Najdi forum

Sm vidu, ko se je nekdo pritozeval, da forum ni vec taksen kot je bil, pa da bi ze lahka pricakoval neke globoke debate od zrelih ljudi tuki gor.
Men se zdi, da je za neskoncno dolge globoke debate in podobne zadeve veliko bolj primerna klepetalnica oz. IRC server med.over.net
Tole je pa forum in po mojem mnenju je forum namenjen vprasanjem in odgovorom.
Globoke debate se tuki itak ne da razvit zaradi same dinamike foruma(en post pride v dveh dneh od zacetka strani do “starih tem”).

Pa ko so se eni pritozevali cez vse tiste “prazne” poste dolocenih ljudi, ki so v bistvu pogovor med njimi samimi. Men gre rahlo na zivce, ko berem eno temo, pa naletim na en tak pogovor v katerem se bistvo teme cist zgubi. Potem moram pa iskat naprej kdaj se bojo spet kaki konkretni odgovori zacel, ki se dejansko nanasajo na temo. Mene ne zanima ka si mate doloceni med sabo za povedat v smislu “o zivjo” “si ze vstala?” “ja mal prejle”…mene zanimajo odgovori na temo in ne privatni pogovori.
Tudi za ta namen se mi zdi veliko bol primerna klepetalnica oz. IRC server med.over.net
Sam forum mi je zanimiv, sam vso tisto gnojenje zraven se mi zdi pa cisto nepotrebno. Pogovarjate oz. kregate med sabo se lahko drugje.

Se popolnoma strinjam am.

LP

am

pametno napisal, bom sledil tej debati, pa morebiti za kakšen dan naredil cenzuro.

primož

Zalostno je gledati vso to bezanje od resnice in bistva tega,kar se je izkazalo vceraj..T.j. pisanja postov pod razlicnimi nicki ( to samo ni tezava), in samega izmisljanja problemov v lastno zabavo in pozornost (to pa je!)…Ampak o tem sem ze napisal dovolj…Pac je okrnjeno zaupanje v resnicnost klicev po pomoci, in to je problem, ne pa dolgovezenje, in preganjanje casa tu gori vseh tistih, ki jih pac zivljenje ne zaposluje na drugacen nacin…V vecini primerov se ne napada nacin pisanja nobenega posameznika, napada pa se, in to povdarjam, izrabljenje zaupanja ljudi …To je prava tezava…Kdo lahko garantira, da se to ne bo vec dogajalo, in pa da se se vedno ne dogaja…Meni je vseeno, ali clovek pise v knjizni slovenscini, ali pa v slengu, ali je direkten, ali pa ovinkari, ce je osladen, ali pa piker,moti pa me ,da od sedaj, ko se je moj dvom o resnicnosti tezav, ljudi tu na forumu, izkazal za resnicnega, ne morem vec resno in sprosceno sodelovati na tem forumu, cetudi samo v zabavo in sprostitev…V koncni fazi, kdor bo dojel bistvo tezave, ga je ze, kdor pa ne,bo pa se naprej pocel to,kar mu je po volji, ne glede na druge okoli sebe…
Pa lep dan Vam zelim!

tudi jaz sem se foruma že nekako naveličala, se mi zdi, da se je poslabšal, izgubila se je rdeča nit, oz. se jaz več ne (z)najdem gor.
No, saj če pomislim, sem še dolgo zdržala gor, skoraj 1 leto, z nobenim fantom nisem toliko:))

Ali pa fante s tabo?????:)

Res je … forum ni več takšen kot je bil … na žalost se je nabralo gor veliko takih, ki so tu zgolj zato da delajo galamo … da pišejo brezvezne poste in odpirajo izmišljene teme … Da ne govorimo o tistih, ki čakajo kot hijene v ozadju … in ko pride nekdo s kakšnim problemom … ko je čisto na dnu in si ne ve kako pomagat in pride na forum po pomoč … takrat ga te hijene napadejo s polno močjo in raztržejo do zadnjega koščka …

Ne vem kaj se je zgodilo, da se je forum tako spremenil … Nekoč smo bili tu “one happy family” … si pomagali in se tolažili … bilo je prijetno … Sedaj ni več … Sedaj moraš že dvakrat premisliti preden odgovoriš na kakšno temo, ker ne veš ali je spet ena izmišljena tema … ali res potrbuje kdo pomoč …

Primož … mislim, da je že skrajni čas, da se naredi registracijo … ker to kar se tu dogaja je že zelo žalostno …

Lp, Bgv

Bgv, in katarina,

kar ste napisali je vse res. Upoštevajte pa samo to, da je tudi ogromno novih ljudi tukaj gor in da ne poznajo ozadja in bodo začeli kot se lahko izrazim, novi začetniki, kot v vsaki ekipi so enkateri džombe nekateri pa gušterji. In slednji ne poznajo ne pravil ne obnašanja ne zgodovine in čez čas bodo oni na istem kot ste vi danes. In tako znova in znova. ker pa sta vedve že veliko časa gor, si pa vzemita za čast, da jih podučita in jih usmerjata. imata pa vso mojo podporo, tako kot vsi ostali, ki ste tukaj že eno leto in več.

