posvetovalni odbor za zdravljenje raka z dopolnilnimi in alternativnimi načini (za več glej http://www.kushiinstitute.org/newsletter/) pri ameriškem Državnem zavodu za zdravje (National Institute of Health); EX LIBRIS Mitja Fajdiga:
– Uterine Cancer, by Elaine Nussbaum
– Pancreatic Cancer, by Norman Arnold
– Malignant Melanoma, by Marlene McKenna
– Inflammatory Breast Cancer, by Christine R, Akbar (prevedeno v knjigi Ženski zdravstveni vodnik; FMB, 2001, Lj.)
– Metastatic Cancer, by Janet E. Vitt (objavljeno tudi na spletu)
– Non-Hodgkin’s Lymphoma, by Judy MacKenney (objavljeno tudi na spletu)

2. Druge zgodbe, EX LIBRIS Mitja Fajdiga:
– Cancer — Prostate, by Harold L. Harriman, One Peaceful World Newsletter 17/1994
– Cancer — Pancreatic, by Mary McDade, OPWN 20/1994
– Cancer — Malignant Melanoma, Stage IV, by Thomas Marron, OPWN 21/1995
– Cancer — Skin, by Kin Liversidge, OPWN 31/1997
– Cancer — Breast, by Debora Wright, OPWN 40/1999
– Cancer — Ovarian, by Mina Dobic, Planetary Health 1/2000

3. Druge zgodbe, http://www.kushiinstitute.org/healing.html :
– Cancer – Brain by Mona Sanders; http://www.kushiinstitute.org/healing/sanders.html
– Cancer – Brain Tumor by Melissa Hatch; http://www.kushiinstitute.org/healing/hatch.html
– Cancer – Breast by Sally Weil; http://www.kushiinstitute.org/healing/weil.html
– Cancer – Leukemia by The Doug Blampied Story; http://www.kushiinstitute.org/healing/blampied.html
– Cancer – Leukemia by Christina Pirello; http://www.kushiinstitute.org/healing/pirello.html
– Cancer – Lymphoma by Judy MacKenney; http://www.kushiinstitute.org/healing/mackinney.html
– Cancer – Lung by Elizabeth Masters; http://www.kushiinstitute.org/healing/jack.html
– Cancer – Metastatic by Janet E. Vitt, R.N., BSN; http://www.kushiinstitute.org/healing/vitt.html
– Cancer – Pancreatic by Dr. Hugh Faulkner; http://www.kushiinstitute.org/healing/faulkner.html
– Cancer – Uterine Cancer by Gladys Abeashie (prevedeno v sl. v knjigi Ženski zdravstveni vodnik; FMB, 2001, Lj.); http://www.kushiinstitute.org/healing/abeashie.html

Za dodatna pojasnila sem na voljo.

Srečno!

Spoštovani!

Kljub velikemu spostovanju vasega dela in truda, si dovolim pripomniti, da je makriobiotika, le ena od stevilnih alternativnih metod za preprecevanje in zdravljenje raka. Res je, da gre za zelo izpopoljen, skoraj kvazi religijski filozofski sistem z dokaj trdnimi in v marsicem verodostojnimi temelji v staro azijski , predvsem kitajski, medicini. Verjamem, da sistem deluje in nekaterim ljudem tudi pomaga, o cemer pricajo zbrane izpovedi bolnikov. ki ji jih deloma tudi vi predstavljate. Zal se nikjer ne govori o tistih, ki jim ni pomagala, ali pa jim je morda celo skodovala.

Kako je rak nepredvidljiva bolezen in da tudi makrobiotika ni vsemogoca pove dejstvo, da je tudi Aveline Kushi, ki je bila soproga in sodelavka glavnega promotorja, ustanovitelja ter predsednika Kushijevega instituta, julija 2001 umrla za rakom. Ker je ze leta 19966 odprla znamenito trgovino z naravno prehrano Erewhon, predpostavljam, da je najverjetneje tudi zivela v skladu s tistim, o cemer je pisala knjige in kar je prodajala Vseno je pri devetinsesdesetih zbolela za rakom. In tudi kemoterapiji se ni odpovedala, dokler ji je ta dajala upanje. Menda ji je po prenehanju moci uradne discipline z akupunkturo in drugimi “vzhodnimi” metodami uspelo zadrzevati bolezen se devet let.

