Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza O KRONIČNIH BOLEČINAH

O KRONIČNIH BOLEČINAH

Tole je moje pisanje 32 letniku z dolgotrajnimi kroničnimi bolečinami na Forumu za fibromialgijo. Morda se bose tudi vi ob branju malo zamislili.

Pozdravljeni,

ko sem bila skoraj vaših let, sem bila operirana na srcu in nikoli več boljša, kot pred operacijo. To je bilo leta 1983 in takrat ni bilo intetneta. Če bi imela takrat znanje in sposobnosti, ki jih imam danes, bi bilo moje življenje od takrat naprej veliko lepše. Bilo bi veliko manj trpljenja, bila bi uspešnejša in bolj srečna. Rabila sem 25 let, da sem začela raziskovati, zakaj je moje življenje tako kot je. Sanjalo se mi ni o stvareh, ki jih vem danes. Takrat ni bilo interneta. Pa sama sem bila prepričana, da mi bodo zdravniki pomagali in, če mi oni ne bodo, mi ne more nihče. Toda to prepričanje sem kasneje spremenila. Zdravniki ne morejo vsega pozdraviti.

Bolečina je opozorilo, telo vas opozarja, da je nekaj narobe in tega opozorila ne gre prezreti. Zdravniki uporabljajo svoje znanje. Toda to ne pomeni, da oni vse vedo in znajo. Oni delajo tako, kot so se naučili. To pa ne pomeni, da ni drugih rešitev. Rešitve so, samo treba jih je najti in poskušati.

Seveda, če bi se radi počutili bolje, če bi bili radi zdravi, če bi radi uživali življenje, morate zaupati v svoje telo, ne v zdravnike. Ste še zelo mladi in nič ni dokončno. Vaše telo vas ima neizmerno rado in se želi pozdraviti. Samo vi morate najti pravi način. Kako? Z raziskovajem in poskušanjem. Sama to delam že 15 let in odkrivam čudeže. Čudež je nekaj, za kar se ti niti ne sanjlo ni, da se lahko zgodi.

Odločitev je pa vaša. Ali boste prisluhnili svojemu telesu, ki vam nekaj sporoča in sami iskali rešitev. Ali boste do smrti jemali zdravila, ki imajo gotovo tudi stranske učinke. Pa bodo prišla še nova zdravila.. Pa nive težave. Ali hočete biti zdravi, ali hočete samo zdravila?

Meni je resnično žal za vse tiste lepe sončne dni na Krvavcu, za smučanje po belem in bleščečem soncu, ko sem se doma smilila sama sebi in za lepe dopuste na morju in za lepe sprehode po hribih, ki sem jih zamudila. In za športe, s katerimi se nisem mogla ukvarjati, pa sem jih imela tako… O moških in seksu ne bom pisala, bolečina vpliva tudj na odnose… Ja, veliko sem zamudila, ker nisem znala drugače. Danes, pri sedemdesetih vem, da čudeži so, da se ti lahko dogajajo, meni se…Da ne govorim o tem, kakšno škodo sem naredila svoji hčerki, ki me je gledala, kako trpim in ji je vse to ostalo v spominu. Da me moja hčerka nikoli ni poznala take, kot sem bila v resnici, temveč take, kot me je naredila bolečina. Da se ona boji, da bo enrat doživljala to, kar sem jaz… Da moj mož ni razumel, da moje srce ne zmore, da moje telo ne zmore… Da bi rada, pa ne gre. Da moj šef ni razumel, kaj je megla v glavi, da nisem tako nemarna, da sem v resnici zelo pridna, samo telo in možgani me ne ubogajo. Da delam veliko več, kot je za moje stanje primerno. Pa nisem znala drugače. Nisem si znala pomagati in nihče me ni razumel.

V imate pa moč in sposobnosti, samo odkriti jih morate v sebi. Malo se pomente s svojim telesom in ga vprašajte, kaj vam sporoča. Če vam pa to ne uspe, je pa veliko literature na razpolago.

V učenju in znanju je rešitev. Odločitev je pa vaša. Če boste verjeli, da rešitve so, jih boste našli. Gotovo pa ne boste na slabšem.

Danes imam veliko znanja in sposobnosti, samo časa pa ne znam premakniti 27 let nazaj. Danes vem, da bi moje življenje lahko bilo drugačno.

Toliko v razmislek
Breda

Namen mojega pisanja na Medovernet je, da vas prepričam, da ni vse tako črno, da rešitve so, samo treba jih je najti. Ali verjamete, ali ne verjamete, ali se vam da, ali se vam ne da, ali boste poskusili, ali ne, ali hočete biti žrtve, ali ne, ali hočete biti kreator svojega življenja ali ne, vse to je pa odvisno vašega podzavestnega odpora, ne od tega, ali imate čas, ali ne. Če vam je nekaj pomembno, boste čas gotovo našli.

Ko naletim na težavo, vedno skušam najti rešitev. Ko mi nekdo pripoveduje, o svojih težavah, imam vedno pripravljeno rešitev. Toda, ta nekdo noče moje rešitve. Noče spustiti te bolečine, hoče na dolgo pripovedati o tem kako mu je hudo. Pa še cel kup drugih stvari jo moti, poročila, sosedje, sorodniki… Rešitev ga sploh ne zanima, hoče samo, da mu nekdo prisluhne. Noče pa spusti svoje bolečine. In to se stalno ponavlja in oseba se vrti v začaranem krogu…Pa se potem čudi, zakaj ima take bolečne po telesu. Pa se spet pritožuje…

Kim Knight:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=105&t=11164312

Breda

Ali ste vedeli, da naši možgani ne ločijo med akcijo in domišljijo. Zato se lahko tapkate v mislih in ravno tako deluje. Tudi telovadite laho v mislih. Donna Eden, Eden Energy Medicine, Eergijska medicia, je v neki seriji o raku povedala, da je bila neka ženska z rakom. Bila je tako slaba, da se še premikati ni mogla. Pa je delala vaje v postelji v mislih in se celo pozdravila.

Torej, če si izberete video npr. Devno energijsko routino, Donne Eden (Daily energy routine), na forumuFibromialgija je veliko posnetkov, pa tudi na youtube. in si predstavljate, da delate vsak dan, ne 2x na dan vaje, boste dobili zdravjenje. Poskusite.

Če boste na tole moje pisanje rekli, jaz ne verjamem, da mi to lahko pomaga, in naredili nič, je razlaga samo ena. Nočete biti zdravi. Pomenite se s svojo podzavestjo. Ona vse ve. Ko boste verjeli, da se lahko pozdravite, je že ena tretjina narejena. To je placebo, ki deluje 30-50%. Če ne ne boste verjeli, ne to nocebo in deluje 100%. Odločitev je vaša.

Želim vam, da bi vam uspelo in držim pesti za vas. Energijska medicina je kar učinkovita pri MS. Pa ne preerjste stalno, če je kakšen učinek, temveč uživajte v vajah in globoko dihajte. Zahvalite se zvečer tik pred spanjem veslju, ker je vaše telo tako zdravo in in gibljivo, predvsem roke in noge… Predstavljajte si in občutite z vsemi čutili, da počnete stvari kot, da ste zdravi. Vid, vonj, okus, sluh….Potem se bo ponoči telo počutilo zdravo in se bo zdravilo. Prepustite se domišljiji….

Zdravljenje se začne v glavi. Če glava noče.. tudi telo noče…

Breda

New Report

Close