Sedaj se bomo začeli nekoliko več reklamirati in se pojavljati v medijih, tako da lahko pričakujemo tudi večji naval novih uproabnikov. tako bo še težje slediti debatam in usmerjati. bomo pa po potrebi dodajali nove forume, samo če bo za kvalitetna področja dovolj interesentov.
za začetek razmišljam o forumu

kar tako brez veze

pa potem tukaj ostanejo zopet zanimive in poučne teme. Kaj pravita??

Brez skrbi, še vse stvari so se uredile tu gor se bo pa še ta, samo potrpljenje morata imeti z “gušterji”. To je tako kot z življenjem. recita si , da sta vedve, kar se forumov tiče, izkušeni. In do tega bodo mroali priti tudi ostali.

primož

p.s.
potrpljenje je božja mast.

a ni že en forum “tjavendan”-kar tako brezveze.
Sicer pa imaš prav, da je tovrsten vir informacij zelo vredu, kar pomeni, da mladim zelo olajša življenje in težave. Tega na žalost mi nismo imeli, in zase lahko rečem, da če bi bila v preteklosti bolj informirana v nekaterih rečeh, ne bi imela danes takšnih posledic. Vendar pa, tudi danes, če nekdo ni dovolj pameten, in teh nasvetov ne upošteva, mu tudi takšni forumi ne bodo pomagali.

Katarina,

tjaven dan je prav lušten forum, recimo jim gmajna, kjer so se našli sebi podobnim in se imajo lepo, ter nihče ne govori drug čez drugega in to je tisto bistvo. Zato bi naredil še en forum, pa naj se najdejo tudi na tem sebi podobni. in tako bo skupnost srečna in vesela, nobenega kreganja in pregovarjanja. tak je ta naš svet in tak bo tudi v prihodnjih 500 letih.

Primož

Ja … saj imaš prav … je treba imeti potrpljenje … Saj mene ne motijo teme od Razota, Sprevženga in ostalih, pri katerih se že po naslovu točno ve za kaj se gre … Tistih tem niti odpira ne … Na živce mi grejo tiste teme, ko se “nekdo” podpiše z drugim nickom in si izmisli problem … Saj če bi se to zgodilo enkrat … mogoče dvakrat … ok … Se razume, da je bilo človeku dolgčas in je hotel malo popestriti dogajanje … Ampak ko se ta človek dobesedno zaje*ava z nami in odpira takšne teme vsepovprek … to je pa že rahlo bolano …

Je pa tista varjanta foruma Kar tako brez veze super … mi je všeč … in tak forum bi tudi jaz z veseljem obiskovala … in pisala kar nekaj tja v tri dni … kar si pač tu ne upam, ker ta forum ni temu namenjen … :))))))

Sicer pa … (to je namenjeno vsem) … sej veste, da vas imam vseh rada … :-*******

:))))))))))))))))))))

Lp, Bgv

Praviš, da si kot t.i. stara mačka ne upaš pisati brezveznih postov tule… Kaj pa praviš na spodnje?!?!!!

Avtor: bugnavilea ()
Datum: 27-01-03 15:16

Čisto na hitro vas pozdravim … po ceeeeeeeeeeeeeeeeeelem tednu ko me ni bilo … in pošljem enega toplega lupčka vsem po vrsti …

Mimogrede … sem vas greeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeškala … Ne boste verjeli, ampak še obstajajo kraji, kjer nimajo cyber caffejev … :(((((((((((((( In glih tja morem it jst smučat … :)))))))))))))

Zdej pa morem šibat … Se beremo kaj več jutri!

Mislim, ej, tole grozno smrdi po samoreklami – jaz tem “tatamata”, brez mene itak ne morete… pa razne Lucy-ka itd…. A to pa niso brezvezni posti?! A če bom nehala sodelovati tukaj, moram zato odpreti novo temo?! Bljak!!!

Sama pravis,da naj se neha obkladati in draziti, zraven osebno same sebe ne mores obvladati…Prosim tudi ti bi lahko nehala s tem!

Žverca,

polno engativne energije v tvojem odgovoru. Isto se da povedati z veliko lepšim besedami in z drugačnim tonom, pa še bolje obrodi, verjemi. res nekajteri pišejo teme samo, da se popestri. Da se videti, kdaj nekaj ni življensko in nekdo piše samo zato ker mora. Vendar se bo marsikdo naključen bralec našel v tej zgodbi in mu bo vaš odgovor še kako prav prišel, saj je tu gor veliko takih, ki samo berejo in nič ne pišejo. zato ne glede na vprašanje, če le imate odgovor odgovorite, nikoli ne veste kdaj ste komu resnično pomagali.

primož

Malo prej si govori o iskrenosti – in moj odgovor je popolnoma iskren – izpadem pa kot negativka…. pa saj sem že navajena!

