Najdi forum

Dober dan!

Stara sem 16let ima imam probleme s prekomerno telesno težo, namreč tehtam 96kg in v višino merim 177cm.

Ne vem na kak način bi se znebila vsaj 20kg?

Zelo dosti se gibam, jem večinoma zelenjavo, črn kruh in belo meso (ost. mesa ne maram). Ne jem testenin, riža belega kruha in sladkarij! Na dan popijem 3l vode.

Problem pa je v tem, da ko sem nehala z intenzivnimi treningi sem shujšala za 5kg, zdaj pa ko sem začela z njimi sem pridobila 3kg.

ne vem kaj naj naredim!

LP nwm

Pozdravljena,

glede na to koliko kg želiš shujšati, bi bilo najbolje, da boš to naredila na zdrav način in da se kg ne povrnejo nazaj vpis v program, ki jih izvajajo v zdravstvenih domovih po Sloveniji. Tam te spremljajo redno, govorijo kako in kaj jesti ter koliko se gibati. Imaš tudi sopremstvo zdravnika.

Druga možnost je glede na tvoja elta tudi pod nadzorom zdravnika in sicer v Stični – o tem smo že večkrat pisali. Več o tem si lahko prebereš prav na njihovi spletni strani. To bi bilo še najbolje, da si res zagotoviš, da se ne povrnejo kg nazaj – hkrati pa z spremstvom zdravnika zagotoviš tudi podporo sebi in da vse poteka tudi v skladu s potrebami telesa.

Vso srečo želim.

lep pozdrav

Tatjana

New Report

Close