Najdi forum

NUVARING

Če je temperatura v prikolici res previsoka, bi bil hladilnik ( ne zmrzovalnik) še najboljša rešitev. Z obročkom se lahko brezskrbno kopate.

po treh tednih sem si odstranila obroček sedaj pa me zanima če po 7 dneh brez njega ne dobim menstuacije si vstavim novega in kakšne so možnosti zanositve v teh 7 dneh

Tudi če ne zakrvavite, si obroček vstavite, saj je ob vestni uporabi malo verjetno, da bi bili noseči. Če izostaneta 2 krvavitvi naredite test. V 7 dneh brez obročka ste še zascitena, potem pa ne več.
Preberire navodila za uporabo Nuvaringa.

Hvala lepa za odgovor, ga bom shranila v hladilniku.

Imam pa še eno vprašanje, ki me mori, saj ne razumem. Torej, če daš obroček za 7 dni ven, si vmes vseeno zaščiten, ko pa npr. obroček vzameš ven (na začetku/na sredi/na koncu 21-ih dni) in to za dlje kot 3 ure, pa zaščite ni več, kako je torej to mogoče?

Hvala in lep pozdrav!

Obroček vstavite na 1. dan menstruacije in ga imate v nožnici 3 tedne neprekinjeno! Če ga slučajno prej odstranite, je to lahko za max. 3 ure. Po 3 tednih ga odstranite za 7 dni in v teh 7 dneh ste zaščitena, če ste imela prej obroček 3 tedne kontinuirano v nožnici.
Kot sem že napisala, prosim preberite si navodila, ki so priložena obročku, ker so zelo nazorna.

Pozdravljeni,
imam vprašanje, ki ga še nisem zasledila glede NUVARINGa..Včeraj sem si prvič vstavila obroček, saj sem dobila menstruacijo (normalna krvavitev)…danes menstruacije nimam več, le rjav izcedek.zanima me kaj naj storim-naj obroček odstranim?
Hvala!

Pozdravljena!

Ne odstranjujte obročka!

Matjaž

Zdravo.
Začela sem ‘jemati’ oziroma nositi 😀 Nuvaring. Nimam nobenih stranskih učinkov, sploh nevem, da ga imam. Pa me malce skrbi, potem ta stvar sploh deluje? Ni čisto do konca v nožnici, ampak nekje v sredini. Je to narobe?

In pa. V petek, ko vzamem nuvaring ven, in imam 1teden premor za menstruacijo, ki pa pride šele drugi oz tretji dan po odstranitvi, torej v ponedeljek. To pomeni, da tista dva dni (sobota nedelja v tem primeru) nisem zaščitena in moram uporabiti kondom?

Hvala, lp

NuvaRing deluje takoj ko je v nožnici. V tednu premora ste zaščitena, tudi če še nimate krvavitve.

Oj. Nuvaring uporabljam prvič, pa sem prebirala forum in vidim, da imajo ženske menstruacijo prvič tudi po cel mesec. Jaz sem jo imela normalno, sicer 6,7 dni, nikakor pa ne po 14 dni ali 21. Je to normalno, obroček vseeno deluje, ali kako ?

hvala za odgovor, lp

Vaša krvavitev je normalna in obroček normalno deluje. Srečno.
P.s. Ne brat forumov 😉

Zdravo. Mene pa neki zanima ginekolog mi je danes predpisal obrocek nuvaring pa me zanima ce lahko fant tut uporabla kondom in ce se sme piti alkohol takrat k imam obrocek u noznici. Hvala za pomoc

Fant lahko uporablja kondom. Alkohol na splošno odvetujemo ampak, če ga zaužijete v zmernih količinah nima vpliva na delovanje Nuvaringa.

Z nuvaring sem začela pred približno dvema tednoma, vstavila sem ga na prvi dan menstruacije in nisem uporabljala dodatne zaščite. Pred tem dobre pol leta nisem uporabljala hormonske kontracepcije. Včeraj sem pred spolnim odnosom obroček dala ven in ga ponovno vstavila šele 9 ur po odnosu (piše pa, da ga lahko daš ven za max 3 ure).
Kolendarček pravi, da imam danes ovulacijo, torej je včerajšnji dan bil dan pred ovulacijo.

1. Zanima me, kakšna je možnost, da zaradi včerajšnjega odnosa zanosim.
2. Zanima me tudi ali obroček še vedno deluje normalno, če je bil 9 ur zunaj (temperatura je bila največ 30 stopinj, saj sem ga dala ven okoli 18h ure včeraj, tako da je bil zunaj nožnice ponoči), saj sem ga po teh 9 urah ponovno vstavila.
3. Ali je potrebno, da vzamem tabletko za nujni primer?

Že vnaprej hvala za odgovor.

Če ste obroček imela pred tem vstavljen vsaj 7 dni, ne potrebujete urgentne kontracepcije, vendar pa nasledjih 7 dni uporabljajte kondom.
Ob redni in pravilni uporabi Nuvaringa ne pride do ovulacij. Med spolnim odnosom ni nujna odstranitev Nuvaringa.

Pozdravljeni, mene pa zanima kakšno je tveganje z uporabo Nuvaringa glede na to da je moja mama zbolela za rakom na dojkah, v navodilih sem prebrala da moram bit posebej pozorna: če ima vaša bližnja sorodnica (oziroma je imela kdaj v preteklosti) rak dojk. Kaj to pomeni zame? Naj uporabljam Nuva ring? Je kakšno dodatno tveganje glede na to da imam slabšo elastičnost žil v nogah?

Hvala in lep pozdrav!

Če ste nosilka gena BRCA 1 ali 2 se uporaba kombinirane kontracepcije odsvetuje. Če pa je bil to edini rak v družini, kontracepcijo lahko uporabljate. Redno si samokontrolirajte dojke.

Zdravo. Jst bi pa sam uprasala ce je nuvaring res potrebno shranjevati v hladilniku-namrec tako so mi rekli u lekarni ali ga lahko shranjujem ki drugje? hvala za odgovor, lp

Pri teh temperaturah bi bilo to smiselno. Drugače na sobni temperaturi.

zdravo. danes sem si vstavila drugi obroček in sem z nuvaring zelo zelo zadovoljna.. imam pa eno vprašanje.
ni mi jasno, zakaj med seksom obroček za več kot tri ure ne sme biti zunaj, med menstruacijo pa ga en teden nimamo, pa smo zaščitene? je to res?

prvo menstruacijo zdaj sem pa imela drug dan po odstranitvi in je trajala tri dni. običajno sem imela pa 5 dni pa močno, sedaj pa ne. je to običajno, ali … ?

hvalaa za odgovor…

New Report

Close