Hvala za priložnost, da obelodanim resnico!

Ko sem zvedel za bolezen gospe Aveline, sem bil tudi sam zbegan. Zato sem se lani, približno ob tem času, obrnil na Alexa Jacka, prijatelja Kushijevih. In odgovoril mi je, ocenjujem, dovolj izčrpno. Da ne bo dvoma, je tule kopija elektronskega sporočila (brez opuščajev), ki sem ga shranil prav zaradi dvomov, kakršnega izražate vi glede makrobiotike in smrti ge. Aveline.

From: Alex Jack
Sent: February 08, 2002 12:20 PM
To: Mitja Fajdiga
Subject: Re: Petition Signitures of Slovenia; Mrs. Aveline Kushi; and Request for Copies of the Book On the Greater View
Hi Mitja,
Mrs. Kushi passed away this past summer about 8 years after she was diagnosed with terminal cervical cancer.
She recovered from cancer within a year or so, but ever since she suffered from some of the lingering effects of radiation that she employed in addition to macrobiotic dietary remedies and compresses. As a result, she was in poor health for the last five or six years, with difficulty walking as a result of the radiation effects. While there was no autopsy, it is generally viewed within the macrobiotic community that she died of heart failure, not cancer. She did pass away peacefully with her husband and friends at her side.
I will try to locate The Greater View and make a photocopy of it for you.
Thanks again for all your hard work on the petition drive.
Kind regards,

Alex

Morda se strinjate, da je energija osnova vseh pojavov in ste morda slišali tudi za starodavno, energijsko astrologijo. Uči, da človek ob rojstvu s prvim dihom vdihne energijo ozračja, ki določi človekovo prirojeno, doživljenjsko energijsko nrav.

Gospa Aveline se je rodila v letu, ko je v ozračju prevladovala t.i. umirjevalna, zgoščevalna energija, v prispodobi imenovana „zemlja“ oz. “prst”. Ta energija pa se polni s t.i. „ognjeno“ energijo organov, ki je lastna srcu in tankemu črevesu.

Naj povežem povedano in pojasnim energijski vzrok smrti ge. Aveline: Zaradi obsevanje je hudo trpelo njeno celo telo, njeni prirojeno najmočnejši organi (želodec, vranica in dvanajstnik) pa so, razumljivo, obnavljali svojo krepkost tako, da so močno črpali energijo njenega srca — ki je na koncu odpovedalo.

Upam si trditi, g. Jože, da premalo poznate temelje tradicionalnih naukov, ki so energijski. Makrobiotični je le eden izmed njih. Gledano površno (!), se makrobiotika zožuje na prehrano (ker se z njo najhitreje energijsko pomaga bolnemu človeku), sicer pa je nauk o energijskih (naravnih) zakonitostih, ki vladajo vsemu: meni, vam, družbi, planetu Zemlja, Osončju… Če nam je ljubo ali ne.

Mislim, da nikoli ne more biti samo ena stvar razlog ozdravitve bolezni.

Poznam mnogo ljudi, ki so ozdraveli, konec koncev imam tudi sama trenutno že več kot leto in pol po metastazah na pljučih in kosteh, mir pred boleznijo. In počutim se zelo dobro! Vsi ti ljudje, z mano vred, so zase storili več kot le eno stvar.

Šlo je v prvi vrsti za spremembe v duši- naučiti se živeti pozitivno, brez strahu, zamer, žalosti itd…, naučiti se živeti v povezavi z energijo, vesoljskim redom, prepustiti se in začeti poslušati svoj notranji glas, ki vedno prav svetuje, tako pri prehrani kot pri drugih stvareh.

Prehrana- ubrali smo povsem različno pot. Neke točke so seveda skupne, osnovni principi zdrave prehrane so znani… a ni vedno le presnojedost, makrobiotika, post ali strogo vegetarijanstvo tisto, kar telesu paše in ga zdravi.

