Nuvaring
Spoštovani,
ali mogoče obstajajo slovenska navodila za uporabo Nuvaring kontracepcije?
Prosim za nasvet, kje si lahko kaj več o tem preberem.
Hvala. NK
Spoštovana!
Nuvaring sodi med hormonska zaščitna sredstva. Vsebuje kombinacijo estrogena in gestagena na plastičnem obročku. Zasledila sem ga v Nemčiji, kjer se lahko izdaja le na recept.
Predvidevam, da ste ga dobili v tujini in upam, da na recept. Če bi ga dobili v Sloveniji, bi moralo biti k zdravilu priloženo slovensko navodilo za uporabo, zdravilo pa bi vsekakor moralo imeti dovoljenje za promet, ki to pogojuje. Torej slovensko navodilo lahko pričakujete le, če bo firma Organon ali njen zastopnik storil vse, kar določa Zakon o zdravilih.
Lep pozdrav!
čer!
naj vam povem, da sem tudi sama preizkusila ta nuvaring.dejstvo je, da nimate kaj skrbet da bi ven padel, da bi noter ostal..itd.
problem, ki se pri meni pojavlja(namreč prej sem jedla kontracepcijske tabletke, ki sem jih nehala jemati zaradi počutja)je spet ponovno stanje takšno kot sem ga dožživljala na tabletkah…na trenutke žalost, nimam energije kot ponavadi…hm, nekako non stop žalostna;)
no, to me zanima če se je še katera srečala z podobnimi težvami?pa zanima me še….odkar uporabljam nuvaring, začutim pri maternici vsake toliko časa neznosno bolečino. naj povem, da nimam vnetega ne mehurja in z ledvicami je tud vse kul(imam povečanje levkocitov..ali ima nuvering kakršnokoli povezavo z levkociti?vem, da je neumno vpraanje…sam sama nisem tlko v tem…tako, da bi bila hvaležna za odgovor))…je pa podobna bolečina, kot če imaš vnete ledvice.
vglavnem zanima me, če se uporabnice nuvaringa tudi srečujete s podobnimi problemi?
hvala in lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.