No, pa lep sončen dan od “gušterke” žverce.

Žverca,

iskren je tudi Bush, ki hoče napast irak, samo vsi vemo, da bi to rad naredil zaradi lastne koristi. Poleg iskrenosti bi lahko dodal še ta stavek, če bi se vsak brigal samo za svoje probleme, ne bi imel časa se ukvarjati z drugimi. Vendar tako preveč radi prelagamo bremena na druge.

jaz naprimer ne mislim, ničesar slabega o tvojem pisanju, edino sedaj ko si bila napadena reagiramo kot ranjene živali. vendar se da napad, zelo dobro izkoristiti v škodo napadalca, vendar je to zelo težko in zahteva obilo izkušenj in znanja.

Ti kar piši tako kot misliš, samo nauči se to pisati z pozitivno energijo in ne negativno. se vidi razlika.

primož

Draga žverca!

Nikoli se nisem oklicala za staro mačko … ali se delala, kot da sem nekaj več tu gor, zgolj zato, ker sem tu že dolgo (čeprav jih je kar nekaj tu, ki so gor še več časa kot jaz) … Zgornji post je bil namenjen tistim, ki se že dolgo poznamo in debatiramo na forumu … ki smo prijatelji … in je bil namenjen kot pozdrav, kot je bilo tudi razvidno iz samega naslova teme … In mislim, da v tem ni nič slabega … Pa tdu od drugih me tu pa tam ne motijo kakšne “brezvezne” teme … oz. teme kar tja v tri dni … Vendar ne, da se pojavijo takšne teme vsakih pet minut …

Sicer pa … kot sem že napisala … teme iz katerih je razvidno, da gre za brezvezne teme me niti toliko ne motijo … jih pač preskočim … Bolj me moti tista varjanta lažnih problemov …

(ne vem pa zakaj si se spravila zdej name … saj nisem pisala nič proti tebi … )

Lp, Bgv

Jaz se tukaj res ne morem pohvaliti z dolgim stažem. Odkrila sem vas šele konec prejšnjega leta, letos pa se mi je že tudi kaj zapisalo, čeprav se bolj malo oglašam.

Glede na to, da sem še dokaj nova (pridem mimogrede), še nisem zasičena s temami, ki se, verjamem, kmalu začnejo ponavljati (stari mački, saj vas razumem).
Ampak, … tudi pri meni se je pojavil nelagoden občutek, kot pravi M&M, okrnjeno zaupanje v resničnost klicev po pomoči… Zloraba tega foruma za bolne nagibe nekaterih.
Ne razumite me narobe; sem za provokativne in raznolike teme, všeč mi je, če se krešejo mnenja, če zaznam iskrivost duha, poznavanje zadeve “vpletenih” ali pa samo dobro dušo, ki bi rada pomagala. Občudujem tudi korajžo in odkritost nekaterih, da spregovorijo o zelo intimnih zadevah in osebnih problemih; pravzaprav je takle forum idealen za to. Kapo dol!

Zadnje čase med “sprehajanjem” po forumu redko najdem temo, ki bi me pritegnila; način komuniciranja nekaterih pa mi je odbijajoč, zato niti ne čutim želje, da bi se vključila v debato.

In še dobra stran vsega tega: manj impulzov, manjši račun!

Vsem skupaj želim lep dan!
Kalinka*

Forum je takšen kot je. In če komu ni všeč, naj za boga gre na drugega. A je tolk težko? Vsak ima predlog kako bi ga izboljšal, ampak poglejmo resnici v oči, da nikoli ne bo tak, da bo všeč vsem, a ne.
Pa še: policaja in redarja u smislu kdo je kle lahko in kdo ne pa obsojanje kdo si menja nicke in kdo ne (a je važn?) se gre lahko samo Primož. Vsi ostali se pač sprijaznite, da niste za to poklicani sem.
lp

Velik problem foruma so dvojna merila …. 🙁 Ne vem zakaj, ampak, kot da bi se zaradi neke kvazi ‘etablirane pozicije v hierarhiji’ nekaterim dovoljevalo več, kot drugim (žaljenje po celi liniji), za druge pa je zadosti, da napišejo neko brezveznijo, pa že cel forum udari po njih.

Sorry, Primož, ampak tukaj si tudi ti sokriv, ker tudi sam ne upoštevaš istih pravil za vse 🙁 Če se res striktno zače slediti nekim pravilom se bo tudi forum normaliziral – če pa n00b-om ne dovoliš enega tipa postov, regularcem pa ja … je pa zadeva precej konfuzna 🙁

Samo mojih € 0.02.

lp, ddot.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close