Skrbeti za energijo svojega telesa- pretok, odpravljanje blokad in sprotno napajanje s svežo energijo- tudi tu je več poti- od sprehodov v naravi, do rekreacije, obiskov pri bioenergetikih, raznih terapevtih, meditacija itd.. Kar kdo zmore in čuti.

In pa seveda (razen nekaj izjem, ki jih tudi poznam in ki so zdravje pridobile na alternativni način popolnoma brez uradne medicine, a le zato, ker imajo tako visok spirit, da na sebi delajo čudeže), je tu uradno zdravljenje pri naših onkologih, ki se ga da krasno kombinirati z alternativo. Saj ni potrebno črtati uradne medicine. Če nam uspe vzporedno z alternativo, uradna medicina itak odpade, ker smo zdravi. Hodimo na kontrole in veseli ugotavljamo, da bolezni ni ali da vsaj miruje!

Vsak po svoje in menim, da veliko vlogo pri tem igra V KAJ VERJAMEŠ, ker to sproži v telesu obrambne mehanizme in ozdravitve (ali vsaj zajezitve ) bolezni.

Sama hodim redno na kontrole na onkologijo.
Dala sem skozi krepko “čiščenje podstrešja” kot temu pravim – in še sedaj občasno hodim v skupino, ki me je naučila srečno živeti in pozitivno razmišljati (SHEN QI). Pijem antioksidant živo vodo FHES in hodim redno tudi k terapevtki (shiatsu, akupunkturna masaža, refleksologija in klasična masaža…), ki skrbi zame, da nimam blokad v telesu in ki mi je krasno odpravila že marsikatero bolečino- tako po kemoterapiji kot po obsevanju..
Delala sem tudi dva posta (60 in 42 dni), a moja prehrana je še vedno “klasična”. čeprav kar precej spremenjena- bistveno manj mesa in več zdrave hrane.
Veliko se sproščam (meditacije, vizualizacija, slikanje, igranje kitare, narava..) …

Kot rečeno, vsak po svoje, a prepričana sem, da je ozdravitev vedno splet večih dejavnikov.

Čestitam, Daisy!

Iz vaše zgodbe je razbrati, da ste naredili velike energijske premike v svojem telesu. Če si boste kdaj vzeli čas in prebrali katerokoli, samo eno, zgodbo, boste ugotovili, da je ozdravljenec, poleg prehrane, korenito spremenil še marsikatero življenjsko navado.

Saj se v bistvu kar strinjava.

Sprememba prehrambnih navad je največkrat nujno potrebni pogoj, ne pa tudi zadostni. Uživanje primerne hrane ne pomeni, da se kemično in energijsko zdravi le telo, temveč se zdravi tudi človekova miselnost, duševno počutje… S tem začenja človek spreminjati tudi odnos do sebe in sveta nasploh. Zdrava prehrana je temelj za dolgoročno zdravje, kratkjotrajno pa je možno marsikaj storiti tudi z močno željo ali voljo.

Menim, da je zdrava prehrana korenita, dolgoročna osnova za zdravje in temeljno sredstvo za njegovo vračanje, krepitev in ohranjanje.

Kogar pač zanima.

Spostovani Mitja,

Hvala za obsirne informacije iz takorekoc druge roke. Jaz poznam zadevo gospe Aveline predvsem na podlagi casopisnih clankov, ki jih seveda vedno jemljem z veliko rezervo. Vseeno si, tudi na podlagi pomanjkljivih informacij, o vsaki stvari skusam ustvariti lastno mnenje, ker vedno tehtam za in proti..Resnice kot take ne jemljem z gotovostjo kot vi, ker zame vedno obstaja vec resnic; objektivna, subjektivna, relativna, znanstvena, zgodovinska, pozitivisticna, pa se in se..Po moje vi enostavno prevec izgorevate v boju za svoja prepricanja o eni edini resnici..

Gotovo pa imate prav, da premalo poznam temelje tradicionalnih naukov, ceprav se skusam izobraziti tudi v tej smeri. Strinjam se z vami, da naravne energijske zakonitosti vladajo v vesolju..Vendar pa tudi verjamem F.Capri, ki pravi, “da je vsako razumsko, objektivno znanje, ki skuša opisovati realnost, tudi nujno ločeno od realnosti in predstavlja samo približek realnosti, ne pa realnosti same. Noben abstraktni sistem razmišljanja ne more nikoli popolnoma opisati niti popolnoma razumeti realnosti”..

Vsakdo od nas je zaenkrat unikat,vsakdo je svet in cvet zase.. So sticne tocke, celo paralele, vendar zivljenje ni nikoli premocrtno.. Zato menim, da je treba vse jemati z razpolozljivimi cutili in subjetivnim dozivljanjem. Tudi makrobiotiko! Ce so moji predniki tisocletja jedli meso, mene ne bo ozdravilo le vegetarijanstvo. Glede energij si skromno domisljam, da o njih celo nekaj zelo malega vem, predvsem bolj globalno kot lokalno.. Zato se globoko strinjam s Daisy, ki ji je uspelo najti najti res svojo v boju proti svoji bolezni..

Pa brez zamere in SRECNO,
Jože

dodatna pričevanja, vir je , 28. februar 2003

(Kdor težko razume angleško medicinsko izrazje, mu lahko pomagam s pojasnili.)

Health Recovery – Personal Experiences of Students of the Kushi Institute of Europe:
– A Medical Doctor’s process of recovery, by Dr. Med. Bettina Exeler, Germany
– Case Report, by Dr. Med. Bettina Exeler, Germany
– Incurable Bechterev, by Ellen Offermans, Physiotherapist, The Netherlands
– Through the eyes of a medical doctor, by Szymon Borysz, Poland

Navajam še dodatne vire, ki potrjujejo odločilni pomen prehrane.

Levkemija (krvni rak), intervju z Albertom Oberstarjem, slovenska revija AURA št. 116, maj/1999, Lj., in hrvaška revija Makronova 18/2002

Pričevanja, zbrana v knjigi »Ishranom protiv raka«, Michio Kushi i Alex Jack, Biovega, 1997, Zagreb:
Rak kostiju sa metastazama, lično iskustvo Josepha Koeniga
Rak mozga, lično iskustvo Jacka Lacknerja
Rak dojke sa metastazama, lično iskustvo Phyllis W. Crabtree
Rak ženskih reproduktivnih organa:
– Tumor materice, lično iskustvo Glorie Swanson
– Dermoidni tumor, lično iskustvo Audrey Isakson
– Rak materice, lično iskustvo Janice Rokowski
– Rak grlić materice, lično iskustvo Donne Gail
– Fibroidni tumor, lično iskustvo Diane Silver
– Endometrioza, lično iskustvo Tonie Gagne
Rak creva, lično iskustvo Terezie Matyas
Rak debelog creva sa metastazama u jetri, lično iskustvo Neila Scotta
Leukemija, radijaciona bolest, lično iskustvo Tatsuichira Akizukija
Rak jetre, lično iskustvo Hilde Sorhagen
Rak pluća, lično iskustvo Lucille Ré
Limfom i Hodgkinova bolest, lično iskustvo Maureen Duney
Rak muških reproduktivnih organa:
– Rak prostate, lično iskustvo Irvinga Malowa
– Rak testisa, lično iskustvo Johna Jodziewicza
Rak Pankreasa, lično iskustvo Jean Kohler i lično iskustvo Boba Williamsa
Rak kože i melanom:
– Rak kože, lično iskustvo Rogera Randolpha
– Maligni melalanom, lično iskustvo Virginie Brown
Rak želuca sa metastazama u jednjaku, lično iskustvo Charlesa D. Moyerja
Rak gornjih organa za varenje (Granularni mioblastom glasnica), lično iskustvo Laure A. Fitzpatrick
Rak bubrega u terminalnom stadijumu, lično iskustvo Terrya Klemensa

Zgoraj navedena pričevanja so le potrditev vedenja in znanja, ki ga temljito in celovito predstavlja dotična makrobiotična knjiga. Kdor bi raje bral izvirnik, naj poišče ”The Cancer Prevention Diet”, Michio Kushi with Alex Jack, St. Martin’s Press, 1983, New York; ISBN 0-312-11837-6

“Cancer-Free: 30 Who Triumphed over Cancer Naturally”, napisala Ann Fawcett.

New Report

Close